שתף קטע נבחר

צילום: AP

פרקליטי קצב יוצאים לחופשה, וביקשו לדחות הדיון

הדיון בערעורו של הנשיא לשעבר נקבע לחודש אוגוסט כדי לאפשר הכרעה בהקדם האפשרי, אך הפרקליטים לא מרוצים: תכננו לצאת לחופשה עם המשפחה. הם ביקשו מהעליון לדחות את הדיון או להקדימו ליולי: "חיוני למלא מחדש מצברים"

כניסתו של משה קצב לכלא כבר נדחתה עד להכרעה בערעורו - ועתה מבקשים פרקליטיו לדחות את הדיון עצמו. עורכי הדין של הנשיא לשעבר שהורשע באונס פנו היום (ה') לבית המשפט העליון בבקשה לשנות את מועדי הדיון בערעורו, שנקבעו לחודש אוגוסט. הסיבה: הם תכננו לצאת לחופשה עם בני משפחתם באותם התאריכים. הפרקליטות מתנגדת לדחיית הדיונים.

 

בבקשה שהגישו ציינו עורכי הדין אביגדור פלדמן, ציון אמיר, אבי לביא ומיקי חובה, כי לבני ביתם תיגרם עוגמת נפש רבה אם יאלצו לבטל את החופשה. הסנגורים הבהירו כי אין מחלוקת בדבר רצונם של הצדדים בתיק זה לקיים את הדיון מוקדם ככל האפשר, אולם לדבריהם, צריך לזכור כי מדובר במי שמשוחרר בתנאים ואינו נמצא מאחורי סורג ובריח, ולכן הדחיפות הקיצונית שבה נקבע הדיון והפגיעה בהם ובחייהם הפרטיים, אינן נדרשות.

 

יש לציין כי הדיונים נקבעו במהלך פגרת בית המשפט, במיוחד כדי לאפשר הכרעה בערעורו של קצב בהקדם האפשרי, ולא לדחות את הבאת המקרה בפני השופטים בשנה-שנה וחצי כפי שנעשה במקרים אחרים. עם זאת, הפרקליטים מתעקשים כי בקשתם הגיונית, שכן יש לזכור כי הדיונים בתיק קצב התקיימו שלוש פעמים בשבוע והביאו לדחיית העיסוק בתיקים אחרים, "כלומר חייהם הפרטיים של עורכי הדין הוקפאו ונדחו במשך שנתיים ימים ברציפות", נכתב בבקשה.

 

"עבודת הסנגור מפרכת, פיזית ונפשית", ציינו עורכי הדין, "הצורך למלא מחדש מצברים בפגרה הוא חיוני ביותר, ולשם כך אכן נקבעה הפגרה לשופטים ולעורכי הדין. אין ביכולת הסנגורים להקצות לעצמם פגרה לאחר חודש ספטמבר, שכן אז מרוץ העכברים מתחדש במלוא עוזו".

 

לטענת הסנגורים, הפגיעה בקיום הדיונים במהלך הפגרה היא פגיעה קשה ובלתי מידתית, אל מול הנזק שייגרם, אם בכלל, במקרה שיידחו הדיונים במספר שבועות. לחילופין, מבקשים עורכי הדין לבדוק אם ניתן להקדים את מועד בחינת הערעור לחודש יולי. הן הדגישו כי אין חשש שקצב יימלט מהדין ואין מסוכנות ממשית לציבור מפניו, ולכן דחייה קצרה לא תביא לפגיעה אמיתית בציבור.

 

עוד ציינו עורכי הדין כי יום הדיונים הראשון שנקבע הינו ערב תשעה באב ולמחרת הצום עתיד להתקיים דיון נוסף, כך שראוי שבית המשפט העליון "יתחשב ברגשות השומרים מצוות ונוהגים מנהגי אבל וצום ביום זה, כמו קצב ומשפחתו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משה קצב. "לא בערב ט' באב"
צילום: ליאור מזרחי
פרקליטי הנשיא לשעבר. "הפגיעה מיותרת"
צילום: אליעד לוי
מומלצים