שתף קטע נבחר

סלט פסטה ונקניק סלאמי

המטבח האיטלקי מצטיין במנות פסטה עתירות דמיון ובנקניקים מלאי טעם, שאחד הבולטים ביניהם הוא הסלאמי. הסלט שלפניכם משלב את שניהם במנה משביעה, שיכולה לשמש מנה עיקרית בארוחה קיצית

סלט פסטה ונקניק סלאמי

המרכיבים (ל-6 מנות):

1 חבילה פסטה קצרה

300 גרם סלאמי איטלקי זוגלובק, בחתיכה אחת

1 צנצנת עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות לחתיכות גדולות, כולל השמן

1 צרור רוקט

 

לרוטב:

3 כפות שמן זית

3 כפות חומץ בלסמי

1 כפית חרדל גרגרים

1 כפית תערובת עשבי תיבול איטלקית

מלח, פלפל


סלט פסטה ונקניק סלאמי (צילום: ירון ברנר) 

 

אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה ומסננים היטב. מעבירים לקערה.
  2. חותכים את הסלאמי לקוביות או לרצועות בעובי 1 ס"מ. מוסיפים לפסטה ביחד עם העגבניות המיובשות והרוקט.
  3. מכניסים את כל חומרי הרוטב לצנצנת, סוגרים היטב ומנערים. יוצקים על פני הסלט ומקפיצים עד שכל המרכיבים מעורבבים היטב.


 (צילום: shutterstock)

 

טיפים:

  • במקום בעגבניות מיובשות, אפשר להשתמש ב-250 גרם עגבניות שרי חצויות ושרויות ל-10 דקות ב-3 כפות שמן זית ו-1/2 כפית מלח.
  • אפשר להשיג תערובת עשבי תיבול איטלקית מוכנה או לערבב אורגנו, בזיליקום, מיורן ורוזמרין מיובשים ביחסים שווים.

 

צילום: ירון ברנר
צילום: shutterstock
מומלצים