שתף קטע נבחר

 

פרופ' פרידמן: פותחים פה ומחסלים קריירה

שר המשפטים לשעבר מתח ביקורת על כך שאנשי ציבור רבים הגיעו לחדר החקירות. עו"ד אלי זהר התריע: "המשפט הפלילי לא רק גלש לחיים הציבוריים, אלא השתלט עליהם". פרקליט המדינה אמר בתגובה: "אנחנו שומרים על החברה"

עימות חריף נרשם היום (ב') בפאנל השנתי של לשכת עורכי הדין באילת בין שר המשפטים לשעבר פרופ' דניאל פרידמן ופרקליטו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, עו"ד אלי זוהר - לפרקליט המדינה משה לדור והיועץ המשפטי לממשלה לשעבר מני מזוז.

 

פרופ' פרידמן פתח במתקפה על הפרקליטות. הוא אמר כי במהלך 35 השנים האחרונות נחקרו חמישה ראשי ממשלה ושלושה שרי משפטים: "החקירות האלה זה דבר מדהים. אפשר לפתוח פה בחקירה ולחסל קריירה של אדם. זה גובה מהמדינה מחיר נורא. יש ביקורת, אבל אין בקרה. הביקורת מגיעה לפרקליטות ולא נעשה דבר. הפרקליטות ממשיכה כמו ספינה תחת אותו דגל".

 

מני מזוז על צחי הנגבי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עו"ד זהר המשיך במתקפה: "המשפט הפלילי לא רק גלש לחיים הציבוריים, אלא השתלט על החיים הציבוריים - על החיים של כל אחד מאיתנו. איפה חזקת החפות? איפה זכות האדם לשמוע אותו? איפה דיני הראיות הבסיסיים? מזה נגרם אובדן אמון במערכת המשפטית. בסופו של דבר אנו מגיעים למדינה עם שלטון של משפטנים, שבה הסמכות הגדולה ביותר הינה של היועץ המשפטי לממשלה. לא צריך לחפש שחיתות תחת כל עץ, הפכנו למדינת חסות בחסות המשפט הפלילי".

 

"שומרים על החברה"

בתגובה אמר פרקליט המדינה לדור: "אנחנו שומרים על החברה, בה אין יותר מדי כלים להבטיח שנבחרי הציבורי יהיו אנשים ראויים. עורכי הדין של אותם אנשים הם אלו שבאים אלינו בטענות, תראו לי עו"ד אחד שיצא מהפרקליטות שטוען טענות כאלה. אין נציג אחד מטעם המערכת, שיצא ממנה, שטוען שניהלנו תיקי שווא. אין אפילו נציג אחד שחושב שאנחנו מגישים תיקים בלי ראיות. אין תופעה כזאת. עלינו יש יותר פיקוח מאשר על כל מערכת בעולם".

 

לדור גם התייחס להצעת החוק של ח"כ רונית תירוש, שלא לחקור ראש ממשלה מכהן: "ההצעה הזו לא תפתור דבר וחצי דבר. צריך שנבחרי הציבור ינהגו כראוי. אני מציע שאנחנו לא נשדרג את אותם אנשים. נבחר את אלה שאינם מסובכים בעברם בעבירות פליליות".

 

מזוז התייחס גם הוא לטענות: "אין בעיניי שום ספק שהמצב הראוי והרצוי הוא שנורמות של התנהגות ראויה של נבחרי ציבור יטופלו על-ידי נורמות אתיות וריסון עצמי - ולא על-ידי המערכת המשפטית. אני לא חושב שהמערכת המשפטית מעורבת יתר על המידה בחיים הציבוריים. המערכת הפוליטית מאבדת פרופורציה בהתנהלות שלה, אולם מה קורה כאשר המציאות היא שהכל מותר? האם המערכת המשפטית צריכה לעמוד מנגד ולומר זה לא עניינו? המערכת המשפטית לא יכולה לעשות כן".

 

היועץ המשפטי לממשלה לשעבר התייחס למשפטו של השר לשעבר, צחי הנגבי, ואמר: "צריך לזכור כי בית המשפט קבע שמינויים פוליטיים מהווים עבירה וקבע שהנגבי ביצע את כל המעשים, אך קבע שיש זכות הגנה מן הצדק. אני חושב שזה פסק דין מוטעה, אפילו אומלל, שלצערי לא עמד בביקורת ערעורית".

 

מיכאל איתן על ועדת טירקל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

משה לדור סיכם את הנושא הזה ואמר: "אנחנו מקבלים קמפיינים נגד מערכת אכיפת החוק - דוגמת בית המשפט העליון, משטרה ומשרד היועץ המשפטי לממשלה. אלה מוסדות חיוניים, אך הם מותקפים בדרכים שונות ומכוונת, באמצעות יחצנ"ים שמלווים ספינים הזויים, באמצעות כלי תקשורת שמפריחים עובדות לא נכונות".

 

במהלך הפאנל נרשם עימות חריף נוסף בין השר מיקי איתן, שהגיש למבקר המדינה חומר בעניין האלוף יואב גלנט, לשופט בדימוס יעקב טירקל, שעומד בראש הוועדה למינויים בכירים בשירות הציבורי.

 

איתן אמר בכנס: "ועדת טירקל חטאה לתפקידה בצורה מבישה ובלתי רגילה". השופט טירקל השיב: "השר איתן, בחוסר אחריות ובלי בדיקה של הדברים, השתמש כלפי הועדה במילים קשות. הוועדה ביצעה בדיקה יסודית ביותר. השאלה היתה אם אותה נקודה שהועלתה לחוות הדעת של עוזרו של היועץ המשפטי לממשלה צריכה לפסול אדם מתפקיד. יש מי שיחשוב שזה צריך לפסול, במקרה הזה כל חברי הוועדה סברו שזה צריך לעבור, כולנו סברנו שהדברים האלו אין בהם כדי לפסול אדם בעל זכויות כאלה לתפקיד הרמטכ"ל. אני גם חושב שלגלנט מגיע לפחות דבר אחד, שהוא לא יזכה לכינוי מאפיונר כפי שכינה אותו השר". איתן השיב: "הדברים שנאמרו כאן לא נכונים, לא אמרתי שהוא מאפיונר אלא שנהג כמאפיונר וכך אני גם חושב היום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרופ' דניאל פרידמן
צילום: עופר עמרם
עו"ד אלי זהר
צילום: דודי ועקנין
מני מזוז
צילום: ג'ורג גינסברג
משה לדור
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים