מרושתות. תערוכה חדשה
הפחד מהסכנות האורבות לנערות צעירות באינטרנט ומצד שני ההיבט החברתי שפייסבוק ממלא בחייהן, הם הנושאים המרכזיים בתערוכת חדשה בבת ים. צפו בווידאו
איך נערות נתפסות בעיני עצמן ואיך הן נראות דרך עיניו של אמן, זהו נושא התערוכה "מרושתות" שנפתחה השבוע בבת ים. עבודות וידיאו וסטילס אשר בוחנות את תפיסת הזהות של נערות החל בשנות ה-90 ועד היום, ומשקפות במבט רטרוספקטיבי את הזיקה לעידן האינטרנט והאופן שבו הווידיאו והצילום מוצגים ומיוצגים ברשת.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של לאשה
לצד התערוכה שמוצגת בטיילת, תוצג "תערוכת פייסבוק" ובה עבודות נוספות, ביניהן וידיאו-בלוגים אשר נאספו ברשת ומשקפים אישיות אינדיבידואלית של נערות, הבוחנות בהומור את הדימוי המקובל שלהן.
ארץ הפלאות
איריס חסיד-סגל מציגה את "וונדרלנד" - צילומים שנוצרו בשיתוף פעולה עם בִתה וכמה מבנות כיתתה, נערות צעירות בגיל 13-12. "לכל אחת מן הנערות יש מאות חברות בפייסבוק, אף כי הן אינן חברותיהן בהכרח במציאות", מסבירה חסיד-סגל. "ניסיתי לשחזר מצבים מסוימים שעולים מתוך התמונות המועלות בפייסבוק ואת אופיין המבויים והמוגזם. ביקשתי מהנערות לספר על פחדיהן וביימתי יחד עמן סיטואציות ליליות המתייחסות לפחדיהן בפרשנות חופשית".
יש יותר כבוד
את הצד המוסיקלי בתערוכה מייצגת עבודה של המוזיקאי קותימן עם נערות מבת ים, הוא הקליט וצילם אותן שרות את "ריספקט" של ארית'ה פרנקלין - המנון נשיות חזקה ומודעת לעצמה - וערך את הקטעים בשילוב סרטוני יוטיוב, בהם נערות ונשים צעירות מבצעות גרסאות כיסוי לאותו שיר. הפעולה השיתופית-קהילתית שהוא יוצר מטשטשת גבולות של גיאוגרפיה, מראה, גיל, מגדר ועוד, כמו גם את הגבול בין המרחב הממשי לבין המרחב הווירטואלי. "הרשת מאוד פופולרית, היא חשופה לכולם וזה מקום לפרסום" מסכמת מור יורמן, אחת הנערות שהשתתפה בקליפ.
קותימן עשה להן וידאו-מיקס (צילום: נתן דביר)
- התערוכה תוצג עד 30.7 בטיילת בת ים.
עוד כתבות בלאשה
- הבל החן ושקר הוואן סייז