שתף קטע נבחר
 

סוף עונת המשמשים. עוגה עם משמשים ושקדים

רק התחילה ועוד רגע היא נגמרת, עונת הפרי המתוק - המשמש. רגע לפני שהם נעלמים, איילת מציעה לאפות מהם עוגת שמש, בחושה ורכה שמגישים בריבועים לצד קפה או תה קר

משמשים זה לגמרי עכשיו, כי תיכף תיגמר העונה. ובינתיים אפשר לאפות מהם עוגת שמש: בחושה ורכה, שחצאי המשמשים משובצים בה בשורות, הפוכים. באפייה הם מגירים סירופ מתוק ומתרככים, חצאי עיגולים כתומים שכמעט מתערבבים עם הבצק האפוי. מגישים בריבועים גדולים ליד תה או קפה קר. יש מצב גם לקצת שמנת חמוצה ליד.

  

בימוי וסגנון: נטשה חיימוביץ; צילום: שי רוזנצוויג; עריכה" שלומי בלבול

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המרכיבים לעוגה בתבנית 25 על 20

100 גרם חמאה

1 כוס (200 גרם)

2 ביצים

2/3 כוס חלב

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

1/4 כפית מלח

1/4 כפית סודה לשתייה

1 כפית תמצית וניל מעולה

 

למשמשים:

10-12 משמשים בשלים, חצויים וללא הגלעינים

1/2 כוס שקדים טחונים גס

2 כפות סוכר

 

ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה.

2. שמים את החמאה בקערה גדולה שמתאימה למיקרוגל ומחממים עד שהיא נמסה (לחלופין, אפשר להמיס בסיר קטן על הכיריים, ולשים לב שהיא לא נחרכת. אם ממיסים בסיר, מעבירים את החמאה המומסת לקערה גדולה).

3. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, המלח והסודה לשתייה.

4. מוסיפים לקערת החמאה החמימה את הסוכר ומערבבים עד שהוא נמס קצת, מוסיפים פנימה את החלב ואת הביצים וטורפים במטרפה ידנית לקרם אחיד. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים.

5. יוצקים את העיסה לתבנית ומחליקים את פניה. מסדרים את חצאי המשמשים בשורות, כשהחלק החתוך למעלה. זורים מלמעלה את השקדים ואת הסוכר.

6. אופים 40-50 דקות עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה והמשמשים מתרככים ומגירים מיצים קרמליים.

7. מצננים קצת. מגישים.

 

 


 


פורסם לראשונה 13/06/2011 06:29

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת משמשים. עונה קצרה ומתוקה
איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים