שתף קטע נבחר
 

הבננות רכות? הכינו עוגות אישיות מתוקות

כשאין סיכוי לשכנע את הילדים לאכול בננות שחומות, אפשר להכין עוגות בננה אישיות, מתוקות מדבש, שמתאימות בול לחופש הגדול, לאירוח עם משקאות קרירים

כשהבננות בקערה שבמטבח מתחילות להראות סימנים של התרככות חומה שאני, כמו אמא שלי בשעתו, קוראת לו "דבש", והילדים שלי קוראים לו "אין מצב שאנחנו אוכלים את זה ככה" – הן מושלמות בשביל העוגות הקטנות האלה.

 

לא צריך מיקסר: רק לערבב בשתי קערות. משהו קטן שכיף לאכול בחופש הגדול.

 

בימוי וסגנון: נטשה חיימוביץ; צילום: שי רוזנצוויג; עריכה: שלומי בלבול

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המרכיבים (12-14 עוגות בתבנית שקעים בקוטר 4 ס"מ)

100 גרם חמאה

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 ביצים

1 מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה

1/2 1 כוסות (219 גרם) קמח תופח

1/2 כפית קינמון טחון

2 בננות גדולות בשלות, קלופות

 

לציפוי:

50 גרם סוכר חום (רצוי בהיר, מסוג דמררה)

50 גרם שקדים קצוצים

 

ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים את שקעי התבנית ומרפדים אותם במנג'טים מנייר.

 

2. שמים את החמאה בקערה גדולה שמתאימה למיקרוגל ומחממים עד שהיא נמסה (לחלופין, אפשר להמיס בסיר קטן על הכיריים, ולשים לב שהיא לא נחרכת. אם ממיסים בסיר, מעבירים את החמאה המומסת לקערה גדולה).

 

3. מוסיפים לחמאה החמימה את הסוכר וטורפים במטרפה ידנית עד שהוא מתערבב בחמאה ונמס קצת. מוסיפים את הביצים וטורפים לקרם אחיד, מוסיפים את השמנת החמוצה וטורפים לעיסה אחידה. מוסיפים לקערה את הקמח והקינמון ומערבבים היטב בכף, עד שמתקבלת עיסה אחידה.

 

4. שמים את הבננות בקערה נפרדת ומועכים אותן למחית גסה – אפשר לעשות את זה במזלג ואפשר במועך פירה. מוסיפים לקערת העיסה ומערבבים לעיסה אחידה.

 

5. יוצקים את העיסה לשקעי התבנית, כך שהעיסה תגיע עד לשלושה רבעים מגובהם.

 

6. הציפוי: מערבבים בקערה נפרדת את הסוכר החום והשקדים הטחונים. זורים על העיסה שבשקעים בשכבה אחידה. אופים 20-25 דקות, או עד שהעוגות מתייצבות ושכבת הפירורים למעלה מזהיבה. מחלצים מהשקעים ומגישים.

 

ואיך הופכים אותן לעוגת בננות?

במקום בשקעים, אופים בתבנית אינגליש קייק גדולה (באורך 30 ס"מ וברוחב 10 ס"מ) או בתבנית בקוטר 24 ס"מ, 40-50 דקות.

 


 

עוד כתבות באתר לאשה

החיים דרך משקפיים כחולים: חדשות האופנה

החתונה היוונית שלי - הפקת ביוטי 

 



פורסם לראשונה 04/07/2011 20:00

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגות בננה. מתוקות ואישיות
איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים