שתף קטע נבחר

עובדי ניסן הפגינו בשדרות: 'הממשלה זנחה אותנו'

עשרות עובדים הפגינו בכניסה לעיר נגד הכוונה לסגור המפעל וקראו לממשלה לפעול. "מטראומת הקסאם לטראומת הסגירה"

כבר שנים שעובדי מפעל "ניסן תעשיות רפואיות" בשדרות שומרים על נאמנות ומתייצבים לעבודה יום יום, גם תחת איום רקטות הקסאם. כעת כשחרב הפיטורים מונחת על צווארם, החליטו העובדים להיאבק בכוונת הבעלים לסגור את המפעל. הבוקר (יום ג') הפגינו עשרות מהם בכניסה לשדרות וקראו לממשלה לפעול למניעת סגירת המפעל.

 

ראש העיר שדרות, דויד בוסקילה, הצטרף לעובדים והודיע כי בהמשך היום יקיים דיון בלשכתו עם נציגי הוועד. "אני חושב שהממשלה צריכה להתערב בשעה קשה זו", אמר בוסקילה, "לצערנו הרב, הממשלה זנחה אותנו, הן מבחינת תקציבים והן מבחינת נושא התעסוקה. מדובר במפעל שמעסיק כ-100 עובדים, רובן נשים, וסגירתו תהיה מכה קשה לעיר שדרות".


הפגנת העובדים. "אנחנו בסך הכל רוצים לעבוד" (צילום: צפריר אביוב)

 

העובדים, מגובים בתמיכת הסתדרות, הניפו בהפגנה שלטים עם הכיתוב "בריאות לא קונים בסין", "מטראומת הקסאם לטראומת סגירת המפעל".

 

"עבדנו פה כשירו עלינו קסאמים, המשכנו כל הזמן ללא הפסקה", אמרה בזעם מזל, שעובדת במפעל כ-20 שנה. "אני חושבת שהממשלה צריכה לדאוג לכך שהמפעל לא ייסגר. אנחנו בסך הכול רוצים לעבוד".


"לא יודעת מה אעשה אם המפעל ייסגר" (צילום: צפריר אביוב)

 

אסתר מנחמוב, שעובדת במפעל כשנתיים ולאחרונה יצאה לחופשת לידה, הגיעה יחד עם התינוק להפגנה. "חשבתי שאחרי חופשת הלידה אני אחזור למפעל, אך כעת אני לא בטוחה שיהיה לי לאן לחזור", אמרה, "יש לי שלושה ילדים, משכנתא וחובות. אני לא יודעת מה אעשה אם המפעל ייסגר".

 

יבגני דוידוב וארקדי יצחקוב, סטודנטים במכללת ספיר, עובדים במפעל כבר יותר משנה וגם הם מאוכזבים מכוונת הבעלים לסגור את המפעל. "התנאים פה די טובים, זה הסתדר לנו עם הלימודים", סיפרו, "אחרי שנתנו שלוש שנים בצבא למדינה, הממשלה חייבת להחזיק את המפעל הזה. כואב בעיקר על העובדות המבוגרות, יש כאן כאלו שמתקרבות לגיל 60, בטח לא יצליחו למצוא עבודה במקום אחר".

 

להפגנה הגיעו כמה מתושבי המרכז ששמעו על הכוונה לסגור את המפעל והחליטו לבוא לחזק את ידי העובדים. אחת מהם היא מיכל אפרת, סטודנטית מתל אביב: "הסיפור הזה נגע ללבי. הבעיה היא עם ההפרטה שאוכלת כל חלקה טובה בארץ. זה בא לידי ביטוי במפעל הזה אבל זה קורה בכל התחומים והמגזרים. האנשים האלה בסך הכל מפגינים כי הם רוצים לחיות ולהתפרנס בכבוד, המדינה חייבת לאפשר להם לעשות את זה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עובדי מפעל ניסן
צילום: צפריר אביוב
מומלצים