ספר המשט הטורקי: "אבן דרך בהיסטוריה"
ארגון IHH שיזם את המשט לעזה בשנה שעברה ממשיך לעשות הכל כדי להשאיר את אירועי הדמים בכותרות, ואחרי ההצגה והסרט - הגיע תור הספר. 39 אנשים התראיינו על "אחת ההתקפות האלימות ביותר של המאה ה-21", בהם ראאד סלאח
הארגון הטורקי IHH שיזם את המשט לרצועת עזה שהסתיים בעימות אלים בין נוסעי הספינה "מאווי מרמרה" לחיילי צה"ל, פרסם לאחרונה שני ספרים חדשים ובהם גירסתו המלאה לאירועי המשט. לפי הארגון, בספר "מאווי מרמרה / משט החופש לעזה" מופיעות עדויות של "ניצולים" ועובדות שכמעט לא היו ידועות.
באתרו הרשמי מכנה IHH את המשט לרצועה, שבו נהרגו תשעה טורקים ונפצעו כמה חיילי צה"ל שהותקפו על-ידיהם מיד עם רדתם לאנייה, "אבן דרך בהיסטוריה העולמית". הוא מדווח כי הספר כולל מקורות ראשוניים שמדברים על הסיבות לארגון המשט, ההכנות ליציאתו, הדרך, ה"התקפה" לכאורה של חיילי צה"ל והאירועים שבאו לאחר מכן.
הארגון הטורקי, שמוגדר על-ידי ישראל ומדינות אחרות כארגון טרור, מכנה את אירועי המשט "אחת ההתקפות האלימות ביותר של המאה ה-21".
בספרו מובאת השוואה בין הדו"ח של הצוות שמינתה מועצת זכויות האדם של האו"ם לבדיקת אירועי המשט לבין הוועדות שמינו טורקיה וישראל לבדיקתם.
בספר נוסף מובאות עדויותיהם "הכנות" של 39 ממשתתפי המשט. הם מדברים על החלטתם להצטרף למשט, על תקוותיהם בדרך לעזה ועל העימות עם החיילים. הם מספרים גם על חוויותיהם מנמל אשדוד, לשם הובאה ה"מרמרה" אחרי שצה"ל השתלט עליה, ומבית המעצר ונמל התעופה בארץ. בין המרואיינים לספר גם ראש הפלג הצפוני של התנועה האסלאמית, ראאד סלאח.
הטורקים מתקפלים? "לשקול שוב את המשט הבא"
IHH ציין כי בפרסום הספרים, שמספקים לדבריו את כל הפרטים האפשריים על משט החירות, הוא "מקווה להוכיח כיצד אנושיות יכולה להפוך לקול אחד נגד אי-צדק, ולתרום לשלום העולמי".
פרסום הספרים הוא עוד צעד בניסיון של הארגון הקיצוני לקבע את אירועי המשט מ-31 במאי אשתקד כאבן דרך במאבק למען הפלסטינים ולקעקע את דמותה של ישראל. בשנה החולפת הועלו כבר הועלו בטורקיה סרט והצגה על אותו משט, שוועדת טירקל הישראלית ניקתה את ירושלים מאחריות לשפיכות דמים בו.
גם הוועדה של מזכ"ל האו"ם לבדיקת אירועי המשט, שבה נציגים מישראל וטורקיה, צפויה לקבוע לפחות כי הסגר על עזה - שאותו ניסו אנשי אותו משט לשבור - היה חוקי.
בימים אלה נערכים אנשי IHH לקיום משט נוסף לרצועת עזה. המשט היה אמור לצאת לדרך כבר בסוף החודש שעבר, במלאות שנה למשט הדמים, אבל הפלגת הספינות נדחתה עד לאחרי הבחירות בטורקיה שייערכו מאוחר יותר החודש. ישראל ביקשה מאנקרה לפעול למנוע את יציאת המשט, אך ממשלתו של רג'פ טאיפ ארדואן השיבה כי טורקיה היא מדינה דמוקרטית, ואינה יכולה לעשות זאת. אתמול נתן שר החוץ הטורקי, אחמט דבוטאולו, איתות חיובי ראשון, כשהציע למשתתפי המשט הקרוב לשקול לבטלו ולבדוק ראשית אם פתיחת מעבר רפיח שיפרה את המצב ברצועת עזה.