היסטוריה מצרית: האחים המוסלמים מפלגה חוקית
57 שנה אחרי שהוצאה אל מחוץ החוק, התנועה האיסלאמית הקיצונית תוכל להתמודד בראש מורם בבחירות בספטמבר. היא תישען על התמיכה שצברה בעשרות שנים של פעילות רווחה למען העניים. לאחרונה טענו אנשיה שלא יציגו מועמד לנשיאות
סוכנות הידיעות הרשמית של מצרים הודיעה בצהריים (יום ג') כי תנועת "האחים המוסלמים", שפעילותה במדינה הייתה אסורה קרוב ל-60 שנה, היא כעת חוקית. מפלגתה של התנועה תוכר כ"מפלגת החירות והצדק". פירוש ההודעה הרשמית וההיסטורית של המשטר המצרי היום הוא שהתנועה תוכל להתמודד בבחירות הכלליות שאמורות להיערך במדינה בספטמבר הקרוב.
"האחים המוסלמים" נחשבת לאחת התנועות המאורגנות ביותר במצרים אחרי הדחתו של הנשיא, חוסני מובארק, בפברואר השנה. התנועה נוסדה ב-1928, אבל הוצאה אל מחוץ לחוק ב-1954. אף שפעילותה הייתה אסורה מבחינה חוקית, במרוצת השנים בנתה "האחים המוסלמים" רשת של מוסדות רווחה, מה שהביא לה את תמיכתם של אזרחים רבים. פעילות דומה סייעה לחמאס, ארגון שנולד מתוך "האחים המוסלמים", לזכות באהדת הפלסטינים.
ב-2005 זכו אנשי התנועה, שרצו כעצמאים בשל היותה לא-חוקית, ב-20 אחוז מהמושבים בבחירות לפרלמנט. עם זאת, בבחירות האחרונות שנערכו בסוף השנה שעברה החרימה התנועה את ההצבעה, ואפשרה למפלגה הלאומית הדמוקרטית של מובארק לכבוש שוב את בית הנבחרים.
"האחים המוסלמים" כבר הודיעה כי היא מתכננת להציג מועמדים לקראת הבחירות הבאות בכמחצית ממחוזות מצרים. כדי להיות כשירה להירשם כמפלגה בהתאם לחוקים החדשים, המפלגה הצהירה כי תהיה פתוחה למוסלמים, נוצרים ונשים.
בתנועה הצהירו: נכבד את הסכם השלום
"האחים המוסלמים" נחשבת לתנועה דתית קיצונית, ועם הדחת מובארק התעורר במערב חשש כי העובדה שהיא זוכה לתמיכה רחבה במצרים תאפשר לה לעלות לשלטון ולכונן בה תאוקרטיה בדומה לזו שקיימת באיראן מאז המהפכה האסלאמית ב-1979. התנועה אינה מכירה בישראל ומתנגדת להסכם השלום עמה, ובירושלים הביעו חשש שאם תעלה לשלטון או תזכה לתמיכה רחבה מספיק בבחירות, יעלה בידה לבטל את הסכם השלום שעליו חתמו מנחם בגין ואנוואר סאדאת.
מאז נפילת משטר מובארק אכן השמיעו בכירים ב"אחים המוסלמים" הצהרות נגד ישראל, והפוסק הבכיר יוסוף קרדאווי אף
ייחל בהפגנת הניצחון בכיכר "א-תחריר" בקהיר לכך שהמוסלמים "ישובו לירושלים ולמסגד אל-אקצה". עם זאת, בכירים אחרים בתנועה אמרו כי חרף התנגדותם להסכם השלום עם ישראל, הם מודעים לכך שלא ניתן לסגת מהסכמים בינלאומיים ומתכוונים לכבד אותו.
אף שקשה עדיין למצוא סקרים מהימנים באשר למידת התמיכה שלה זוכות המפלגות השונות במצרים אחרי המהפכה, ההערכה היא כי "האחים המוסלמים" לא יוכלו להשיג רוב בפרלמנט. אנשי התנועה טענו בחודשים האחרונים כי אין בכוונתם להציג מועמד לנשיאות.