שתף קטע נבחר

פנייה להאג: לחקור את סוריה על פשעי מלחמה

ממשרד התובע הכללי בבית הדין בהאג נמסר, כי הם קיבלו את הבקשה, אך הם לא יכולים לדון בה כי סוריה לא מכירה בבית הדין הבינלאומי

לאחר יותר מחודשיים וחצי של הפגנות אלימות בסוריה, בהן נהרגו על-פי דיווחי האופוזיציה למעלה מ-1,000 בני-אדם, פנו היום (ג') ארגוני זכויות אדם בנלאומיים וסורים לבית הדין הבינלאומי בהאג - בדרישה לחקור את ההרג במדינה.

 

ממשרד התובע הכללי בבית הדין בהאג נמסר, כי הם קיבלו את הבקשה, אך הם לא יכולים לדון בה כי סוריה לא מכירה בבית הדין הבינלאומי.

 בסוכנות הידיעות רויטרס דווח, כי בשל כך - רק מועצת הביטחון של האו"ם יכולה לבקש מבית הדין הבינלאומי לפתוח בחקירה. מי שעשויה למנוע צעד כזה היא רוסיה.

 

פעיל זכויות האדם, יאסר טאבארה, אמר: "יש לנו מסמכים המעידים על מספר רב של הרוגים, פצועים, שימוש בכוח לא מידתי ועונשים שרירותיים". הפעיל, המתגורר בארצות-הברית, הוסיף: "יש פשעים שאפשר לקטלג אותם כפשעים נגד האנושות".

 

בנוסף אמרו פעילי זכויות אדם סורים ואחרים, כי הם מקווים שהפנייה הזו לתביעה בהאג, תסייע לעצור את שליט לוב, מועמר קדאפי, דבר שיביא בסופו של דבר להפסקת האלימות בלוב. הם גם קראו לחקור את הנעשה בחוף השנהב וקניה.

 

פיליפ לותר מארגון אמנסטי השווה בין אלימות השלטון בלוב לזה שבסוריה: "אני חושב שהמצב בסוריה מאוד חמור כמו בלוב, אם לא יותר מכך". 

 

כמה ממדינות מערב אירופה כבר התבטאו נגד משטר אסד. הלילה אמר שר החוץ הצרפתי, אלן ז'ופה, כי נשיא סוריה, בשאר אסד, איבד את הלגיטימיות לשלוט בארצו וכי צרפת תמשיך לפעול לגינויה של דמשק במועצת הביטחון, חרף התנגדותה של רוסיה.

 

בנאום במכון המחקר "ברוקינגס" בוושינגטון, אמר ז'ופה כי הוא סבור שאם לפחות 11 מחברות מועצת הביטחון יציגו קו נוקשה כלפי סוריה - "עשוי הדבר לשכנע את רוסיה לשנות את עמדתה".

 

לפני כשבועיים, לאחר שרוסיה סיכלה הודעת גינוי במועצת הביטחון של האו"ם נגד סוריה, ניסחו מדינות אירופה טיוטת החלטה נוספת היוצאת נגד הרג מפגינים בסוריה, מבלי להטיל סנקציות על ייבוא נשק.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנה נגד אסד. ארכיון
צילום: AP
מומלצים