שתף קטע נבחר

לקצות הארץ באנו: מאות אלפים מטיילים בחג

עשרות אלפים בחרו לבלות את שבועות בצפון, כמה מהם אף הגיעו למג'דל שמס - מוקד המהומות ב"יום הנכסה". אחרים נהנו מהפעילויות בקיבוצים, במושבים ובמחלבות בדרום. "אנחנו רואים חזרה לתיירות חקלאית, הביקוש אדיר"

תיקינו על כתפינו, אנחנו מטיילים. מאות אלפי ישראלים יצאו היום (ד') לבלות את חג שבועות בטבע, רבים מהם נהנו מהפעילויות בקיבוצים, במושבים ובמחלבות - בחג הכי לבן שיש. עשרות אלפי אחרים בחרו כיעד את אתרי המים, החורשות, הפארקים והיערות בגליל ובגולן, והיה גם מי שהגיע למג'דל שמס, שם התקיימו בתחילת השבוע עימותים בין כוחות הביטחון לבין הסורים והדרוזים.

 

 

מקק"ל נמסר כי 200 אלף איש הגיעו בשבועות לחניונים, ליערות ולאתרי קק"ל בכל רחבי הארץ. באזור הצפון ביקרו רבים בגלבוע, בתבור, ביער קריית-אתא ובכרמל, במרכז הגיעו המבקרים בעיקר ליער בן-שמן ולפארק בריטניה ובדרום הם לא פסחו על יער המלאכים-שחריה, פארק אשכול ופארק דימונה.

 

בדרום נראתה עלייה ביחס למטיילים בחג שבועות תש"ע ושם סיפרו כי "אנחנו רואים חזרה לתיירות חקלאית". עמית לבקוב, מנכ"ל תיירות שקמה-בשור, אמר כי "כבר ביום שני החלו המטיילים להגיע, והמגמה הזו ממשיכה היום. לכל קיבוץ באזור הגיעו מאות אורחים לרגל שבועות. יש לתיירות החקלאית ביקוש גדול, המבקרים שמגיעים מחפשים את החקלאות, ומוצאים את זה אצלנו".


על רטוב. מבלים בקיאקים בכפר בלום (צילום: אביהו שפירא)

 

צאלה גורודנצ'יק, ממשק צאן שבמועצה האזורית אשכול, לא נחה לרגע. למחלבת

הבוטיק שלה הגיעו מאות אנשים, והמטיילים לא מפסיקים לבוא. "יש עומס כבד מאוד. בשבילנו שבועות הוא השיא של כל השנה. אנחנו מתכוננים לחג הזה במהלך השנה ויש תחושה מאוד חגיגית. המטיילים פה מכינים פיצות, עוברים הדרכות כיצד להכין גבינות וטועמים. השנה עברנו בהרבה את כמות המטיילים ביחס לשנה שעברה, יש ביקוש אדיר. אנשים מכל רחבי הארץ מגיעים אלינו".

 

דרומה משם, במועצה האזורית רמת נגב,תנועת המטיילים דלילה יותר אך עדיין המחלבות במקום מהוות אטרקציה לרבים. ענת קורנמל, מחוות הבודדים קורנמל, סיפרה כי "המטיילים נהנים מהחליבות, מהמסעדה ומחנות הגבינות. יש תנועה ערה של מטיילים. אנחנו עוד לא בתפוסה מלאה, אבל כל הזמן בכוננות ועם צוות מלא".


הם רוכבים וחוגגים. שבועות בקיבוץ עמיר (צילום: אביהו שפירא)

 

רבבות מטיילים הגיעו ליערות קק"ל באזור הדרום, בעיקר ליער המלאכים-שחריה, יער להב, פארק גולדה, יער יתיר, פארק ירוחם, פארק אשכול ופארק דימונה.

 

בצפון הגיעו מאות לשיט קיאקים על הירדן סמוך לקיבוצים כפר בלום, הגושרים וכן

בראפטינג נהר הירדן, שליד קיבוץ גדות. כמה עשרות בילו את בוקר החג בטיפוס על הרי נפתלי וברכיבה על סוסים בקיבוץ עמיר שבגליל העליון. בצוק מנרה שמדרום לקריית שמונה, שם נמצא הרכבל הארוך בארץ, מתקיימת במהלך כל החג סדנת דלעות נוי מיוחדות בגדלים שונים וצורות מיוחדות - דלעות בצורת תפוח, אגס וגם נחש. בנוסף נערכת סדנת צילום, בשיתוף עם מוזיאון הצילום בתל חי.

 

במוזיאון הפתוח בגן התעשייה תפן שבגליל המערבי מתקיימים סדנאות לכל המשפחה בסימן החג, ושם מכינים הבאים טנא וזרי פרחים ונהנים משירים והצגות לחג. ברמת הגולן הגיעו אלפים לרכב על טרקטורונים, סוסים ואופניים בקיבוצים מרום גולן, עין זיוון ואודם. בקיבוצי צפון הגולן החלה רשמית עונת קטיף הדובדבנים העצמית, שצפויה להימשך עד לסוף החודש, ויש גם מי שהגיע למג'דל שמס - מקום העימות ב"יום הנכסה" וב"יום הנכבה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
החג הכי לבן. שבועות במושב חירות
צילום: עידו ארז
מטפסים בגיא הנעלם בהרי נפתלי
צילום: אביהו שפירא
הבאנו ביכורים. בגבע כרמל
צילום: אבי ברומברג
מומלצים