היסטוריה בירדן: המלך הסכים לממשלה נבחרת
בעקבות ההפגנות ההמוניות בממלכה, ובניסיון למנוע מהומות בדומה ליתר מדינות ערב, הבטיח עבדאללה השני כי "הממשלות הבאות ייבחרו על ידי הפרלמנט". עם זאת, הוא לא ציין מועד מדוייק שבו יצאו הרפורמות לפועל
מלך ירדן, עבדאללה השני, הסכים לערוך רפורמות דמוקרטיות בממלכה ההאשמית ולהוביל להקמת ממשלה שתיבחר על ידי העם, ולא במינוי מלכותי כפי שהיה עד כה. עם זאת, המלך לא ציין במועד מסויים שבו תצא לפועל הרפורמה ואמר כי שינוי פתאומי "עשוי להוביל למהומות ולכאוס בממלכה".
זו הפעם הראשונה שבה המלך עבדאללה השני נכנע ללחץ שהפעילו אלפי אזרחים ירדנים בהפגנות המוניות בששת החודשים האחרונים, מאז פרוץ המהומות ברחבי העולם הערבי.
בנאום שנשא אמש (א') בטלוויזיה הממלכתית בירדן לרגל 12 שנה מאז שהוכתר, ציין המלך כי הממשלות בעתיד ימונו על בסיס רוב בפרלמנט. בנוסף, הבטיח המלך רפורמות נוספות, מבלי לפרט באילו שינויים מדובר. עם זאת, הוא ציין כי מינה ועדה מלכותית שתבדוק "את השינויים הנדרשים בחוקה, שיתאימו להווה ולעתיד של ירדן".
מודל לדוגמה: בית המלוכה הבריטי
מאז עלה לשלטון ב-1999 העלה מספר פעמים המלך עבדאללה השני את רעיון הפיכתה של ירדן למונרכיה חוקתית, בדומה לבריטניה, אך כמעט ולא נקט בצעדים ליישום הרעיון. במקביל, רבים מתושבי ואזרחי ירדן דרשו לערוך שינויים בשיטת הממשל הירדנית, שיובילו לבחירות דמוקרטיות לפרלמנט, שנתפש בעיני העם כחותמת גומי לממשלו של המלך. עם זאת, רק קבוצה קטנה של פעילים בירדן דורשים שבית המלוכה ההאשמי יוותר כליל על סמכויותיו ויהפוך לסמל לאומי ותו לא.
דווקא מפלגת האחים המוסלמים בירדן מתנגדת לביטול מוחלט של סמכויות המלך ופעיליה ציינו כי עבדאללה השני מהווה "גורם מייצב" בממלכה.
דובר המפלגה, ג'מיל אבו-בקר, ציין עם זאת כי חובה על המלך לערוך רפורמות בדחיפות בכדי "להימנע מהישנות תרחישים טראגיים שאירעו באזורנו".
ממשלת ירדן כבר הסירה בעבר את האיסורים על אסיפות ציבוריות, עצרות והפגנות, אך דחתה את יישומן של חירויות פוליטיות המאפשרות את היווצרותן של מפלגות פוליטיות על בסיס דמוקרטי. הדבר איפשר לאזרחי ירדן להשתתף בהפגנות המוניות להזדהות עם אחיהם בתוניסיה, מצרים וביתר מדינות ערב, ובשיא ההפגנות הדיח המלך את ראש הממשלה בעקבות דרישת המפגינים.