שתף קטע נבחר
 

עוברים דירה בקיץ? כדאי להזמין הובלה מראש

30% מהובלות הבתים המתבצעות מדי שנה מתרחשות בחודשים יולי-אוגוסט. המשמעות לצרכנים היא קריטית: לא רק שהמובילים תפוסים ויש להזמינם זמן רב מראש, אלא שגם המחיר שתצטרכו לשלם מזנק. כך תוכלו לחסוך

הובלה יכולה להיות דבר מדאיג ומלחיץ. מעבר לתחושה המוזרה שמתלווה אצל העובר ברגע שהוא רואה את כל תכולתו והרכוש שצבר מועלים על משאית, הלחץ והחששות של "מה יהיה" ישנם אנשי מקצוע שיכולים לתפוס אתכם לא מוכנים. ולמרות זאת, מתברר שמעט מאוד אנשים נערכים אליהם מראש.

 

 

כבכל שנה, במהלך חודשי יולי-אוגוסט, מגיע נחשול של הובלות, וההעברות מתחילות. דן רפפורט, סמנכ"ל טכנולוגיות ב"המקצוענים", מספר כי על פי הנתוני שיחות שברשותם משנה שעברה, עולה כי חודש אוגוסט מספק פי 2 עבודה מכמעט כל חודש אחר.

 

רפפורט מוסיף ומציין כי "חודשי יולי-אוגוסט מספקים 30% מהעבודה בשנה, כאשר בפועל זה כנראה קצת יותר גבוה ואפילו שואף לכיוון ה-35%-40%".

 

לדברי רפפורט, "החודשים האלה עמוסים במיוחד בגלל שהילדים בחופש וזה יותר קל למשפחות לשנות מיקום מגורים, להעביר את הילדים עיר ובית ספר ולקחת חופש מהעבודה. גם עבור סטודנטים שיש להם חופשת קיץ יותר קל להחליף מגורים בתקופה הזאת".

 

לזאת אפשר גם לצרף את הנתון כי 90% מהמעברים של משרדים ובתי עסק מתרחשים גם כן בחודשים אלו, זאת מכיוון שאלו מנצלים את חודשי הקיץ בהם רוב כוח האדם והעובדים נמצאים בחופשה, ולכן קל יותר לבצע העברה של תכולת העסק.

 

המשמעות לצרכן ברורה: בחודשי יולי-אוגוסט, מי שירצה לעבור דירה ייתכן וייאלץ להמתין כמה ימים למובילים הכורעים תחת העומס. וכידוע, הציפייה וההמתנה למוביל, המובילה למחייה בין ארגזים מסומנים ודריכה מתמשכת על נייר פצפץ - יכולה להיות המתנה מעיקה במיוחד.

 

יאיר, מנהל העבודה של "אפיק הובלות", מספר כי "אנשים לעיתים מחכים לדקה ה-90 ומסתבכים, בין אם זה במועד מעבר שהם מזמינים והוא אינו זמין עוד בשל עומס על המובילים או מחסור באמצעי הובלה או בין אם זה בעובדה שהמובילים כבר תפוסים גם לעתיד הקרוב שלאחרי".

 

חוקי השוק, כמובן, פועלים גם כאן. מחיר של הובלה כמובן אינו קבוע, והוא משתנה לפי גודל התכולה וכמות העובדים והמשאיות שיש להפעיל בכדי לבצע את ההעברה. טווח המחירים יכול מאוד להשתנות בהתאם לפרמטרים הבאים, היכולים לעכב את ביצוע ההובלה ולהשפיע על מחירה:

 

  • חברת הובלות מהמרכז שצריכה לעשות הובלה בפריפריה מרוחקת תגבה יותר כי זה ייקח לה הרבה זמן.
  • אם ההובלה היא באותו אזור, תמיד עדיף לחפש חברות מקומיות, כך שההובלה תצא יותר זולה.
  • היצע וביקוש: במרכז יש הרבה חברות ובפריפריה פחות, ולכן לשניהם יהיה ביקוש וההבדלים במחיר לא יהיו משמעותיים מאוד בין המרכז לאזורים יותר מרוחקים.
  • בעונה בה הביקוש גדל, גם המחירים יעלו.
  • כ-50% מההובלות מסתיימות בכך שמשלמים יותר ממה שסוכם מראש, בעיקר מאחר ומתגלים עוד פרמטרים שלא צוינו בהצעת המחיר המקורית, כמו למשל העובדה שהמובילים מגיעים ורואים שהמעבר צר, שיש פריט כבד שלא צוין, כי אין מעלית, שמדובר בקומה גבוהה ועוד.

 

"על אף שמחיר מעבר אינו קבוע, יש בחודשי הקיץ עלייה של כ-10%-20% במחיר הסופי. חשוב לזכור שהתמחור הגבוה יותר אינו רק תוצאה ישירה של הלך השוק, אלא גם בשל העובדה כי חברות המנופים מודעות גם כן לעומס, וגובות מאיתנו יותר בחודשים אלו".

 

אז מה אפשר לעשות? גם אם לא עושים מעבר דירה עכשיו, אלא רק בחודשי הקיץ העמוסים, כדאי להזמין את ההובלה כבר בזמן הקרוב, כמה חודשים מראש.

 

כך, חוסכים בעיות העלולות לצוץ ב"זמן אמת" - גם מבטיחים בראש שקט את מקומכם בתור אצל חברת ההובלות וגם מבטיחים את הזמינות של המוביל לזמן שתזדקקו לו.

 

כמו כן, מאוד חשוב להדגיש כי צריך לפרט כבר בהצעת המחיר את כל המכשולים העלולים להוות בעתיות עבור המובילים, ציון עובדתי אשר יכול לשנות את המחיר בעת ההעברה וכך להימנע מבעיות.

 

ככל שההצעה תהיה יותר מפורטת ותכלול גם את כל החפצים וגם את כל המרכיבים שיכולים להקשות על המובילים, ככה יקטן הסיכוי להפתעות. 


פורסם לראשונה 12/06/2011 21:33

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים