שתף קטע נבחר

 

גורמים מדיניים: "גרפל סוכן מוסד? קשקוש"

בישראל דוחים על הסף את הטענות המצריות, לפיהן אילן גרפל נשלח לשם כדי לרגל. במקביל, עדכן דובר מחלקת המדינה האמריקנית ש"מצבו טוב" ושלמצרים יידרשו עוד מספר ימים לחקירה. גולשים מצרים פתחו קבוצות הלועגות ל"מרגל"

בישראל עוקבים בזהירות אחר הדיווחים בנוגע למעצרו של אילן גרפל הכלוא במצרים. לפי שעה, מירושלים לא נמסרה תגובה רשמית להאשמות המצריות, לפיהן גרפל סוכן מוסד שריגל לטובת ישראל, אך גורמים מדיניים סיכמו אמש (יום ב') את ההתייחסות לטענות הללו במילה אחת: "קשקוש".

 

אילן גרפל בקהיר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

גם בפמליית ראש הממשלה, בנימין נתניהו, השוהה באיטליה, מתייחסים בזלזול לדיווחים במצרים. גרפל, שמחזיק גם באזרחות אמריקנית, זכה אתמול לביקורו של קונסול ארצות הברית בקהיר. בוושינגטון אומרים כי יחלפו עוד מספר ימים עד שהמצרים יבררו את החשדות נגד גרפל.

 

בשיחה עם עיתונאים, אמר אמש דובר מחלקת המדינה, מארק טונר, כי ארצות הברית עוקבת אחר ההתפתחויות בפרשה. "הוא במצב בריאותי טוב", הוסיף טונר, "משפחתו מודעת למעצר". הוא ציין כי מיד לאחר המעצר, אפשרו הרשויות המצריות לקונסול האמריקני גישה לגרפל.  


 

גרפל במהלך ביקור בפירמידות. "מצבו טוב"

 

הדובר האמריקני סירב להתייחס להאשמות המצריות, לפיהן גרפל נשלח למדינה בשירות המוסד. "אני מפנה אותך לממשלת מצרים לפרטים על האישומים נגדו", אמר הדובר האמריקני שהעריך כי בימים הבאים יפרטו המצרים מה ההאשמות נגד

הצעיר האמריקני-ישראלי.

 

טונר התייחס לכך שגרפל נכנס למצרים עם דרכונו האמריקני: "אנחנו מתפקדים במקרה זה כמו לגבי אזרח אמריקני שמוחזק מעבר לים. מעניקים לו שירותים קונסולריים ועובדים עם השלטונות המקומיים להבטיח שהוא מקבל יחס הוגן בהתאם לחוק המקומי, מקבל מידע על מערכת החוק המקומית ואנחנו עומדים בקשר עם משפחתו וחבריו".

 

גרפל הגיע למצרים בחודש שעבר ופעל במסגרת פרויקט "חידוש הסיוע החוקתי" של סנט אנדרוז בקהיר, המסייע בעיקר לפליטים. המשרד בקהיר מורכב מעורך דין מוסמך שמשמש כמנהל משפטי, שני מנהלי משרד, חמישה מתורגמנים וכ-15 מתמחים - עליהם ככל הנראה נמנה גרפל, שהגיע לקהיר במאי והיה אמור לסיים את משימתו לקראת סוף אוגוסט.

 

העיתונים המצריים הפליגו בדמיונם. העיתון "אל-יום א-סאבע" דיווח שגרפל עקב אחר פעולות תומכיו של הנשיא המודח, חוסני מובארק. "משימתו היתה גם לבדוק את תגובות האזרחים למועצה הצבאית העליונה", נכתב בעיתון, שהאשים אותו כי פעל כדי "ליצור סכסוך" בין הצדדים. עוד ציין העיתון כי גרפל תכנן לבקר במספר מחוזות במצרים, בהם צפון סיני, כדי לעקוב אחר צינורות הגז.

 

שקט בפייסבוק, המוסד מאזין

לפי הדיווח, הוא נתפס בשעה שהיה בדרכו להפגנה של נוצרים קופטים. ברשותו נמצאו מחשב נייד ושלושה טלפונים ניידים, באמצעותם נחשפה "הרשת שעמה היה בקשר". העיתון דיווח כי מהמידע שנמצא בהם עולה כי גרפל אסף מידע ביטחוני, פוליטי וכלכלי וניסח "דו"חות מפורטים". 

 

עמוד הפייסבוק שלו הפך בשבועות האחרונים מקור המידע המרכזי על מצבו עבור 500 חבריו הגולשים. אתמול טענו חבריו של גרפל בשיחה עם ynet כי הרשויות המצריות לקחו את תמונותיו מעמוד הפייסבוק שלו וכעבור שעות הוסר הפרופיל מהרשת החברתית. חיפוש השם אילן גרפל לא מעלה עמוד פרופיל כלשהו ורשימת חבריו כוללת עתה שם אחד פחות. 


אחת הקבוצות בגנות גרפל - "המרגל האהבל" שמה

 

הפרופיל אולי חסר, אך במקומו הוקמו ברשת החברתית מספר קבוצות הלועגות למצבו, בהן פרופיל פיקטיבי תחת השם "המרגל האהבל - אילן גרפל". הם הגדירו את תחום עיסוקו "קומיקאי", והשתמשו בבמה המקוונת כדי ללעוג למצבו. כמו כן, הוקמה קבוצה אחת הקוראת למצרים לשחרר את הישראלי.

 

"מעודי לא ראיתי טיפשות שכזאת - שישראל תשלח אחד טיפש כזה", כתבה הגולשת גמאל חסן. "בואו כולנו נציג את המרגל הטיפש הזה כמרגל הגדול ביותר בהיסטוריה האנושית", הוסיף אחמד תורגומן. "לא לייצוא הגז לישראל", קראה גם הגולשת דינה דוד. בעמוד פורסמו גם סרטונים אנטישמיים.

 

גולשים אחרים היו ספקניים יותר: "חבר'ה, המוסד אינם טיפשים עד כדי כך שישלחו מרגל שיהיה כל-כך חשוף ויצטלם בפירמידות. תתעוררו, זה משחק", כתב הגולש מאהר זכי. ואילו איברהים עבאס התריע: "חבר'ה, תיזהרו ותחשדו בכל אחד כאן. הישראלים יכולים להיכנס, לקרוא ולכתוב תגובות". 

 

בהכנת הידיעה השתתפו רונן מדזיני ורועי נחמיאס
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים