מחאה ברשת נגד ארה"ב: "אין רחמים על פולארד"
השגרירות האמריקנית הציעה פרסים בדף הפייסבוק, אך עשרות גולשים ניצלו את ההזדמנות לדרוש את שחרורו של פולארד ללוויית אביו. "כיצד אתם יכולים לחגוג, בשעה שאינכם נענים אפילו לבקשה הומניטרית כה פשוטה", תהו כמה גולשים. הערב תתקיים הפגנה סמוך לשגרירות
מאז מותו של מוריס פולארד, אביו של המרגל הישראלי ג'ונתן פולארד, מוצף דף הפייסבוק של השגרירות האמריקנית בתל-אביב בפניות רבות של אזרחים כואבים, הקוראים לאפשר לבן - המרצה מאסר עולם בכלא בארצות-הברית - להגיע ללוויה.
השגרירות מקיימת בימים אלה משחק תגובות, שהזוכים בו יקבלו הזמנה למסיבת יום העצמאות האמריקני בבית השגריר. "אמרו לנו מה היא אמריקה בשבילכם ותוכלו לזכות בכרטיסים למסיבה", קוראת השגרירות בדף הפייסבוק הרשמי. אך רוב התגובות מתייחסות לפולארד: "כיצד אתם יכולים לחגוג, בשעה שאינכם נענים אפילו לבקשה הומניטרית כה פשוטה?", תהו כמה גולשים.
דף הפייסבוק של השגרירות האמריקנית בתל-אביב
הגולשים, התומכים בפולארד, כתבו כי אסירים שביצעו עבירות קשות יותר שוחררו. "הרי אפילו כאלה שריגלו למען אל-קאעידה שוחררו לאחר 10 שנים", טען אחד הגולשים, "אין אף אדם שריגל עבור ידידה וריצה עונש דומה.. איפה הבושה?", תהה גלעד בדף. הגולשת תמר כתבה כי אמריקה עבורה היא "בית הכלא של פולארד".
חנניה מירושלים דווקא החל בדברי שבח לארצות-הברית. הוא כינה אותה "מדינה מעולה, עשירה, מתורבתת, ידידת אמת של ישראל, מדינת שלום, מדינת ספורט... מעצמה אמיתית!". בהמשך הוא סייג את דבריו: "דבר אחד מעיב על הכל: יונתן פולארד נמק בכלא האמריקני נגד כל הסבר הומני. הגיע הזמן לשחרר אותו, הגיע הזמן שהאמריקנים יראו לנו שהם באמת חברים...".
תגובה זועמת לאחת ההודעות של השגרירות
יונתן כתב שמחבלים מקבלים יחס טוב יותר מפולארד: "איזה חופש ואיזה נעליים. בן אדם יושב 26 שנה בכלא ולא נותנים לו לצאת להיפרד מאביו שנפטר. אין רחמים, כל כך עצוב".
היום בשעה 19:00 בערב, סמוך לשגרירות ארה"ב ברחוב הירקון 71 בתל-אביב, צפויה להתקיים הפגנה בדרישה להביא לשחרורו של פולארד, לפחות להלוויה של אביו. במטה המאבק למען פולארד, סיפרו היום (א') ל-ynet כי חששו בתחילה לארגן הפגנה בזמן כה קצר. אלא, לדבריהם, הפניות המרובות מצד אזרחים גרמו לחברי המטה ליזום את ההפגנה. "מעולם לא הוצפנו בפניות כה רבות של אנשים.
אנחנו צופים שמספר גדול של מפגינים יגיעו. פונים אלינו רבים שמתכוונים להגיע וכן אחרים שלא יגיעו בדרישה להפגין. בחיים לא היה דבר כזה. מעולם לא היתה הירתמות כזו לנושא מצד אנשים כואבים, מכל חלקי האוכלוסייה - שעם כל הסימפטיה לארה"ב, מרגישים חנוקים".
עדי גינזבורג, מקורב למשפחת פולארד ומראשי המאבק לשחרורו, סיכם: "התחושה היא שאחרי ההפגנה הערב, אם המטרה תושג או לא, השאלה איפה היית ב-19 ביוני 2011 תישאר מושג שייחקק בתרבות הישראלית".