שתף קטע נבחר

 

אלמנתו של אריק קרפ: הנערים ישבו לידנו וצחקו

שרה קרפ, שבעלה הוכה למוות לפני כשנתיים, העידה נגד ארבעת הנערים שהורשעו באי-מניעת פשע: "הסתובבתי כמו חיה בג'ונגל, התחננתי שיעזרו לי, ואף אחד לא ניסה לעזור. זה רצח"

שנתיים אחרי שבעלה, אריק קרפ, הוכה למוות בחוף תל-אביב, הפנתה אלמנתו שרה, אצבע מאשימה לעבר החיילת אור לוי ושלושה צעירים נוספים מג'לג'וליה, שהורשעו כי לא מנעו את מותו: "הם ישבו וצחקו. זה רצח. אם הם היו מונעים את הרצח הזה, לא היינו יושבים פה היום", אמרה הבוקר (יום ג') בבית משפט השלום בתל-אביב, שבו נפתח שלב הטיעונים לעונש במשפטם.

 

בתום הדיון (בסרטון הבא) אמרה קרפ כי "הגורילות האלה יכלו למנוע, אבל כולם באו לרצוח. הם לא באו לבלות. הם באו לתפוס ולרצוח".

 

שרה קרפ מדברת על ה"גורילות"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עדכונים שוטפים גם בעמוד הפייסבוק של ynet

 

התובע, עו"ד מנחם מזרחי, ביקש להעלות את האלמנה לדוכן העדים בטענה שאין לו ראיות להציג בפני בית המשפט. הסנגורים התנגדו לכך, אולם השופט דחה את טענותיהם ואפשר לשרה קרפ לעלות על הדוכן. עדותה הייתה נסערת ולוותה בצעקות.


"אף אחד לא ניסה לעזור". שרה קרפ משמאל. (צילום: עופר עמרם)

 

"למה אף אחד לא עשה כלום? למה אף אחד לא ניסה לעזור לי?", קראה קרפ. "אף אחד לא הביא פלאפון כדי לנסות להזעיק עזרה. הסתובבתי כמו חיה בג'ונגל, התחננתי שיעזרו לי, ואף אחד לא ניסה לעזור".

 

"כולם ביצעו את הרצח"

הארבעה, אור לוי, פואד מוסא, פאדי ג'אבר ומוחמד עדס, הורשעו כי בזמן הרצח, כשחבריהם תקפו את קרפ, הם לא נקטו פעולה סבירה למניעת המעשים. בכתב האישום נטען כי "במעשיהם אלו, נמנעו הנאשמים מלהושיט עזרה לאריק, לשרה ולאנטליה קרפ, אשר נמצאו לנגד עיניהם בסכנה חמורה ומיידית לחייהם". למרות זאת, הם זוכו מעבירה על-פי חוק "לא תעמוד על דם רעיך", המוכר כ"חוק השומרוני הטוב".

 

"היינו משפחה נורמטיבית, אפילו משפחה למופת", אמרה קרפ. "בסך הכל יצאנו לשבת בחוף הים. כל לילה לפני שאני נרדמת התמונה עולה לי בראש - שמונה אנשים שרצים אלינו, אף אחד לא היה שם ומנע את הרצח. הם כולם עשו את מעשה הרצח". 


שניים מהנאשמים. "הפשע כאן הוא אלימות קשה" (צילום: עופר עמרם)

 

עו"ד מזרחי הבהיר בדיון כי העונש המרבי על אי-מניעת פשע עומד על שנתיים מאסר. "צריך לזכור שהפשע כאן הוא אלימות קשה. הנאשמים לא נקפו אצבע ולא עשו כלום, למרות שהכירו את התוקפים ויכלו להשפיע עליהם".

 

לדבריו, "אחרי האירוע עזבו העדים עם התוקפים ונסעו ליפו, לקנות שתייה ולרקוד. זה מביע על זלזול. אחד מתפקידי בית

המשפט הוא להתוות דרכי התנהגות. צריך להעביר מסר לציבור – לא להיות אדישים. בית המשפט הוא עמוד האש, ענישה הולמת תכה גלים ותעביר מסר חינוכי

והתרעתי".

 

התובע ביקש לגזור על הנאשמים עונש מאסר בפועל, ולפחות שישה חודשי עבודות שירות. הסנגורים זעמו על דבריו וטענו כי הסדר הטיעון כלל הסכמה לפי התביעה תבקש עונש של עבודות שירות ללא ציון זמן, וללא תקופת מאסר. עורכי הדין, משה יוחאי, צפריר יגור, עופר קופרמן וניר אלפסה, הבהירו כי יש לכבד את ההסכמות שבבסיס הסדר הטיעון במסגרתו הורשעו הנאשמים.

 

נציגת מרכז נגה לנפגעי עבירה בקריה האקדמית אונו, עו"ד טלי איזנברג, מסרה בתגובה: "הנאשמים הורשעו בכך שייתכן שיכלו למנוע את מותו המיותר של אריק קרפ, אך לא מנעו זאת. הם לא הורשעו רק על כך שעמדו ולא עשו דבר. אין לנו ספק שלהגשת כתב האישום, להרשעה ולעונש שייגזר במקרה זה, קיימת חשיבות חברתית אמיתית בחברה בה צריך, לצערנו, להפעיל את המשפט הפלילי כדי למנוע מאדם לעמוד מהצד ולצפות בזוועה של המתת אדם אחר, לשם שעשוע, בבעיטות ובאגרופים".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נמנעו מלהושיט עזרה. אריק קרפ ז"ל
זירת האירוע בחוף תל ברוך בתל אביב
צילום: ירון ברנר
"הם ישבו וצחקו". שרה קרפ
צילום: עופר עמרם
אור לוי. יכלה למנוע את הרצח
צילום :עופר עמרם
עו"ד מנחם מזרחי
צילום: עופר עמרם
מומלצים