שתף קטע נבחר

 

0% דמי ניהול למשרתי הקבע

חברת הביטוח הראל זכתה בהליך בחירת קרן הפנסיה של משרתי הקבע. דמי הניהול בקרן יעמדו על 0% מההפקדות השוטפות מדי חודש ו 0.0018% מהכסף הנצבר. סך ההפרשות השנתיות לפנסיה של משרתי הקבע עומדות על כ-400 מיליון שקל בשנה. ההחלטה טעונה אישור סופי של שר האוצר

אחרי הליך ממושך לבחירת קרן הפנסיה של משרתי הקבע, החליט צה"ל לקבל את ההצעה של חברת הביטוח הראל - כך הודיע היום היועץ הכספי לרמטכ"ל, תא"ל מהרן פרוזנפר, במסיבת עיתונאים שהתקיימה בת"א. על פי ההצעה דמי הניהול בקרן יעמדו על 0% מההפקדות השוטפות מדי חודש ו-0.0018% מהכסף הנצבר.

 

תהליך בחירת קרן הפנסיה של משרתי הקבע הוא למעשה המשך להחלטת הממשלה משנת 2004 לפיה אנשי הקבע יעברו מפנסיה המשולמת על ידי המדינה לפנסיה צוברת (המופרשת מכספו של העובד ומחלק המעביד). בשנת 2008 סוכם בין צה"ל למשרד הביטחון על המודל ולמעשה מאז מתנהל הליך לבחירת הקרן.

 

על פי חוק, בחירת קרן הפנסיה נתונה להחלטתו הבלעדית של העובד והקרן שנבחרה תשמש למעשה כברירת המחדל עבור כל משרת שלא יגדיר היכן להפקיד את כספיו. עם זאת, סביר להניח כי בתנאי הקרן כפי שהוצעו, רבים יעדיפו את מסלול ברירית המחדל.

 

זכאות להפקדות בקרן קיימת לכל משרתי הקבע הנמצאים בפנסיה צוברת (אלו שהצטרפו החל מ 2004) כמו כן שינוי חקיקה יאפשר גם להעביר את הכספים שכבר נצברו בקרנות ברירות המחדל ששימשו עד כה (קופות זמניות), ללא צורך באישור.

 

כ-50% ממשרתי הקבע נמצאים כיום בפנסיה צוברת

סך ההפרשות לפנסיה הכוללת הן את חלקו של צה"ל כמעביד והן את חלקם של המשרתים מגיע לכ-400 מיליון שקל בשנה. ההפרשות הללו עשויות לגדול בהדרגה ולהגיע למעל מיליארד וחצי שקל בתוך 15 שנים. על פי ההערכות כ-50% ממשרתי הקבע נמצאים כיום בפנסיה צוברת, כך שמדובר בהצטרפות צפויה של עשרות אלפי אנשי קבע לקרן. ההצעה תקפה למשך 20 שנה ובמסגרת ההסכם תהיה אפשרות להאריך אותה ב-20 שנה נוספות.

 

את ההחלטה על בחירת הקרן בתום תהליך התחרור, קיבלה חברת אופקים, הנמצאת בניהולם של קציני צה"ל, בראשה עמדה תא"ל אורנה ברביבאי שתמונה בקרוב לראש אכ"א, כאשר לשלב הסופי של הליך הבחירה הגיעו הראל וחברת הביטוח איילון. בתחילת חודש מאי הודיע סגן הרמטכ"ל האלוף יאיר נווה כי הוא פוסל את עצמו כשותף בקבלת ההחלטה, שכן טרם כניסתו לתפקיד סגן הרמטכ"ל, קיים קשרים עסקיים עם יאיר המבורגר, יו"ר הראל.

 

ייעוץ בבסיסים הגדולים

בין היתר נבדקו אופן ניהול ההשקעות, אופן ניהול הביטוחים, רמת השירות ומערכות המידע והמחשוב. בנוסף התחייבה החברה להציב בבסיסים גדולים בהם כמות רבה של אנשי קבע, נציגים שיסבירו למשרתי הקבע את זכויותיהם. "צריך לזכור שלאנשי הקבע יש מאפיינים שונים מאשר עובדים רגילים מבחינת הזמינות ולכן חייבים לתת להם מענה" אמר פרוזנפר.

 

בשל דמי הניהול הנמוכים ההערכות הן כי במתכונת הנוכחית לא מדובר במהלך רווחי להראל וכי הוא עשוי להניב לה אלפי שקלים בשנה בלבד. ההנחה היא כי בהראל בונים בין היתר על העברת חסכונות נוספים של אנשי הקבע.

 

בנוסף, על פי ההסכם, מי שיעזוב את שירות הקבע, לא יהיה זכאי לאותם תנאים בדמי הניהול בחסכונות שצבר מהעת שבה יעזוב. ההנחה כי רבים ימשיכו להחזיק בחיסכון אצלם גם אם יעזבו את מסלול הקבע, כך שניתן יהיה להעלות להם את דמי הניהול.

 

תא"ל פרוזנפר אמר במסיבת העיתונאים: "התהליך הזה צריך להיות איכותי ומוקפד, כדי שאנשי הקבע יקבלו את השירות ההולם, בכל התחומים".התהליך הזה נוהל על ידי הגורמים הכי מקצועיים בצה"ל וכן נעזרנו ביועצים חיצוניים מקצועיים בשלל תחומים". ההחלטה טעונה אישור סופי של שר האוצר.

 

בהודעה לבורסה בתל אביב שפורסמה היום, ציינה הראל כי בשל התנאים המיוחדים בהסדר, לא צפויה השפעה מהותית על רווחי החברה.

 

מישל סיבוני, מנכ"ל הראל ביטוח אמר בעקבות ההודעה: "לא מדובר בהסדר פנסיוני רגיל. התכנית מורכבת מכמה תחומי פעילות שונים ומשלבת בתוכה הן קופת גמל, ביטוח חיים, ביטוח אובדן כושר עבודה, חוקי שיקום של משרד הביטחון, קרן פנסיה, תשלום קצבאות, הפקדת סכומים חד פעמיים ועוד. ההסדר המיוחד של אנשי הקבע מתאפשר לנוכח המשקל הגבוה של מימון ההסדר על ידי הצבא".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תמונת אילוסטרציה
באדיבות דובר צה"ל
מומלצים