נעצר מקורבו של אחמדינג'אד: "מעורב בשחיתות"
סגן שר החוץ האיראני, שהתפטר מתפקידו בלחץ הפרלמנט, דרש להציג בפומבי כל הוכחה לשחיתות מצדו. המעצר - שיא נוסף במאבק הכוחות הפנימי בין הנשיא לבין המנהיג העליון חמינאי
תמרור אזהרה לנשיא איראן:
מוחמד שריף מאלק-זאדה, סגן שר החוץ האיראני שרק שלשום התפטר מתפקידו,
נעצר היום (ה'), ככל הנראה בשל חשד למעשי שחיתות. כך דיווחה סוכנות הידיעות האיראנית "פארס". מעצרו של מאלק-זאדה הוא שיא נוסף במאבק הכוחות הפנימי שמתנהל בין הנשיא מחמוד אחמדינג'אד
לבין מנהיג העליון, אייתוללה עלי חמינאי,
הנתמך על ידי הפרלמנט.
- חמינאי נגד אחמדינג'אד - סיבוב נוסף: מדברים על זה בפייסבוק של ynet
בדיווח, שמסתמך על "מקור בכיר", לא נמסרה סיבת המעצר. אולם סביב מינויו של מאלק-זאדה לסגן שר החוץ העלו מבקריו של אחמדינג'אד טענות כי מאלק-זאדה נגוע בשחיתות. בעקבות זאת איימו בפרלמנט האיראני להדיח את שר החוץ, עלי אכבר סאלחי. אך זמן קצר לאחר שהוגשה ההצעה, הודיע מאלק-זאדה על התפטרותו.
נתן אור ירוק לסכל מהלכים של אחמדינג'אד. חמינאי (צילום: AP)
מאלק-זאדה שב והכחיש את הטענות נגדו וטען כי אם יש נגדו הוכחות לשחיתות יש להציג אותן בפומבי. בפרלמנט, שקיבל לאחרונה אור ירוק מחמינאי לסכל מהלכים של הנשיא אחמדינג'אד, טענו כי מינויו של מאלק-זאדה "מנוגד לאינטרסים הלאומיים".
מקורב הנשיא הואשם: "משתייך לזרם הסוטה"
המחוקקים האשימו אותו בהשתייכות ל"זרם הסוטה", כינוי לאנשים המקורבים לאספנדיאר רחים משאי, יועצו הקרוב של אחמדינג'אד שכיהן בעבר כסגנו וראש לשכתו.
מכה לאחמדינג'אד:
איראון: מקורבו של הנשיא נאלץ להתפטר מהממשלה
דודי כהן
יומיים לאחר מינויו לתפקיד נאלץ סגן שר החוץ האיראני להתפטר מתפקידו בעקבות לחץ הפרלמנט. בבית הנבחרים טענו כי המינוי "מנוגד לאינטרסים הלאומיים", אך ככל הנראה ההתפטרות באה על רקע מאבקי הכוח בין הנשיא למבקריו השמרניים בפרלמנט
בנוסף, בתו של משאי נשואה לבנו של אחמדינג'אד.
משאי, הנחשב לדמות שנויה במחלוקת בפוליטיקה האיראנית, הודח מתפקיד סגן הנשיא מכיוון שחמינאי לחץ על אחמדינג'אד לעשות כן. הסיבה: משאי הביע בפומבי דעות המנוגדות לשלטון אנשי הדת באיראן וקרא לחזק את ההיבטים הלאומיים באיראן על חשבון אלה האיסלאמיים - דבר הנתפש בעיני אנשי הדת כ"סטייה" מעקרונות המהפכה.
היורש של אחמדינג'אד? במחנה חמינאי לא מוכנים לשמוע על כך. משאי
לאחרונה גברו באיראן ההאשמות נגד משאי ומקורביו כי הם מעורבים במעשי שחיתות כלכלית ובפעילות בניגוד לחוק. בין היתר, הוא ומקורביו הואשמו במעורבות בחוזה מפוקפק להקמת בית מלון ואולמות אירועים, בקבלה בלתי חוקית של קרקעות מהמדינה ובאחזקת מניות בחברת תיירות בלתי חוקית.
אנשי הדת, ובראשם חמינאי, נוקטים בקו בלתי מתפשר לאחרונה נגד אחמדינג'אד במטרה לגרום לו להרחיק את משאי מסביבתו. כך לאחרונה התנגד חמינאי לפיטורי שר המודיעין, חיידר מוסלחי, לאחר שלפי אחד הדיווחים אנשיו של משאי ניסו להביא לפיטוריו של בכיר במשרד הרגיש.
הרקע למאבקים הפנימיים באיראן היא היערכות המחנה השמרני לבחירות לפרלמנט בשנה הבאה, וכן לבחירות לנשיאות ב-2013. לטענת מתנגדיו של אחמדינג'אד, באמצעות מינויים וחילופי גברי במשרדי ממשלתו, הוא מנסה לחזק את אחיזתו הפוליטית, ולהכין את הקרקע למועמדותו של משאי לנשיאות, דבר שבמחנהו של חמינאי ואנשי הדת לא מוכנים לקבל בשום אופן.
מקורביו נמצאים תחת מתקפה. אחמדינג'אד
צילום: AP
מומלצים