עוגת ריבה וקוקוס - טעם מתוק של פעם
איילת הירשמן שולפת ממחברת המתכונים של חמותה הקיבוצניקית, מתכון לעוגת ריבה וקוקוס, ששומרת על מקום של כבוד במטבח, משנות השישים ועד היום
שלוש שכבות: הראשונה היא עוגה לבנה ורכה, עליה מורחים ריבת פטל (ותשמשו בריבה מצוינת בלבד, בבקשה) ולמעלה - גושים מענגים של קוקוס אפוי. המתכון המקורי, שעבר אצלי במטבח עיבוד קל, הוא ממחברת המתכונים הקיבוצניקית של חמותי, והוא נכתב בה איפשהו בתחילת שנות השישים. עד היום כיף להכין אותה. מגישים בריבועים גדולים.
עוגת ריבה וקוקוס,
בתבנית בגודל 20 על 25 ס"מ
המרכיבים
200 גרם חמאה
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 ביצה
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
1 כוס (200 מ"ל) חלב
1 צנצנת (350 מ"ל) ריבת פטל
לציפוי
120 גרם חמאה, חתוכה לפיסות גדולות
1/3 כוס (70 גרם) סוכר
250 גרם פתיתי קוקוס
1/2 כוס (70 גרם) קמח
1 ביצה
ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2. שמים את החמאה ואת הסוכר בקערת המערבל ומקציפים עד שמתקבל קרם חלק. מוסיפים את הביצה ומקציפים עד שהיא נטמעת בקרם ומתקבל קרם חלק. מוסיפים את
הקמח ואת החלב, ומערבבים ידנית עד שמתקבלת עיסה אחידה. מעבירים את העיסה לתבנית ומשטחים את פניה.
3. מורחים את הריבה בשכבה אחידה על העיסה שבתבנית.
4. הציפוי: מערבבים בקערה את החמאה, הסוכר, הקוקוס והקמח ומערבבים בקצות האצבעות, עד שמתקבלים פירורים גדולים. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד זמן קצר בקצות האצבעות רק עד שהיא נטמעת בפירורים ומתקבלים פירורים גדולים. מפזרים את הפירורים על שכבת הריבה.
5. אופים 40 דקות, עד ששכבת הפירורים מזהיבה והעוגה מתייצבת, וקיסם הננעץ למרכז יוצא כשעליו פירורים – אם במהלך האפייה שכבת הפירורים מזהיבה מאוד והעוגה עדיין לא אפויה, אפשר לכסות אותה ברדיד אלומיניום ולאפות כך.
6. מצננים ומגישים.
סטיילינג: נטשה חיימוביץ'; צילום: יוסי סליס