חטיפים מהירים ומעולים מבצק עלים
איילת הירשמן מציעה מתכונים (קלים ומהירים, אתם כבר מכירים) לשני חטיפים מבצק עלים שהולכים מעולה עם אלכוהול של קיץ: טארטים קטנים עם טפנד וגבינה בולגרית ושבלולי חצילים
טארטים קטנים עם טפנד וגבינה בולגרית
המרכיבים (12 יחידות)
12 ריבועי בצק עלים מרודד וחתוך מראש לריבועים (או יריעת בצק עלים חתוכה לריבועים בגודל 8 על 8 ס"מ), קר מאוד
1/2 קובייה (125 גרם) גבינה בולגרית, מפוררת
1 צנצנת (250 גרם) טפנד זיתים מוכן
2 עגבניות, פרוסות לפרוסות בעובי 2 ס"מ
2-3 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס
ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2. מניחים את ריבועי הבצק הקרים על משטח עבודה. בעזרת סכין חדה, מסמנים על כל ריבוע בצק עלים שוליים של חצי ס"מ – לא חותכים עד הסוף, רק מסמנים בעדינות. מנקבים את הריבוע המרכזי בכמה מקומות במזלג (הסימון בסכין והחירור במזלג ימנעו מהבצק לתפוח במרכז).
3. מורחים כל אחד מהריבועים הפנימיים בשכבת טפנד, מניחים עליו פרוסת עגבנייה, ומפזרים מלמעלה את פירורי הגבינה. מתבלים בפלפל גרוס ומזלפים מלמעלה משמן הזית.
4. אופים מיד, במשך 15-20 דקות, או עד ששולי הבצק מזהיבים מאוד והגבינה נמסה קצת. מגישים.
שבלולי חצילים מהירים
המרכיבים
12 ריבועי בצק עלים מרודד וחתוך מראש לריבועים (או יריעת בצק עלים חתוכה לריבועים בגודל 8 על 8 ס"מ), קר מאוד
250 גרם בשר חציל קלוי מראש עם שום (להשיג ברשתות השיווק) מאיכות טובה
1 קובייה (250 גרם) גבינה בולגרית מפוררת
ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2. מערבבים בקערה את בשר החציל הקלוי עם הגבינה הבולגרית.
3. מניחים את ריבועי הבצק הקר על משטח עבודה, מורחים אותם בשכבה של החציל והגבינה, ומשאירים שוליים בגודל חצי ס"מ. מגלגלים לגלילה וחותכים לשלושה קטעים.
מניחים בתבנית בשכיבה, כשהחלק החתוך כלפי מעלה. אופים 25 דקות, או עד שהשבלולים מזהיבים מאוד.
4. מגישים חם.
עוד מתכוני ירקות, סלטים ועוד - גם לצמחוניים