שתף קטע נבחר

יש שגריר

אחרי שנה בה תיפקד מירון ראובן כשגריר זמני, מגיע לעצרת האו"ם השגריר החדש, רון פרושאור, לשעבר מנכ"ל משרד החוץ ושגריר ישראל בלונדון

ביום שלישי אחה"צ נשא השגריר החדש של ישראל לאו"ם, רון פרושאור (שאת שמו מבטאים "פרוס-אור"), את הנאום הראשון שלו באולם מליאת האו"ם שהיה גדוש בקהל. פרושאור נכנס לתפקידו באופן רשמי ביום רביעי, 15 ביוני, לאחר שירות מוצלח במיוחד כשגריר ישראל בלונדון בארבע השנים האחרונות.

 

ההסכמה בין ראש הממשלה נתניהו לשר החוץ ליברמן על מינויו של פרושאור מעידה בפני עצמה על המוניטין המקצועי שיצא לשגריר החדש. במשך למעלה משנה התקשו השניים להגיע להסכמה לגבי שני התפקידים הדיפלומטים הראשיים בניו-יורק, משרת השגריר לאו"ם ותפקיד הקונסול הכללי, ופרושאור נכנס לתפקיד לאחר שנה בה מירון ראובן תפקד כשגריר הזמני.

 


מימין: הקונסול עדו אהרוני, שגריר ארה"ב בישראל שניאל שפירו, אלן סולו, שגרירת ארה"ב לאו"ם סוזן רייס, מלקולם הונליין, השגריר פרושאור, ורוברט שוגרמן מוועדת הנשיאים

 

פרושאור, המשרת למעלה מעשרים שנה במשרד החוץ ומחזיק בתואר שני במדעי המדינה מאוניברסיטת ירושלים, נחשב לאחד הדיפלומטים הישראלים המכובדים ביותר בקהילה הבינלאומית. הרזומה העשיר שלו כולל השתתפות בשיחות השלום ב-וואי וכן תקן של יועץ פוליטי בשגרירות ישראל בוושינגטון בשנים 2002-1998. הוא שימש כמנכ"ל משרד החוץ בשנים 2007-2004, תפקיד ממנו המשיך למשרת השגריר בלונדון, שם הצליח להרשים את הציבור הבריטי בניסוח העמדות הישראליות במאמרים שהתפרסמו בעיתונות הבריטית, בסביבה שאיננה אוהדת את ישראל במיוחד בשנים האחרונות.

 

את דוכן הנאומים באו"ם קיבל לידיו פרושאור ביום שלישי בתור הנשיא התורן של קבוצת מדינות המערב באו"ם, אליהן מצטרפת גם ארצות הברית, קנדה, אוסטרליה, ניו-זילנד וישראל, והיא ידועה בשם WEOG. ראשות הקבוצה עוברת בסבב בין החברות בה, והחודש תורה של ישראל, בדיוק בזמן עבור השגריר החדש להציג את עצמו לעצרת ולברך את המזכ"ל, באן קי-מון, על אישור כהונתו לקדנציה שניה בת חמש שנים. "בשנים הבאות", אמר השגריר פרושאור בדברי הברכה שלו למזכ"ל, "האו"ם צפוי לעמוד בפני אתגרים רבים ואנו בטוחים שימשיך להנהיג את האומות המאוחדות ואת הקהילה הבינלאומית בנחישות".

 

פרושאור החליף חיוכים עם שגרירה אחרת שעלתה לברך את המזכ"ל, השגרירה האמריקאית לאו"ם, סוזן רייס, אותה פגש כמה קודם לכן בכינוס של ועידת הנשיאים היהודים, שבה נפרדו מדניאל שפירו שיצא לתל-אביב לתפקידו החדש כשגריר ארצות הברית בישראל. באירוע זה פגש פרושאור את ראשי ההנהגה היהודית בעיר, ביניהם מלקולם הונליין, מורט צוקרמן, פרופ' אשר ססר ומנהיגים אחרים, שלא החמיצו את ההזדמנות להחליף מלים ולהצטלם עם השגריר החדש. נאומו הראשון של פרושאור בפני ההנהגה היהודית בעיר התמקד בהצבעה המתוכננת לספטמבר הקרוב, בה צפויות רוב חברות האו"ם להצביע "כן" בנוגע לזכות ההקמה של מדינה פלשתינאית עצמאית.

 

השגריר דיבר על שותפים אמיתיים כשפנה למנהיגים היהודים ואמר להם, שחייבים לפעול בנחישות אל מול האתגרים הקרובים כיצד להגן על העם היהודי והמדינה היהודית, "באומץ, בבטחון ויותר מכל באחדות". פרושאור ביטא מפורשות את הקו הדיפלומטי הישראלי הרואה בכל בעל השפעה שגריר בפוטנציה כשהזכיר לקהל, שלקהילה היהודית יש קשרים עם אנשי מימשל ומקבלי החלטות וכי "יש לנצל את המיומנות והקשרים של כל אחד מכם, בכדי שנוכל להביא תוצאות אמיתיות".

 

השגריר הבהיר גם שהכרת האו”ם בזכות קיומה של מדינה פלשתינאית לא תהפוך את הרשות הפלשתינאית למדינה רשמית, שכן האו”ם אינו מוסמך להתוות גבולות ואינו מכריז על הקמת או ביטול במדינות. העמדה הישראלית, הדגיש השגריר, רואה בהכרזת מדינה פלשתינאית באופן חד-צדדי, ללא פיתרון מוסכם עם ישראל לשאלת הגבולות ושאלות אחרות, כמעשה שיוביל לאלימות ולמבוי סתום. אלימות כזו, הוא אמר, תפגע בשיתוף הפעולה הכלכלי והביטחוני המתקיים היום בין שני העמים בארבעים תחומים שונים. כדוגמה הוא ציין שהבנק היחיד בעולם שחווה צמיחה של עשרה אחוז בשנת 2010 הוא בגדה המערבית.

 

משהו על הסגנון הישיר של השגריר החדש יכלו המנהיגים ללמוד מתשובתו לשאלה, האם לא יהיה זה יעיל שישראל תדבר עם חמאס, במטרה להראות לעולם שהיא רצינית ברצון לקדם שלום. "חמאס אינו מוכן להכיר בקיומנו ומעוניין בחיסולנו", ענה פרושאור. "על מה מצפים שנדבר עם חמאס, על גודל ארון הקבורה, עומק הקבר ואיזה סוג של פרחים לשלוח למצבה של העם היהודי?"

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השגריר החדש, רון פרושאור
צילום: שחר עזרן
מומלצים