שתף קטע נבחר

סנדוויץ' בשר חם

לא משנה אם אתם מכירים אותם בשם פניני איטלקי, קרוק צרפתי או סודוך ישראלי - כריכים חמים מגיעים בשלל גרסאות ואף פעם לא מאכזבים

הכריכים החמים מקובלים מאוד במטבח האיטלקי ונקראים שם פניני. לכריכים האלה שלל גרסאות, שהשווה לכולן הוא שתי פרוסות לחם או לחמניה, הכולאות ביניהן מלית שנמחצת בטוסטר חם לכמה דקות. התוצאה היא לחם פריך ביותר, ספוג בשפע של טעמי ממרחים ומלית חמימה ועסיסית.

 

הגרסה הישראלית, שהתפרסמה כאן בשם סודוך, כוללת את מיטב הבשרים והנקניקים ושפע של תוספות ממטבחי העולם ומהמטבח המקומי: רטבים כמו קטשופ, מיונז טחינה וחרדל; ממרחים כמו פסטו, טפנאד, סחוג וחריסה; סלטי חצילים, עגבניות ופלפלים, וכמובן - ירקות טריים. הגרסה שלפניכם אינה אלא הצעה אחת למגוון האפשרויות. הפעילו את הדמיון ובחרו בסוג הלחם או הלחמניה החביבים עליכם, בממרחים שאתם מעדיפים ובתוספות אחרות שקולעות לטעמכם.


הגרסה הישראלית (צילום: ירון ברנר)

 

סנדוויץ' בשר חם

המרכיבים (לכריך אחד)

1 לחמניה מוארכת

1 כף פסטו

2 כפות קטשופ

1 כפית חרדל

100 גרם פסטרמה הודו בדבש של זוגלובק

50 גרם חזה בקר זוגלובק

1 עגבניה, פרוסה דק

 

אופן ההכנה
  1. חוצים את הלחמניה לאורכה. מורחים את שני הצדדים בפסטו, קטשופ ומעט חרדל. מניחים על אחד הצדדים את הבשר בשכבות ומסיימים בהנחת הירקות.
  2. מכסים את המלית ומהדקים היטב. מעבירים לטוסטר פסים וקולים כ-10 דקות – עד שהלחמניה פריכה מאוד והמלית חמה. מגישים מיד.


מיטב הבשרים והנקניקים (צילום: ירון ברנר)

 

טיפ

לחם פרינה ארוך (מעין פיתה עבה שמעוצבת למלבן) או ג'בטה מתאימים במיוחד להכנת כריכים חמים: טעמם התפל משהו סופח באהבה את הממרחים והתוספות והמרקם הרך הופך פריך במיוחד לאחר הקליה.

 

 

סנדוויץ' בשר חם
צילום: ירון ברנר
פסטו, קטשופ ומעט חרדל
צילום: ירון ברנר
מומלצים