אחרי המחאה, בימין מזהירים: לא יהיו קווים אדומים
"אם הרב ליאור היה עצור עדיין - זה היה נגמר באבידות בנפש", הבהיר אחד ממארגני המחאה על מעצרו של הרב מקריית ארבע. הוא הביע סיפוק מההפגנות, בהן נעצרו 25 איש ונפצעו באורח קל שני שוטרים, והזהיר כי "ראשי הישיבות נותנים יד חופשית לנוער"
אחרי יום של חסימות כבישים, מהומות ומעצרים, תומכיו של הרב דב ליאור הולכים לישון עם חיוך על הפנים - אך מפנים מסר מאיים לרשויות. "זה היה מפגן כוח מוצלח ללא ספק ואני חושב שהמסר שלנו עבר", אמר אמש (יום ב') ל-ynet אחד ממארגני פעולות המחאה על מעצרו של רבה של קריית ארבע, שבמהלכן נעצרו 25 בני אדם.
הרב ליאור נעצר בצהריים, כארבעה חודשים לאחר שהוצא נגדו צו מעצר. הוא נחשד בהסתה בעקבות ההסכמה שכתב לספר השנוי במחלוקת "תורת המלך", שקרא בין היתר לאפשר הריגת גויים. הרב שוחרר אחרי חקירה קצרה ביאחב"ל, אך מעצרו עורר זעם בקרב פעילי הימין - שפתחו בהפרות סדר נרחבות בירושלים ובמוקדים אחרים.
"יש גבול עד כמה אפשר לדרוך עלינו", אמר אחד ממארגני המחאה, "אם הרב ליאור היה עצור עדיין זה היה נגמר באבידות בנפש. היינו זורקים פחי אשפה ובקבוקי תבערה על משרדי ממשלה. כל מעצר של הרב ליאור יגרור אחריו מהומות רחבות מאוד בטווח הזמן המיידי". לדבריו, הארכת מעצר הרב הייתה הופכת את המחאה ל"מרד".
"לזרוק אבנים על העליון? עניין של החלטה"
"יש הוראה מראשי הישיבות ויד חופשית לנוער בעניין הזה שאם עוצרים אותו, לעשות כל מה שצריך", הוסיף האיש והתגאה: "אני לא יודע כמה אנשים יש במדינה שאם עוצרים אותם, שלוש שעות אחרי זה המדינה בוערת".
האיש ציין כי "עכשיו, לאחר ההתנתקות, אין גורם ממתן כמו מועצת יש"ע שיש לו שליטה על השטח. השטח זה אנחנו והתגובות שלנו הן לפי תגובות המשטרה. לזרוק אבנים על בית המשפט העליון זה רק עניין של החלטה, לרב עובדיה ולרב אלישיב לא היו מתנהגים כך, אז מה קרה שהם גיבורים על הרב ליאור? אם אין להם קווים אדומים גם לנו לא יהיה". במשטרה סירבו להגיב לדברים.
נהגו של הרב: "שלפו אותי מהרכב"
הנהג של הרב ליאור סיפר אמש לחבריו על המעצר במחסום המנהרות, ליד ירושלים. "חיכו לנו חבורה של שוטרים", שיחזר, "כשהם ראו את הרב הם עצרו אותו ואמרו 'אתה עבריין תנועה, אנחנו מחפשים אותך הרבה זמן' - ואז פשוט שלפו אותי מהרכב כאחרון העבריינים. שוטר נכנס מקדימה במקומי ויחד עם שוטרים שנכנסו מאחורה חטף את הרב. הייתי בהלם, בשוק. הם הכניסו אותי לרכב שהיה מאחורה ובלי שום עילה התחילו לנסוע עד שהגענו למשטרה".
בעקבות המעצר יצאו תומכיו של הרב לרחובות בירושלים, בשומרון וגם בשדרות. הם חסמו לסירוגין את הכניסה לבירה, ולאחר מכן הסתערו על בית המשפט העליון וניסו לפרוץ אליו. בהמשך הפגינו מול בית המשנה לפרקליט המדינה, שי ניצן. בערב התכנסו מאות מפגינים בכניסה לעיר, וקיבלו בריקודים וצהלות את הרב ליאור. שני שוטרים הותקפו ונפצעו קל.
"יש התנפלויות בתלמידי חכמים", טען לאחר מכן הרב בישיבת מרכז הרב בירושלים, "כל מיני
דברים ממציאים מתחת לאדמה כדי להכפיש". הוא הוסיף כי "להאשים רבנים - אם הם כותבים משהו בנושא מחקר תורני - בהסתה לגזענות ולאלימות זה לקוח מעולם הברברי". דבריו התקבלו בתשואות ומחיאות כפיים.
גם הרבנים הראשיים, שלמה עמאר ויונה מצגר, יצאו להגנתו של הרב מקריית ארבע. "אנחנו מיצרים וכואבים על הפגיעה החמורה בכבודו של רב ודיין חשוב, מגדולי רבני ישראל וממנהיגי הצבור הדתי", כתבו השניים - וציינו כי מחאתם הועברה גם לידי "מנהיגי הציבור והשלטון".
הרב גלעד קריב מהתנועה הרפורמית יצא נגד הרבנים הראשיים. "במדינה בה ראשי ממשלה ונשיאים מכופפים ראשם בפני שלטון החוק, אין סיבה שרבנים יהלכו אימים על רשויות אכיפת החוק וינהגו כמורמים מעם", אמר הרב, "יהירותו של הרב ליאור וגסות לבו בחוק הם שהובילו למעצרו. התייצבותם של הרבנים הראשיים וראשי הציונות הדתית לצדו הם פרק מביש נוסף בהתנהלותו של הממסד הרבני בישראל".