אירלנד לישראל: הימנעו מפגיעה בפעילי המשט
רה"מ אנדה קני הזהיר את ירושלים שלא לבצע "שום פעולה" שתגרום לפגיעה בנוסעים. הוא אמר שיש לו "מלוא הסימפתיה" לאנשי עזה, אך יעץ למשתתפי המשט שלא לצאת לרצועה
ראש ממשלת אירלנד, אנדה קני, קרא היום (ד') לישראל להימנע מפעולות שעלולות לפגוע בנוסעי הספינות שישתתפו במשט הבינלאומי שאמור להתקרב בסוף השבוע לחופי רצועת עזה.
כ-25 נוסעים אמורים להיות על סיפון האונייה האירית "סאוירסה", אחד מעשרה כלי שיט שמתעתדים לצאת מנמל פיראוס לכיוון
הרצועה. "אני קורא לממשלת ישראל שלא לבצע שום פעולה שתגרום באופן כלשהו לפציעתם של הנוסעים במשט או לפגיעה בהם", אמר קני בבית התחתון של הפרלמנט בארצו.
הוא שלח חצי ביקורת לישראל, על רקע פעולתה לעצירת המשט אשתקד, פעולה שבה נהרגו תשעה פעילים טורקים. "אנחנו תומכים במצב שבו לא יהיו פעילויות הדמויות לאלה שננקטו בעבר, כשאנשים איבדו את חייהם שעה שהכוחות הישראליים עלו לסיפון אונייה בתקרית האחרונה", אמר קני.
ראש ממשלת אירלנד ציין כי הוא ביקר בעבר בעזה כדי להתרשם בעצמו מהמצב בה, אך הבהיר כי אף שהוא מכבד את מניעיהם של משתתפי המשט הקרוב, ממשלתו מייעצת להם שלא לנסוע לעזה בעוד הסגר הימי הישראלי עליה נמצא בתוקף. "יש לי מלוא הסימפתיה לאנשי עזה", הוא הדגיש.
מסתמן: פחות מ-300 ישתתפו במשט
"הייתי שם, נפגשתי עם ראשי ארגונים, נפגשתי עם אנשי מקצוע שלא היו מסוגלים למצות את יכולתם מפני שלא יכלו לצאת מעזה", הזכיר קני. הוא אמר כי האיחוד האירופי ימשיך להשתמש ביוזמות דיפלומטיות ומדיניות כדי לחדש את השיחות בין ישראל לפלסטינים.
דיווחים שונים מגיעים גם בנוגע לספינה האירית, שעזבה את מדינתה לפני כמה ימים. כמה גורמים טענו שגם היא כבר עושה את דרכה לנקודת המפגש, אך מהר מאוד חזרו בהם. ככל הנראה היא עוגנת בנמל אחר בים התיכון, שזהותו נשמרת בסוד, על מנת שלא תיתקל בקשיים דומים - לאלו של הספינות העוגנות ביוון.
אחרי שבועות ארוכים של מסע יח"צנות ער מצד מארגני המשט, התגלו לאחרונה לא מעט בעיות בקרבם, ולפי שעה נראה
שפחות מ-300 איש יקחו חלק במפגן הימי. הפעילים אמורים להגיע מ-22 מדינות, בהן קנדה, צרפת, יוון, איטליה וספרד.
הפעילים דחו בימים האחרונים את הטענות כאילו בכוונתם להשתמש בכוח נגד חיילים ישראלים שינסו לעצור את המשט. בצה"ל הביעו שלשום חשש כי נוסעים על האוניות ינסו להרוג חיילים שיעצרו אותן.