מפעל המיחזור הגדול בישראל יוקם בחירייה
בית המשפט העליון אישר הקמת מפעל ענק שעלותו מוערכת בכ-200 מיליון שקל. שאלת הקמת המפעל הגיעה לדיון משפטי בעקבות מחלוקת בנוגע לקיום מכרז. יו"ר פארק המיחזור: "המפעל החדש מהווה מהפכה בהתייחסות למיחזור בישראל"
בתום שנה של עיכובים משפטיים, אישר ביום שלישי שעבר בית המשפט העליון את הקמתו של מפעל גדול למיחזור פסולת ביתית, בפארק המחזור חירייה. מפעל זה, שעלות הקמתו מוערכת בכ-200 מיליון שקל, יהווה מתקן מיון והפרדה לכ-1,500 טונות של פסולת ביתית ביום ויאפשר לייצר מאות טונות ביום של דלק ידידותי לסביבה בשם RDF.
תהליך הקמת המפעל התעכב תקופה ארוכה, למרות שהחל באופן רשמי כבר לפני כשנתיים ותאריך היעד שלו נקבע כעת לסוף 2012. הסיבה לעיכוב: איגוד ערים דן לתברואה התקשר באופן בלעדי עם מפעל נשר, המפעל שבזמנו היה היחידי שמסוגל לקלוט את ה-RDF ולהשתמש בו כחומר בעירה במתקניו, אולם בשנת 2010 הגישה חברה בשם "חן המקום" עתירה כנגד ההתקשרות. החברה טענה כי האיגוד היה מחויב בפרסום מכרז.
סקירה סביבתית
מה קרה לחלום הירוק של גוש דן?
יעל דראל
בהדמיות זה נראה מצויין: במקום הר הזבל - ריאה ירוקה שתשתרע בין רמת גן לחולון, עם אגמים ושבילים והרבה ירוק. במציאות פארק אריאל שרון סובל מעיכובים: אין קרקעות ותקציב, והפוליטיקאים באים והולכים; באוויר נותר ניחוח של החמצה
על פיתוח אתר חירייה
יו"ר פארק המיחזור חירייה, עו"ד דורון ספיר, אמר כי "מדובר בפרויקט הסביבתי הגדול ביותר שנעשה בישראל עד כה". לדבריו, "המפעל החדש מהווה מהפכה בכל הקשור להתייחסות למחזור בישראל והוא שלב נוסף במחויבות שלנו לאיכות הסביבה ולקידום איכות הסביבה בישראל. יותר מעשר שנים לאחר שסגרנו את מטמנת הפסולת במקום, חירייה היא חוד החנית במהפכת המחזור בישראל".
RDF מוגדר על ידי המשרד להגנת הסביבה כאמצעי ידידותי לייצור אנרגיה ירוקה, שכן הוא אינו פולט רעילים מזהמים לאוויר. בחירייה מציינים כי ה-RDF הינו חומר בעירה יבש, שנוצר בתהליך הפקת חומר בעל ערך קלורי גבוה (כגון עץ, פלסטיק, טקסטיל, קרטון, נייר).
אתר חירייה.
צילום: אביגיל עוזי
מומלצים