סקר: מצנע נחלש, אך עדיין מוביל בעבודה
העבודה בראשותו תקבל 14 מנדטים, מתחריו צמודים מאחור. עוד עולה מהסקר: הליכוד מוביל על קדימה בשני מנדטים
התמונה שמצייר הסקר האחרון מבהירה כי הכל עוד פתוח. מפלגת העבודה בראשות הרצוג זכתה בקרב הנשאלים ב-13 מנדטים, ואילו יחימוביץ' גרפה 12 מושבים בלבד. עמיר פרץ, לעומתם, האיש שפקד יותר מ-20 אלף איש למפלגה ומאיים לכבוש אותה מחדש כבר בסיבוב הראשון של הפריימריז, משתרך הרחק מאחור בעיני
סקר מכון סמית מגלה גם את יחסי הכוחות בין המפלגות בישראל: הליכוד מוביל עם 29 מנדטים, אחריו קדימה עם 27, ישראל ביתנו עם 16, ש"ס עם 10, יהדות התורה עם 6, האיחוד הלאומי עם 5, מרצ עם 4 מנדטים, הבית היהודי עם 3 והמפלגות הערביות עם 11. עם זאת, נוכח האלמנטים שעוד מוגדרים כנעלמים - בהם שחקנים מרכזיים כמו יאיר לפיד ואריה דרעי - סביר להניח כי התמונה עוד תשתנה כמה פעמים עד לבחירות.
לסקרים הנערכים בקרב הציבור הרחב, יש לציין, השפעה לא מבוטלת על מרוצים פנימיים, אך ניסיון עבר מוכיח כי אין להסתמך עליהם יתר על המידה. במרוץ בין ציפי לבני לשאול מופז בפריימריז
האחרונים בקדימה, למשל, הובילה לבני בפער משמעותי על מופז בסקרים שהופנו לכלל הציבור, אך בסופו של דבר, ביום הבחירות, רק כמה מאות של קולות העניקו לה את הניצחון. גם פרס הוביל בסקרים שנערכו במירוץ מול פרץ ב-2005, אולם בסופו של דבר הובס.
על גיבוש ההערכות מקשות גם התהפוכות שעברה המפלגה באחרונה, מאז פרש מנהיגה אהוד ברק והקים עם ארבעה מחבריה את סיעת העצמאות. אילו היה מספר המנדטים שמפריד בין המועמדים גדול יותר - היה קל יותר לקבוע עובדות. אולם במצב הנוכחי לכולם ברור: למועמד עם מנדטים רבים בסקרים הכלליים יש אמנם יתרון, אך כך גם למועמד בעל ארגון שטח יעיל ומתפקדים נאמנים שמוכנים "להתאבד על הניצחון".