שתף קטע נבחר

באוכל כן משחקים

קיץ, חם, חופשה - השילוש הקדוש המוליד ילדים משועממים. בין הקייטנה לבריכה, המחשב והטלוויזיה, למה לא להציע לילדים להכין בעצמם ארוחת קיץ שכולם אוהבים?

"עם אוכל לא משחקים", אנחנו מקפידים לשנן בפניהם השכם והערב, ממש כפי ששמענו מהורינו שלנו. אבל תודו, שבהזדמנויות מסוימות, האוכל יכול בקלות לעמוד במרכזה של שעת משחק. אפשר ליצור סביבו עשייה משותפת, לקטנים עם ההורים, שתניב זמן איכות ביחד. גם ילדים גדולים יותר ישמחו להעביר שעה או שתיים של עיסוק עם טעם, ולהתנתק מעט מפלאי הטכנולוגיה והתקשורת המודרניים לטובת פעילות ששכר טעים בצדה.

 

מדור הנקניקים, הנקניקיות והבשרים הכבושים הוא מקור לא אכזב לרעיונות ובסיס נהדר למאכלים קלים, שגם ילדים יכולים להכין. חלק גדול מהם אינו דורש גישה לאש וגם לא לחפצים חדים – כך שאפילו הקטנים מאוד יוכלו לעזור.

 

הגדולים יותר, שכבר מסוגלים לחתוך בעצמם ולהשתמש בלי חשש בסכין (בהשגחת מבוגר, כמובן), יכולים להירתם להכנת סלטים ומאכלים קרים. ואילו הגדולים ממש, שכבר מסוגלים להפעיל תנור, מיקרוגל או כיריים, ישמחו להכין ארוחות מלאות, לאחים הקטנים ואפילו להורים. הנה כמה רעיונות, מחולקים לפי קבוצות גיל.


סנדוויץ' מחייך (צילום: shutterstock)

 

ילדי הגן

במקום לשחק במטבח וירטואלי או בצעצועים המדמים מטבח, הושיבו אותם ליד השולחן וערכו בפניהם לחמניות חצויות או לחם פרוס, ירקות חתוכים, פרוסות של נקניק או פסטרמה וקטשופ בבקבוק לחיץ. הרכבת סנדוויצ'ים מתאימה לילדים שכבר יודעים לצייר ולהדביק: למדו אותם את הסדר הנכון – למרוח את הלחם (אפשר בעזרת סכין מפלסטיק) בקטשופ, להניח מעל פרוסת נקניק או פסטרמה, לקשט בירקות ו"לסגור" בפרוסה נוספת.

 

ילדים קטנים ישמחו לצייר בקטשופ על פרוסות נקניק או פסטרמה: נקניק עגול הוא בסיס נהדר ליצירת פרצוף מצחיק ופרוסת פסטרמה יכולה לשמש רקע לציור של בית. המשחק הזה יסתיים, קרוב לוודאי, גם בתיאבון משופר אצל סרבני אכילה.

 

תלמידים צעירים

את ילדי הכיתות הנמוכות של בית הספר היסודי אפשר לאתגר במתכוני סלטים פשוטים – סלט ירקות, או סלט פסטה עם נקניקיות. הם יכולים, כמובן, ליהנות גם מהכנת כריכים מתוחכמים יותר, עם ממרחים שונים. למדו אותם להיות יצירתיים: לצרור ירקות (ראשי אספרגוס, מקלות של גזר או פלפלים) ברצועות של פסטרמה פרוסה דק דק לזר מהודק או לעטוף בפסטרמה פלחי פירות (מלון, תאנים).

 

הניחו בפניהם מתכון כתוב בפשטות ובבהירות ואת כל המצרכים הדרושים. הם יהנו להכין ארוחה אמיתית לכל המשפחה ולשחרר את אימא-אבא מהמטלה, לפחות פעם בשבוע.


סלט פסטה עם סלמי (צילום: shutterstock)

 

ילדים גדולים

אם אתם סומכים עליהם שהם מסוגלים להפעיל בעצמם את תנור המיקרוגל או הטוסטר אובן, ואפילו להדליק את האש בכיריים – האפשרויות להפעלת הילדים במטבח הולכות וגדלות. הציעו להם לפתוח דוכן לנקניקיות ולהכין בעצמם את התוספות – סלטים, כרוב כבוש חם, לחמניות קלויות בטוסטר או מחוממות בתנור וכמובן – את הנקניקיות עצמן: קלויות על גריל, מאודות במיקרוגל או במים רותחים או מטוגנות על מחבת.

 

העיסוק הזה יכול למלא אחר צהריים שלם שבסופו ארוחת ערב לכל המשפחה. ילדים יצירתיים יותר יכולים לעטוף נקניקיות קטנות בבצק עלים ולאפות בתנור או להכין טוסטים מושקעים עם נקניקים, פסטרמות, ירקות וממרחים.

 

למדו את הילדים להיות יצירתיים
צילום: shutterstock
נסו לצרור אספרגוס ברצועות של פסטרמה
צילום: shutterstock
מומלצים