הטבעת לא ירדה מהאצבע - הלקוחה תפוצה
אישה שביקשה לרכוש תכשיט חדש, הכניסה את אצבעה לטבעת שהיתה קטנה מדי, ולא יכלה להוציאה - עד שהגיע קטר לעזרתה. היא תבעה את חנות התכשיטים על עוגמת הנפש. מה גובה הפיצוי שפסק לה בית המשפט?
מעשה בטבעת: אישה הזמינה טבעת מחנות של ג'נטלמן מתנות בע"מ ושילמה עבורה 550 שקל. כאשר הגיעה למדוד את הטבעת, גילתה כי זו גדולה מדי, ואחד המוכרים החל למדוד גדלים שונים של טבעות על מנת למצוא את הגודל המתאים.
בואו להתעדכן בסרטונים ותמונות בלעדיות בפייסבוק שלנו
לטענת האישה, בעודה מודדת את הטבעות, נכנסו אנשים נוספים לחנות והמוכר פנה לטפל בהם והשאיר את הטבעות בידיה כך שהיא המשיכה לנסות למצוא את הגודל הנכון, אך כשהכניסה את אצבעה לאחת הטבעות, גילתה כי אינה יכולה להוריד את הטבעת מהאצבע.
מדריך
קונים טבעת? כך תדעו שבחרתם נכון
גלעד ווילף
טבעת האירוסין נענדת אמנם על אצבעות הידיים, אבל את המסלול לחיי הנישואין רצוי להתחיל ברגל ימין. כך תדעו לבחור טבעת או תכשיט יהלום שיהיו מרשימים, מתאימים, איכותיים ויפים - והכי חשוב: במחירים המשתלמים ביותר
לטענתה, ביקשה מהעובדים במקום לסייע לה, אך הם אמרו כי אין בחנות מכשיר אשר יכול לנתק את הטבעת. לאחר שהאצבע שלה החלה להתנפח - פנתה האישה לחדר המיון, אך שם לטענתה נאמר לה כי עקב שביתה לא ניתן לקבלה.
בצר לה, פנתה לאחיה, וזה הביא קטר וחתך את הטבעת. בתביעה שהגישה נגד החברה לבית המשפט לתביעות קטנות באשקלון, דרשה האישה פיצוי בגין האירוע המתואר.
עובדי החנות התרשלו
השופט בדימוס עמירם דננברג קיבל את גירסתה זו של התובעת, וקבע כי עובדי החנות התרשלו בכך שהשאירו את התובעת למדוד את הטבעות לבד, אך עם זאת קבע כי גם התובעת תרמה לנזק בכך שהכניסה את אצבעה לטבעת צרה מדי."על עובד החנות היה למנוע מהנתבעת לבצע בעצמה מדידות במספר הטבעות שניתנו לה והיה עליו למנוע ממנה בכל צורה ודרך מלעשות זאת. היה עליו לקחת ממנה את הטבעות האלה שלא תוכל למדוד את הטבעות בעצמה, אלא בעזרת אותו עובד, ומשלא עשה כן התרשל" כתב השופט. הוא קבע כי בנסיבות העניין ובהתחשב גם ברשלנות התובעת עצמה, יש לחייב את החברה לשלם לה פיצוי של 2,000 שקל וכן הוצאות משפט של 250 שקל.
לקריאת פסק הדין
לאתר המשפט הישראלי "פסקדין" - www.psakdin.co.il
פורסם לראשונה 07/07/2011 21:36
(אילוסטרציה)
צילום: index open
מומלצים