המטס: 310 נוסעים הועברו לתשאול, 69 יגורשו
לאחר התשאול, הורשו 241 נוסעים להיכנס לישראל. ארבעה גורשו מהארץ ו-65 הועברו למתקני כליאה והם צפויים לחזור לארצותיהם, ככל הנראה בסוף השבוע. מפכ"ל המשטרה: "עמדנו במשימות שהוטלו על ידי הדרג המדיני"
310 בני-אדם, שהגיעו במהלך היום (ו') מאירופה וארצות-הברית, תושאלו עם הגעתם לארץ בנוגע לסיבת הגעתם. 69 נוסעים הם פעילים פרו-פלסטינים וכניסתם לארץ נדחתה. ארבעה מהם כבר גורשו ו-65 הועברו למתקני כליאה. הם יוחזרו לארצם בטיסות הראשונות, ככל הנראה במהלך סוף השבוע. יתר 241 הנוסעים, שהם תיירים תמימים, נכנסו לישראל.
הנוסעים, שהועברו לתשאול, שהגיעו לארץ הם אזרחי בלגיה, צרפת, ארצות-הברית, ספרד, גרמניה והולנד. הם הועברו לתשאול במשרדי רשות אוכלוסין וההגירה של משרד הפנים.
בשעות אחר-הצהריים התקיימה גם הערכת מצב בראשות השר לביטחון הפנים יצחק אהרונוביץ', מפכ"ל המשטרה, רב ניצב יוחנן דנינו, מפקד מחוז מרכז במשטרה ניצב בנצי סאו וגורמים נוספים. מהמידע שהצטבר בקרב גורמי הביטחון עלה כי הפעילים הפרו-פלסטינים תכננו להטיס בין 500 עד 900 משתתפים לישראל, "בכדי לבצע פעולות פרובוקטיביות וליצור מוקדי חיכוך בנתב"ג וברחבי ישראל".
במשרד לבטחון הפנים ובמשטרה אמרו כי "היערכות זו הוכחה כאפקטיבית ומידתית ומנעה טיסתם של מאות פעילים, ששמותיהם הועברו לחברות התעופה הבינלאומיות, כבר בנמלי המוצא. ההיערכות גם יצרה הרתעה כלפי הפעילים בחו"ל ובארץ, צמצמה משמעותית הגעה של רבים מהם לארץ, סיכלה הפרות סדר מתוכננות, ומנעה הישגים תקשורתיים מהפעילים".
השר אהרונוביץ אמר: "המשימה, כפי שהוגדרה על-ידי הממשלה, היתה למנוע ממפרי הסדר ליצור פרובוקציות בנמל התעופה הבינלאומי ובתחומי מדינת ישראל. המידע אשר הונח בפניי חייב אותי להנחות את כלל הגורמים להתכונן לכל תרחיש אפשרי, וזאת במטרה לאפשר שגרת פעילות בנתב"ג ולמנוע הפרות סדר ופרובוקציות מצד של הפעילים".
מפכ"ל המשטרה הוסיף: "עמדנו במשימות שהוטלו על ידי הדרג המדיני. ההיערכות של כלל הגורמים בפיקודו של מפקד מחוז המרכז של המשטרה ניצב בנצי סאו, היתה מידתית ותאמה את רמת האיום. אני רוצה להדגיש כי המשימה טרם הסתיימה והמשך ההיערכות ייקבע לפי הערכת המצב".
פעילי שמאל עוכבו לחקירה
במהלך ההמתנה לנוסעים בנתב"ג עוכבו לחקירה כמה פעילי שמאל ישראלים. מתן כהן, אחד הישראלים שעוכבו לחקירה בנמל התעופה, אמר: "ראינו את התגובה ההיסטרית של מדינת ישראל, שמתייחסת לפעילי שלום כמו לטרוריסטים. אם עמידה עם שלט 'ברוכים הבאים' בטרמינל היא עילה מספקת למשטרת ישראל לעכב אותנו לחקירה, אז כל אזרחי ישראל צריכים לדאוג מכך. הפעילים רצו להגיע לגדה המערבית לביקור בכפר בילעין, לתיאטרון החופש בג'נין ולהפגנה בשייח ג'ראח. מה שקרה היום הוא חלק מניסיון לסתימת פיות של מחאה דמוקרטית לא אלימה".
היא מתחה ביקורת על מדיניות ממשלת ישראל. "הם הגיבו בפרנויה הרגילה של הממשלה. רצינו שידעו שיש אנשים, ששמחים לקבל אותם כאן. התגובה הפרנואידית של ממשלת ישראל בסופו של דבר שיחקה לידינו. מספיק שאתה שייך לתנועה פוליטית שישראל החליטה שהיא לא מקובלת עליה ומגרשים אותם מהארץ".
עו"ד גבי לסקי, המטפלת בעניינם של שלושה ישראלים שעוכבו לחקירה בתחנת משטרת נתב"ג, לאחר שהגיעו לשדה לקבל את פניהם של הפעילים הפרו-פלסטינים, אמרה ל-ynet: "הטענה של המשטרה לגבי העצורים היתה שהם התקהלו באופן בלתי
חוקי. קבוצה קטנה מאוד של ישראלים הגיעה לאולם הכניסה. הם הרימו שלט עליו כתוב 'ברוכים הבאים'. מיד לאחר מכן קפצו עליהם כמה שוטרים וגררו אותם מהאולם החוצה".
גורמים בחברת התעופה איזיג'ט, שפעילים פרו-פלסטינים שירדו ממטוס שלה עוכבו בשטח האווירי בנתב"ג, אמרו בשיחה עם ynet כי הנוסעים שעוכבו לא הופיעו ברשימת מסורבי הכניסה שהעבירו רשויות הביטחון. לפני שהמטוס המריא הבוקר מז'נבה לא הורשו לעלות עליו כ-40 נוסעים, שכן הופיעו ברשימות מסורבי הכניסה.
Read this article in English