שתף קטע נבחר

 

120+ כתבו מדריך לגוגל+

מכור-למידע אחד ויותר ממאה משתמשי גוגל פלוס כבר הצליחו לכתוב את המדריך המלא לרשת החברתית - ובדרך הספיקו להמציא מחדש את וויקיפדיה ולהחיות את חזון גוגל ווייב

<< מה הרשת החברתית שלכם אומרת עליכם?

 

מוצרים טכנולוגים מודרנים לא מגיעים, לעיתים קרובות, עם ספרי הדרכה. זה חבל, כי זה לא מאפשר לנו לפתור בעיות בשיטת RTFM - ראשי תיבות שפירושם "קרא-נא, במחילה מכבודך, את ספר ההדרכה". זה גם הפתח שדרכו השתחלה חברת המדריכים הטכניים אוריילי כשפיתחה את סדרת המדריכים להדיוטות The Missing Manual ("הספר שהיה אמור להיות בקופסה"). ואם ספרים כמו "אייפון: המדריך החסר" הצליחו כלכלית, אנחנו בטוחים שתשמחו לשמוע שמישהו כבר הספיק לחבר מדריך לרשת החברתית של גוגל, גוגל פלוס. ולא סתם מישהו: הרבה מישהו.

  

המדריך מתהדר בשם הקובץ הפשוט Google+ Tips and Tricks והוא המדריך המקיף והמרשים ביותר שנכתב על הרשת החברתית בת השבוע וחצי. והנה מה שמרשים בו: הוא בן יום וחצי בלבד; וכתבו אותו עשרות משתמשים אנונימיים, במקביל, על גוגל דוקס.

  

איך עושים מעגלים?

אם נרשמתם כבר לגוגל פלוס, הרשת החברתית של גוגל, יש לכם שאלות. אתם רוצים לדעת מה אפשר לעשות עם ה"מעגלים" האלו (למסמך יש תשובות: אפשר, למשל, למחוק מעגל שלם). אתם רוצים לדעת אם אפשר לשלוח לחברים הודעה פרטית (אפשר). אתם רוצים לדעת אם אפשר לוודא שרק חברים מסויימים יוכלו לראות אתכם בצ'ט (אפשר). אתם רוצים לדעת אם אפשר להעלים את העדכונים של חבר נודניק במיוחד בלי להסיר אותו מהמעגלים (כרגע נראה שאי אפשר). להרבה אנשים יש שאלות - ויש גם הרבה ידע שנצבר לגבי גוגל פלוס. המסמך הזה מרכז את כל הידע הזה. והוא ריכז אותו במהירות שיא.

 

המסמך מקיף, מקיף מאוד: הוא מסביר מהי פלוס ואיך עורכים בה טקסטים, עובר על הפיצ'רים השונים המערכת ונותן לינק לקטעי וידאו רלוונטי, עוסק בפורמטים, פרטיות וקיצורי דרך, סוקר את הפלאגינים המובילים לדפדפנים שמרחיבים את היכולות של פלוס, נותן טיפים שימושיים לשימוש במעגלים, וכן הלאה וכן הלאה. אחרי יממה וחצי, המסמך גם מתורגם לסינית, גרמנית ורוסית.

 

 

 

דף הפתיחה של המסמך אומר, "מסמך שיתופי (או איך זה נראה כש-120+ אנשים כתבו ספר בו זמנית)". לפני כמה שעות, מישהו קיבל פרופורציות ושינה את המספר ל-50+. מישהו אחר שינה ל-120+ בחזרה וגם הסביר למה. יש משהו חינני במלחמת הגרסאות הזאת.

 

מי האבא של האנונימי?

את המסמך פתח בוב סינגלטרי. סינגלטרי, תושב ניו מקסיקו, הוא בכיר בחברת המחקר הרפואי PPD, או, כמו שפרופיל הפלוס שלו מתאר אותו, "טכנולוגיסט מוכוון-אנשים, חוקר וירטואלי, חדשן דיסרפטיבי, מכור למידע". ההתמכרות למידע בהחלט הצליחה לבוב: לפני כמה שעות הוא כתב, "המסמך קיבל חיים משל עצמו ונראה מצוין, תודה לכולם" - ומוסיף בקשה מנומסת: אם כל מי שנמצא במסמך עכשיו יוסיף את התוספת שלו ומיד יצא. למה? כי כל כך הרבה אנשים מחזיקים את המסמך הזה פתוח, עד שהוא חסום לעריכה בפני משתמשים נוספים. כך נראית הצלחה חסרת פרופורציה.

 


פלוס. עכשיו תדעו איך עושים את זה

 

דוקס הוא ווייב?

גיקים כבדים של שירותי אינטרנט עדיין מבכים את מותו של גוגל ווייב, שירות שניסה להיות פלטפורמה שיתופית ליצירת תוכן, שכוללת יכולות של אימייל, צ'ט ומעבד תמלילים. באז הוא אחד מהכשלונות הפומביים הרועשים יותר של גוגל; הוא פשוט היה מסובך מדי מכדי להצליח. דבר טוב אחד יצא מהכישלון הזה: גוגל דוקס, שירות עיבוד ושיתוף המסמכים של גוגל שמחליף לאט לאט את מיקרוסופט אופיס, קיבל את יכולות העבודה המשותפת על מסמכים שפותחה עבור ווייב. יכולת מהנה במיוחד של דוקס היא עבודה במקביל, בזמן אמיתי: שני אנשים יכולים לעבוד על אותה הפסקה וכל אחד מהם יראה מה השני עושה. לא רק שניים: גם 120+.

 

היכולת הווירטואוזית הזו איפשרה לסינגלטרי להמציא מחדש את וויקיפדיה על מסמך במעבד תמלילים. סינגלטרי שימר כמה מהעקרונות הוויקיפדים (הערה בראש המסמך מציינת: אל תחתמו ואל תתנו קרדיט אישי לעריכות בתוך הטקסט), אבל המשתמשים ויתרו על רוב האופי הוויקיפדי: אין, למשל, ויקוחים. הכל פשוט, אוטופי, אופטימי, מהדברים האלו שיכולים לקרות רק בתחילת הדרך, כשכולם עוד נלהבים.

 

דוקס הוא אכן ווייב. החזון הווייבי מתגשם כאן במלואו: הנה כמה מאות אנשים מתגודדים ומייצרים מדריך מקיף ביממה, ועוד מתרגמים אותו לשלוש שפות. לראות פרויקטים כאלו מתגשמים באופן ספונטני, זה כנראה בדיוק ההפך מלהיות שם במעמד חורבן בבל.

 

עשינו סיבוב על הווידאו החדש של פייסבוק. איך הוא? >>

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתוך פלוס. מי כתב את המדריך?
מומלצים