שתף קטע נבחר

מב"ש עד צפת: התיכונים שייכנסו ל"עוז לתמורה"

ב-50 בתי ספר, הרפורמה שתשנה את תנאי עבודתם של המורים תיכנס לתוקף כבר בשנת הלימודים הקרובה. 65 המועמדים הסופיים להיכלל בפיילוט כבר נקבעו. בין בעלי הסיכויים הגבוהים: בליך ר"ג, גימנסיה הרצליה בת"א ותיכון חדש בהרצליה

רפורמת "עוז לתמורה" יוצאת לדרך, ולהלן בלוני הניסוי: משרד החינוך וארגון המורים גיבשו את רשימת בתי הספר שמתוכם ייבחרו אלה שייכנסו לרפורמה כבר בשנת הלימודים הקרובה. ל-ynet נודע היום (ג') כי נציגי משרד החינוך כבר שלחו מכתבים לכל המנהלים של אותם בתי ספר שצפויים לקחת חלק בפיילוט, והזמינו אותם לכנס מיוחד שייערך בנושא ביום חמישי הקרוב במכון מופת בתל-אביב.

 

בכנס ביום ה' יקחו חלק גם שר החינוך, גדעון סער, ויו"ר ארגון המורים, רן ארז, שהובילו את החתימה על הרפורמה ושיפקחו מקרוב עין כדי לדאוג שתחילת ביצוע הרפורמה תיעשה על הצד הטוב ביותר. על-פי מתווה רפורמת "עוז לתמורה", המורים בבתי הספר התיכוניים יעברו מ-24 שעות עבודה בשבוע ל-40 שעות, תמורת תוספת של 42 אחוזים לשכרם. לכך יתווספו תגמולי שכר לפי פרמטרים של תפוקה ותשומות, שלושה אחוזים בגין שחיקת השכר לאורך שנים וכשישה אחוזים תוספת שמוענקת לכל המגזר הציבורי.


מהפכה בבתי הספר. התיכונים האחרים ייכנסו בהדרגה (צילום: צפריר אביוב)

 

את ההזמנה לכנס קיבלו 65 בתי ספר, ומתוכם ישתתפו בסופו של דבר בפיילוט 50. בין בתי הספר שקיבלו הזמנה ושסיכוייהם לקיים את הרפורמה כבר בשנת הלימודים הבאה גבוהים במיוחד: גימנסיה הרצליה בתל-אביב, תיכון בליך ברמת-גן, תיכון חדש ברמת-גן, תיכון חדש בהרצליה, תיכון "עמל" צפת, תיכון "עמל" לקייה, הרב תחומי 'עמל' "כעביה טרבאש", תיכון חדרה, תיכון גדרה, התיכון השש שנתי באריאל, מקיף א' אשדוד, מקיף ד' אשדוד ומקיף ה' אשדוד.

 

עוד בתי ספר ברשימת המוזמנים לכנס, שיש סיכויים גבוהים כי ייבחרו: "אורט" מעלה אדומים, "אורט" רמת יוסף בת ים, "אורט" רמת הבונים בת-ים, תיכון "בן צבי" בקריית אונו, תיכון "הנרי רונסון" אשקלון, תיכון ביר אלמקסור, תיכון "גרוס" קריית גת, "אורט" אפרודיטה אשקלון, "אורט" בנימינה, "אורט" מעלות, אולפנא "אמית" בבאר-שבע ו"אמית דביר" בבית שמש. ההחלטה הסופית לגבי בתי הספר תתקבל בשבועות הקרובים.

 

בכל בית ספר: 3/4 מהמורים צריכים לתמוך

ל- ynet נודע כי מיד לאחר החתימה על הרפורמה התקבלו במשרדי ארגון המורים כ-150 בקשות של בתי ספר שרוצים להיות חוד החנית של הרפורמה. בשבועות האחרונים קיימו משרד החינוך וארגון המורים סדרת התייעצויות, ובסופה הוחלט להרכיב רשימה של כ-70 בתי ספר שיוזמנו לכנס ב"מופת" ויקבלו הדרכה לגבי הכניסה לפיילוט. ההדרכה תכלול הסברים לגבי השינויים בשעות העבודה וכן השיפורים הנדרשים בתחום התשתיות והמבנים.

 

בנוסף כל בית ספר יתבקש לקיים הצבעה של מורים בבתי הספר, כדי שאלה יתנו את הסכמתם לנושא. התנאי לכניסה לרפורמה הוא תמיכה של 75% מהמורים בבית הספר בכניסה למהלך. בסוף התהליך, ולאחר סינון אחרון שיתקיים בשבועות הקרובים, ייוותרו ברשימה 50 בתי ספר, שכבר ב-1 בספטמבר הקרוב יחלו להתנהל לפי התוכנית החדשה. יתר התיכונים בישראל יעברו שינוי הדרגתי ברוח דומה במהלך ארבע השנים הקרובות.


"לרפורמה יש פוטנציאל עצום". תלמידים רגע לפני הבגרות (צילום: בן קלמר)

 

מנהלת תיכון אורט רמת יוסף בבת-ים, פנינה גלס, סיפרה ל-ynet: "כשקיבלתי את ההזמנה לכנס במכון מופת הרגשתי כאילו בית הספר זכה בפיס. מיד לאחר שנחתמה הרפורמה דיברנו עם המורים, ולשמחתי הייתה נכונות רבה לנושא ואספנו חתימות בתקווה להתקבל לפיילוט. אין ספק שהרפורמה מהווה פריצת דרך חשובה, וזו תהיה הזדמנות אמיתית לעשות שינוי, גם מההיבט של התלמיד וגם מההיבט של המורה".

 

עופר זפרני, מנהל "עמל" צפת, הוסיף: "עשינו תהליך מקדים שבו ועד המורים עבר בחדר המורים ובדק שקיימת נכונות ורצון להשתלב במהלך של הרפורמה. כמנהל אין לי ספק שמדובר בהזדמנות אמיתית לשינוי במערכת החינוך, שינוי שיעניק חינוך טוב יותר לילדי ישראל, ומבחינה זו הצלחת הרפורמה היא ניצחון גדול של מערכת החינוך".

 

מנכ"ל רשת אמי"ת, ד"ר אמנון אלדר, שיגיע אף הוא לכנס יחד עם עשרה מנהלים נוספים מהרשת, אמר: "מטבע הדברים, כיוון שמדובר בתוכנית חדשה והפרטים אינם מוכרים דים לכל המורים, יש עדיין צורך במסירת מידע ובהפגת חששות טבעיים שיש פה ושם למורים מפני החדש והלא מוכר. אנחנו מאמינים בפוטנציאל העצום שקיים ב'עוז לתמורה' וביכולתה של הרפורמה לקדם את חדרי המורים ובתי ספר שיכנסו לפיילוט. נעשה הכל כדי שבתי ספר רבים שלנו יזכו למינוף העשייה החינוכית שהיא תביא עמה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גדעון סער. יגיע לכנס ההדרכה
צילום: עופר עמרם
יו"ר ארגון המורים, רן ארז
צילום: גיל יוחנן
מומלצים