כוכב נולד עם מייק-אפ ביד
רובנו מתחילים לחפש את הייעוד שלנו בתחילת שנות העשרים, אבל ישנם כאלה שיודעים מה הם רוצים להיות כבר בגיל ההתבגרות, בן טוביה הוא נער כזה. טינאייג'ר חדור מוטיבציה להיות המאפר הגדול הבא שמדינתנו הקטנה תכיר - ועד אז הוא לומד את רזי המקצוע
זה כמעט אופייני לאנשי תעשיית האופנה, לרבות מעצבי שיער, מאפרים וסטייליסטים שעושים את צעדיהם הראשונים בביצה עוד בטרם סיימו את מבחני הבגרות, ועדיין יש משהו מרגש מאוד בנער שגדל בפריפריה, ובגיל צעיר יוצא כנגד כל המוסכמות, מממש את החלום ומתחיל ללמוד את רזי מקצועות האיפור או עיצוב השיער. הכירו את בן טוביה: עוד לא בן 17 וכבר מסיים שנה ראשונה במגמה ללימודי איפור ועיצוב שיער בבית הספר המקצועי עתיד שבפלמחים.
"זה משהו שהגעתי אליו ממש במקרה", הוא מספר בהתרגשות. "ראיתי מודעה בעיתון שנפתחה מגמה בבית הספר ואמרתי שאני חייב לנסות את זה. פתאום גיליתי שזו האהבה שלי, איפור. היכולת להוציא מבן אדם את המקסימום, הצבעים, השילובים שביניהם, ושלא לדבר על ההרגשה המעולה שיש לי אחרי שאני עושה את זה. אם פעם חשבתי שעיצוב שיער זה הכיוון שלי, פתאום נפתח לי עולם שלם של איפור".
ואיפור זה משהו שאפשר ללמוד בתיכון?
"זאת מגמה מקצועית חדשה בהנחיית המאפר בועז שטיין ואנחנו לומדים איפור גוף, ביוטי ואופנה. זאת השנה הראשונה של המגמה וזה מאוד מרגש. עד עכשיו למדנו במשותף עם תלמידי מגמת עיצוב שיער ומהשנה הבאה המגמה תתחלק וישארו בה רק מי שרוצה להתמחות באיפור. מה שכן, אין יותר מדי בנים, כי בינינו, אין הרבה גברים שאוהבים איפור".
השם עובר מפה לאוזן. עבודות איפור של בן טוביה (צילום: ליאון סוקולצקי)
יש מכנה משותף רחב בין סיפורו של בן לקורות החיים של מעצבי שיער ומאפרים רבים כמו מיקי בוגנים, שוקי זיקרי, רואי דניאל ואחרים, שהתחילו ללמוד ואף לעבוד בתחום בגיל צעיר. את הטסטים הראשונים הם עשו על החברים והמשפחה. "איפרתי את אמא, את אחותי ואת התלמידות מהמגמה", נזכר בן. "לכל אירוע שהן הולכות הן היו באות אליי והייתי מאפר אותן; עד היום אגב. האמת היא שאמא והמשפחה לא רצו שאני אלך על המקצוע הזה והן רצו שאלך ללמוד מחשבים, רפואה או עריכת דין. בסופו של דבר, באמת הראיתי רצינות בעניין, שאני מסוגל ובאמת רוצה. היום אמא תומכת ודוחפת אותי".
נשמע שהכל ורוד.
"ממש לא, יש הרבה קשיים, כשהראשון מביניהם הוא שאם יראו ילד בן 16.5 בא לאפר מישהי, יגידו שהוא לא מספיק מקצועי ואין לו מספיק נסיון. בנוסף לכך, אין לי סטודיו משלי והעבודה היא אצל אנשים בבית; הניידות לאנשים לבתים היא קשה בגיל כזה, וזה לא הכי כיף. בכלל - זה נורא מדאיג להתחיל את הקריירה שלך בגיל צעיר מאוד, אבל מצד שני זה משהו שאני נורא אוהב, ואני מצליח איכשהו לשווק את עצמי אצל חברים ומפרסמים אותי מפה לאוזן".
לא פשוט יותר לעבור לתל-אביב וללמוד אצל מיקי בוגנים או ירין שחף?
"נתחיל בזה שמבחינה תקציבית זה נורא יקר. בבית הספר אני משלם 840 שקל ואני לומד את כל מה שצריך ללמוד באופן בסיסי. אני כן יודע שאחרי שאסיים י"ב אני רוצה להמשיך ללמוד אצל מיקי, ירין או באיל מקיאג'. אני יודע שתל-אביב היא מרכז העניינים, אבל אפשר להצליח גם במקומות אחרים בארץ. אני מאוד אוהב את המאפרות עדה לזורגן ונטשה דנונה, הן נורא נועזות, ואני אוהב לראות את כל האמנות שלהן מהסטיילינג ועד העפרון השחור. מה שכן, כרגע אני עוד לא מרגיש שאני יכול לבקש להיות אסיסטנט של מישהו, וקודם כל רוצה לסיים את שלוש שנים האלה".
העיר הגדולה מחכה, האם הוא הכוכב הבא? (צילום: ליאון סוקולצקי)
אז נכון שאפשר להצליח במידה מסוימת מחוץ לעיר הגדולה, אך מעצבי השיער והמאפרים המצליחים בתעשיית האופנה טוענים שלא ניתן יהיה להתחמק מהמעבר לתל-אביב. "כשהייתי בן 15, הייתי נוסע לתל-אביב כל יום כדי ללמוד את המקצוע", מסביר מעצב השיער רואי דניאל, הבעלים של סטודיו רואי דניאל בנווה צדק. "זה מאוד חשוב במקצוע הזה לעבוד בתל-אביב אפילו בתור חופף. אתה הולך לעבוד במספרה טובה וככה אתה עולה בסולם של הדרגות. בוודאי שאם אתה לומד בבית ספר את הבסיס יש לך אבל אז צריך להגיע לעיר, כי רק בתל-אביב אתה לומד דברים חדשים; אתה עובר בין ספרים או מאפרים וכל אחד מלמד אותך משהו אחר. ואני כבר לא מדבר על לפגוש את האנשים הנכונים בעיר, המפיקים, הדוגמניות ועוד. הרעיון הוא תמיד להיות יד ימינו של מישהו, לא סתם עוד מאפר או ספר אלא מישהו שישמש עבורך מעין מאסטר. ממנו תלמד את העבודה של איך לדבר עם הלקוחה ובכלל אתה כל הזמן נמצא בתהליך למידה מאנשים שיותר מבוגרים ממך או יותר מנוסים ממך ואז כשאתה מרגיש כשהגעת לרגע שאתה יכול לחדש משהו תפתח מקום משלך".
"אני מסכימה עם העניין שזה הכל עניין של ניסיון ולהתאמן והאמת היא שכמה שאתה מתחיל יותר צעיר זה יותר טוב", מסכמת המאפרת מישל אדרי. "אני אמנם לא הייתי אסיסטנטית של אף אחד, אבל זה מאוד עוזר כי זה לוקח הרבה זמן להגיע לעבוד עם מפורסמים, הפקות וצריך גם הרבה קשרים. בסופו של דבר תלוי מה אתה רוצה לעשות; אם אתה רוצה לעשות רק כלות, אתה לא חייב להגיע לתל-אביב, אבל אם אתה רוצה לעשות איפור להפקות אופנה או טלוויזיה, לא תהיה ברירה אלא להגיע לעיר הגדולה. תל-אביב היא בירת האופנה של הארץ, יש פה את בתי הספר הכי גדולים לאיפור ולעיצוב שיער והם מעבירים את החומר הכי עדכני".
ולמה באמת אין לנו כל כך הרבה מאפרים גברים?
"איפור זה משהו מאוד נשי ולא תראה גבר חסון סטרייט נניח שמתחיל לאפר. מדובר בתחום שבבסיסו הוא מאוד נשי, בניגוד לעיצוב שיער. מה שכן, אני מכירה לא מעט מאפרים גברים שהם מאוד מוכשרים, כך שלבן יש עתיד".
עוד כתבות באתר לאשה