חולים: "כולם מבינים את הרופאים, חוץ מהשלטון"
הרופאים המתמחים עזבו הבוקר כמה מבתי החולים ויצאו להפגין. רוב המאושפזים מגלים הבנה, אבל יש מי שמתרעם: "אי אפשר למחות על חשבון חיי בני אדם"
בזמן שהרופאים המתמחים יצאו הבוקר (יום ד') משערי בתי החולים להפגנות, נותרו אלפי חולים הנזקקים לטיפול רפואי במחלקות השונות. רוב החולים הצדיקו את צעדי המחאה של הרופאים השובתים, אך חלקם הביעו חשש כי הצעד עלול לעלות בחיי אדם.
קובי זיו מרמת-ישי, המאושפז כבר חמישה ימים במחלקה האורתופדית בבית החולים רמב"ם בחיפה, אמר כי מאבק הרופאים צודק. "בסוף המאבק של הרופאים
ישופר השירות לחולים", הוא אמר. "מזלם של החולים הוא שעד כה נוהגים הרופאים והמתמחים במאבק אינטליגנטי ורגיש. למרות ההשבתות, היחס אלינו מצוין ואנו זוכים ל-100% אחוז של טיפול מקצועי".
איציק יעקב מקריית-מוצקין, שהיה אמור לעבור היום ניתוח בבית החולים רמב"ם - קיבל הודעה כי הניתוח נדחה בשישה ימים. "בבית החולים יש חדרי ניתוח רבים, אבל אין כוח אדם מספיק. החולים נפגעים מכך וזו הסיבה שהמאבק של הרופאים מוצדק. אני חושב שאין אזרח שלא מבין את זה, פרט אולי לאלה שמקבלים את ההחלטות למעלה בשלטון. אני מוכן לחכות את הימים האלה, למרות הסבל, מתוך הערכה ותקווה כי יושג הסכם שישפר את תנאי תעסוקתם של הרופאים, בנוסף לתנאים הניתנים לחולים ברחבי הארץ".
מחאת הרופאים ליד בית החולים רמב"ם בחיפה (צילום: אבישג שאר ישוב)
גם בבית החולים ברזילי באשקלון הביעו החולים תמיכה ברופאים. חני רחמים, המאושפזת במחלקה הפנימית, אמרה: "המתמחים עובדים פה מאוד קשה. אני חושבת שהם צריכים למחות ולהפגין כי הם מקבלים שכר נמוך ועובדים מאוד קשה. אני תומכת במאבק שלהם".
אילנה חדד, המאושפזת במחלקה האורתופדית בבית החולים באשקלון, הוסיפה: "פה במחלקה לא הרגשנו את השביתה. הרופאים הגיעו בבוקר לעשות סיור ואחרי זה יצאו להפגנה שלהם. באופן כללי הם עובדים מאוד קשה. השביתה שלהם מוצדקת".
"החולים בסכנה"
לעומת זאת, היו חולים שהתרעמו על צעדי הרופאים המתמחים. בבית החולים מאיר בכפר-סבא יצאה אחת החולות מהמבנה עם שלט מחאה נגד הרופאים.
הרופאים חוסמים את רחוב ז'בוטינסקי ברמת-גן (צילום: אמיר לוי)
אשה אחרת, שבתה מאושפזת במקום, אמרה כי היא אמנם תומכת במאבק הרופאים - אך חוששת מההשלכות. "לצערי הרב, בשל השביתה לא מטפלים בה כראוי. הקורבן בסוף הם לא הרופאים, אלא החולים". גם יאסר עבד אלחי מטירה, שבנו מאושפז
בבית החולים מאיר, הביע חשש: "אני סבור שהוא בסכנה, כיוון שהרופאים לא בבית החולים. הממשלה צריכה למצוא פתרון בהקדם האפשרי, אחרת הרבה חולים יהיו בסכנה חיים ובני המשפחות שלהם יצטרכו לצאת להפגין".
דעה דומה השמיעה מאושפזת נוספת בבית החולים: "אני בעד מחאת הרופאים, אבל לא על חשבון החולים. אי אפשר למחות על חשבון חיי בני אדם. אני רואה שכולם דואגים לרופאים, אבל בנו החולים אף אחד לא מתחשב. אנחנו אלו שצריכים לסבול עד שהרופאים יקבלו את התנאים שלהם. במצב הזה עדיף להישאר בבית".