שתף קטע נבחר

צילום: ירון ברנר

המחאה בחיפה: "גרים באורווה והמחיר עולה"

במקביל להכרזה על החרפת המאבק, הפגינו בחיפה עשרות צעירים נגד מצוקת הדיור. "כולנו נגור בסוף בקרטון או בעיר אוהלים", אמרה בדאגה אינגריד אוחיון, אם צעירה. סטודנט: "הדירה שלי מתפרקת, אבל המחיר עלה בין 30 ל-40 אחוז"

"הדירה שלי מתפרקת, הטיח נופל, אבל המחירים עלו בשנים האחרונות בין 30 ל-40 אחוז, אני חי ימים שלמים על סנדביצ'ים כי למי יש כסף למלא את המקרר במוצרי יסוד. זה עצוב אבל זאת המציאות של הצעירים בישראל". בתל-אביב הכריזו על החרפת מחאת האוהלים באמצעות עצרת שתיערך במוצאי שבת, ובינתיים המחאה מתרחבת ומשעות אחר-הצהריים (יום ד') מילאו עשרות סטודנטים וצעירים את "גן האם" בשכונת הכרמל בחיפה.

 

מחאת האוהלים - סיקור נרחב ב-ynet

 

לירן קבילו, בן 27, במקור מנתניה, עבר להתגורר בחיפה לצורך לימודיו באוניברסיטה. מאז תחילת לימודיו הספיק קבילו לעבור כבר עשר דירות שכורות בעיר. "אתה שוכר היום דירה שחולקה לכמה דירות על-ידי הבעלים ונאלץ לשלם מחירים מופקעים", סיפר, "לצערי, הממשלה שוכחת גם את הדור הצעיר וגם את הדור המבוגר".

 

לדבריו, "מי שלא בא ממשפחה עשירה, צריך לחיות על חובות והלוואות. הגעתי למצב שאני קונה לעצמי בגדים פעם בשנה וגם אז זה במקומות של מבצעים ב-15 או 20 שקל לחולצה. "זה עצוב, אבל זאת המציאות של הצעירים בישראל ולא נראה עד כה שמישהו נבהל מזה".

 

קבילו סיפר על שגרת החיים שלו ושל חבריו, הסובלים גם הם ממצוקה כלכלית: "החבר'ה כבר לא יוצאים לבלות יחד, משתדלים לקיים מפגשים בבתים. אנחנו לומדים ויודעים שגם יהיה קשה למצוא עבודה באזור וסך הכל מבקשים להתפרנס בכבוד ולא שירחמו עלינו. אנו רוצים להגשים חלום כמו כל צעיר בעולם, אבל במדינה שלנו זה הופך להיות יותר ויותר קשה".

 

באחד האוהלים שהתה אינגריד אוחיון, אם לילדה, המנהלת מאבק הישרדות מדי יום. "אני מקווה שהמאבק יילך ויתעצם כי אם נתעלם מזה, כולנו נגור בסוף בקרטון או בעיר אוהלים. אני חסרת אונים. אין לי לאן ללכת, אני גרה בדירה דחוסה, צריכה לממן לימודים, כסף לצרכים של הילדה הקטנה שלי ולשלם שכר דירה".

 

"בסוף כל חודש אני עושה הגרלה איזה חשבון לא לשלם", סיפרה, "בדירת המרתף שאני גרה ושימשה פעם אורווה של סוסים, שילמתי אלף שקל, היום אני כבר משלמת 2,500. אני מרוויחה שכר מינימום, צריך להבין שחיים עם זה בקושי".


קבילו ליד האוהל. "צריך לחיות על חובות והלוואות" (צילום: אבישג שאר-ישוב)

 

אוחיון ציינה שאת רוב משכורתה היא מוציאה על מוצרים עבור בתה הקטנה. "אני הולכת לחנות בגדים הכי זולה שיש. אני חיה על גבינות וביצים כי בשר זה מוצר מאוד יקר. גם בילויים הפכו לדבר נדיר ופרט לימי הולדת של חבר כזה או אחר, אני לא זוכרת מתי ביליתי בפעם האחרונה".

 

באזור המאהל בחיפה נתלו שלטים, בהם נכתב בין השאר: "לציפור יש קן, לכלב מלונה, לחזיר דיר ורק לסטודנט אין בית". הפעילים הפנו את האשמה בעיקר כלפי ראש הממשלה נתניהו: "אם ביבי רוצה, שיעבור מהווילה שלו לגור בסופרטאנקר", אמר אחד הסטודנטים בכעס.

 

באותו הקשר הוסיפה אוחיון ושלחה מסר לנתניהו ולשר האוצר שטייניץ: "גם אתם הייתם צעירים וההורים שלכם הקימו את המדינה. אתם התחלתם מאפס - אנחנו התחלנו הרבה פחות מאפס, מתחת לאדמה, משועבדים לבנקים ולחובות. תנו לנו סיכוי, אנחנו דור העתיד של המדינה הזאת. אנחנו רוצים להצליח ומבקשים מכם לעזור לנו". בין הרבים שהגיעו למאהל היה גם ראש העיר יונה יהב ששוחח עם הפעילים והביע תמיכה

במאבקם.

 

במקביל, בירושלים צעדו עשרות פעילים מהמאהל במרכז העיר לכיוון ביתו הפרטי של נתניהו ברחוב עזה. במהלך הצעדה עיכבו הפעילים את התנועה במספר רחובות וקראו: "אין דיור, אין פרנסה - מהפיכה". רונה אורבנוב, יו"ר אגודת הסטודנטים של בצלאל, שהשתתפה בהפגנה אמרה ל-ynet: "במהלך הדרך הצטרפו אלינו עשרות אנשים שהביעו תמיכה במאבק שלנו".

 

לדבריה, "נתניהו הוא הרובין הוד של העשירים, הוא לוקח כסף מהכיס שלנו ומעביר אותו לטייקונים. אנשים רוצים לראות שינוי ומה שאנחנו עושים כאן זו תחילתה של מהפיכה חברתית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"חי על סנדביצ'ים"
צילום: אבישג שאר-ישוב
מחאת האוהלים. "הממשלה שכחה"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים