כך תחסכו בסוללת הסמארטפון
הסמארטפונים הופכים להיות מחשבים ניידים לכל דבר, אבל הסוללה לא מצליחה לעמוד בקצב. סער יוז מלמד אתכם איך בכל זאת אפשר לחסוך
<< יש גם מכשירי סלולר זולים יותר
קניתם סמארטפון מתקדם? תתחדשו. המכשיר שנמצא בידיים שלכם הוא מחשב לכל דבר. יש לו מעבד חזק במיוחד (אפילו בעל ליבה כפולה),הרבה זיכרון ומסך גדול. הסמארטפונים של היום יכולים לעשות כמעט הכל (הקפה שהם מכינים עדיין יוצא קצת דלוח), החל מגלישה מהירה באינטרנט, בדיקת מיילים, עידכוני סטטוס ברשתות החברתיות, אפליקציות חכמות שיכולות להקל לכם על החיים, וכמובן גם משחקים. עם החדשנות מגיעה גם אחת הבעיות הגדולות ביותר - חיי הסוללה. במדריך זה ננסה לעזור לכם לחסוך כמה שיותר ולנצל את הסוללה עד תום.
מסך מואר? יש לזה מחיר
אין כאן סוד גדול: החיסכון עצמו מגיע משימוש נכון, מחושב, עם קצת עזרה מידידים (בצורת אפליקציות חיצוניות). במכשירים החכמים, אחד הדברים שאוכלים הכי הרבה סוללה הוא המסך. המסכים במכשירים החדשים גדולים, בהירים ובגלל זה גם צורכים כמות גדולה של משאבים. הפיתרון הראשון והחשוב ביותר הוא להוריד את הבהירות לרמה אוטומטית. אין סיבה נראית לעין להשתמש בבהירות הגבוהה ביותר, בטח לא כשנמצאים בבית או גולשים במכשיר בחדר השינה. בהירות אוטומטית תדע לאזן גם את חיי הסוללה באופן ניכר ותרגישו בכך כבר בימים הראשונים.
דבר נוסף ושוב לא פחות קשור לעבודת המסך. זה אולי נשמע לכם מובן מאליו, אבל ככל שהמסך דלוק יותר זמן, חיי הסוללה מתקצרים. אם אין לכם סיבה להעיר את המכשיר כל הזמן, פשוט אל תעשו את זה. תנו לו לישון בשקט, לבדוק את המיילים שלכם ולהודיע כשיש הודעות או שיחות - כשמסך כבוי. כדי לחסוך יותר, בכל טלפון:
1. הכנסו להגדרות;
2. משם לתצוגה;
3. שנו את זמן כיבוי המסך האוטומטי לדקה או שתיים.
אם זמן הכיבוי שלכם היה ארוך יותר, או שביטלתם אותו בכלל, ההבדל יהיה דרמטי.
אוהבים להישאר מעודכנים בכל זמן ובכל מקום? יש לזה מחיר. כשהמכשיר שלכם מחובר קבוע לרשת, הדבר משפיע משמעותית על חיי הסוללה שלכם. מפעילות הסלולר לא יאהבו את זה, אבל שימוש באינטרנט הסלולרי אוכל הרבה יותר סוללה מעבודה ברשת אלחוטית (Wi-Fi). אם אתם נמצאים בבית, בעבודה או בבית קפה ויש לכם רשת אלחוטית אמינה, חברו אליה את המכשיר ותחסכו כמות נכבדת מאוד של זמן בטריה. לעיתים ההבדלים מתבטאים בשעתיים או שלוש בחיי בסוללה - לא משהו שאפשר לזלזל בו.
מייל בדחיפה ואפליקציות תקשורת
את המושג "Push Mail" (דואר בדחיפה) כבר שמעתם? על רגל אחת, המכשיר שלכם ניגש לשרת של גוגל, או של כל ספק אחר, ובודק אם יש משהו חדש בשבילכם. ניתן לשנות את זמן הבדיקה או לבטל לגמרי ולעבוד באופן ידני. אז אם אתם לא חייבים לקבל אונליין את המייל שלכם, כדאי שתשנו את ההגדרה לזו שמתאימה לכם. כן, גם כאן תחסכו לא מעט סוללה.
גם אפליקציות תקשורת לא מרחמות על הבטריה שלכם - נודעת במיוחד באכזריות שלה לבטריה היא סקייפ. גם אותן ניתן לכבות בין שימוש לשימוש.
מומלץ מאוד להיות מעודכנים בגירסה האחרונה של מערכת ההפעלה שלכם. עבודה עם מערכת מעודכנת מבטיחה לכם את תיקוני הבאגים האחרונים, התיקונים החשובים והשיפורים ההכרחיים. לפעמים, השיפור בחיי הסוללה בין גירסה לגירסה יכול להיות משמעותי מאוד. אם אתם לא משתמשים בכלל בגלישת אינטרנט בסמארטפון שלכם, תוכלו לבטל את שירותי הדור השלישי (או אוטומט כמו שהוא מופיע בחלק מהמכשירים) ולהעביר למצב של GSM Only. אפשרות זו קיימת ללקוחות סלקום ואורנג' בלבד, כי הרשת החדשה של פלאפון תומכת רק בדור השלישי.
בלוטות וספיקר לא עוזרים
שימוש באוזניה אלחוטית נוח מאוד, אבל קחו בחשבון שבלוטות פתוח במכשיר, גם אם הוא לא מוצמד לאוזניה, אוכל לא מעט סוללה. כבו אותו אם אתם לא צריכים להשתמש בו. אם אתם מעדיפים להשתמש בספיקר של המכשיר, קחו בחשבון שהוא מוכר וידוע בתור חובב סוללות מושבע. לא בכמויות גדולות כמו הדברים שציינו קודם, אבל שלא תופתעו.
כיול הסוללה
מה שמכונה לעיתים בתור "פריקת סוללה" יאפשר לבטריה שלכם להטען עד קצה היכולת שלה - במקום עד תשעים, שמונים, ולעיתים שבעים אחוז. כדי לעשות את זה:
1. השאירו את הטלפון מנותק ממקור חשמל עד שייכבה;
2. טענו אותו עד שהוא יטען שהוא טעון ב-100%;
3. חזרו על הפעולה שנית.
אנשי אנדרואיד? מחליפים את ה-ROM של המכשיר מדי פעם? כיילו את הבטריה מדי החלפה.
אפליקציות
יש כמה אפליקציות שימושיות שיכולות לעזור לכם לחסוך בסוללה. הטובות "לומדות" את המכשיר שלכם ויודעות להפעיל או לסגור את התקשורת עם האינטרנט בהתאם לצרכים או באמצעות פרופיל ייעודי שאתם מכינים לו. לדוגמא, כשאתם לא משתמשים במכשיר, האפליקציה סוגרת את הקו הפתוח שלכם לרשת ובודקת מיילים או עידכוני סטטוס בפייסבוק רק מדי פעם. מניסיון, השימוש באותן אפליקציות יכול לשפר את החיסכון, אבל לפעמים הוא גם מעיק ומרגיז.
במרקט האנדרואידי תמצאו עשרות אם לא מאות אפליקציות שמבטיחות לעזור לכם לחסוך בחיי הסוללה, חלקן גם מקיימות. השתיים המוכרות יותר הן JuiceDefender ו- Green Power שקיימות גם בגירסה החינמית וגם בתשלום. אם הורדתם את אחד האפליקציות והרגשתם שיפור, אנחנו ממליצים לרכוש את הגירסה המלאה, בה תמצאו כמה פונקציות נוספות שמוסתרות לעין בגירסה הרגילה.
יש לי אייפון. מה עושים?
אפל מאמינה מאוד בסוללה של המכשירים שלה ולכן תמצאו באפסטור כמות נאה בהחלט של אפליקציות לחיסכון, אבל רובן לא באמת עושות את העבודה אלא יותר נותנות טיפים חשובים בחיסכון ופחות "עובדות" באמת. מדובר על אותם טיפים שקיבלתם כאן במהלך הכתבה. קשה להצביע על אפליקציה מסויימת שתוכל לעזור לכם יותר מהאחרות, אז לא נותר לנו אלא להמליץ לכם להיכנס לאפסטור ולנסות את מזלכם. גם האתרים המתמחים במכשירי אפל לא הצליחו לשים את האצבע על יישום יעיל במיוחד.
להעתיק ולהדביק, אפשר גם אחרת >>