הסטודנטים: לא נתקע סכין בגב המאבק
למרות שכינו את תוכנית נתניהו "הישג היסטורי", נציגי אגודות הסטודנטים שדיברו במאהל בתל-אביב, הבטיחו להמשיך במחאה. "כלל לא דיברו עם האוניברסיטאות על מעונות. זה נראה כמו שוחד"
חבילת ההטבות שהציג היום (ג') ראש הממשלה, בנימין נתניהו, במסגרת תוכניתו לפתרון משבר הדיור, היא לדברי הסטודנטים "הישג חסר תקדים", אולם היישום שלה כבר יותר בעייתי. "כל ההצעות הן על מצגת בלבד כרגע, ולא משהו שמעוגן בחקיקה או בתקציב", ציין יו"ר אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת תל-אביב, רן לבנה, במסיבת עיתונאים במאהל המחאה בשדרות רוטשילד בתל-אביב.
מחאת האוהלים - עדכונים אחרונים ב-ynet:
- נתניהו מבטיח: נשחרר פקק הדיור
- לבני: "תוכנית להורדת אוהלים, לא לבניית בתים"
- ההנחות של נתניהו בתחבורה: שמענו את זה קודם
- ראשי המחאה בת"א: נתניהו משקר לנו בעיניים
היכנסו לפורום מחאת האוהלים ב-ynet
אחת מהבטחותיו של נתניהו, שנכללה גם ברשימת הדרישות שהעבירה התאחדות הסטודנטים לממשלה, הייתה הוספת 10,000 יחידות דיור חדשות במעונות הסטודנטים, אולם לדברי לבנה, "נכון להיום אף גורם ממשלתי לא דיבר עם האוניברסיטאות על בניית מעונות, לא צוינו סעיפים תקציביים לאף אחת מההצעות האחרות, וההתייחסות של ראש הממשלה לסטודנטים בלבד גורמת לנו לחשוב שלא מדובר רק בהצעת פתרון לא טובה, אלא בהצעת שוחד לאגודות הסטודנטים".
במסיבת העיתונאים הבהירו הצעירים כי אין בכוונתם לסגת מהמאבק בעקבות הכרזת ראש הממשלה. "אנחנו לא ניתן יד למצב של הפרד ומשול, אנחנו לא נתקע סכין בגב של אף אחד", הבהיר לבנה. גם יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית, איציק שמולי, חיזק את דבריו: "אנחנו נמצאים במאבק חברתי, ולא סטודנטיאלי. הדבר הזה גדול מכל אחד ואחד מאיתנו הסטודנטים.
"כשאני נעצר, כשאני נאבק, כשאני מוחה ברחובות - יש מימיני אנשים שהם לא סטודנטים", הוסיף שמולי. "אני מרגיש שקבלה מוחלטת של החבילה שהוצעה על-ידי ראש הממשלה ונטישת המערכה על הדיור בישראל, תהיה מעשה גם לא אחראי וגם לא מוסרי".
מסיבת העיתונאים במאהל. "נושאים עיניים לשולחן הזה" (צילום: ירון ברנר)
שמולי הביע גם חשש כי "אם אני הולך ומאכזב את מי שנושא עיניים לשולחן הזה ולמובילי המאבק שנמצאים לצדנו, אז אני לא יודע מתי תהיה הפעם הבאה שתהיה להם את אותה התקווה בעיניים, שמישהו יוכל לבוא ולהוביל שינוי או תיקון".
לבנה המשיך וציין בדבריו כי הצעד הבא במאבק הוא "עוד הפגנות, עוד חסימות כבישים, ועוד השתלטות על אתרי בנייה, כדי לשבש בנייה של דיור לעשירים בלבד. גם אם נצטרך לשבור עוד כוסות בוועדת השרים בכנסת - אנחנו נעשה את זה".
אורי קידר, יו"ר אגודת הסטודנטים באוניברסיטת בן-גוריון, הוסיף כי "אין לנו ואנחנו לא מוכנים לקחת את הפריבילגיה של להפסיק את המאבק כי הציגו בפנינו הצעות יפות. אנחנו נסיים את המאבק הזה כשנקבל פתרונות אמיתיים לדיור בר השגה במרכז, בצפון ובדרום".
גם מחאת הדלק השמיעה קולה
בצל נאומו של ראש הממשלה היום, נערכה בתל-אביב מסיבת עיתונאים נוספת ביוזמת מובילי מחאת הדלק, ובשיתוף נציגים ממאהל הדיור, הרופאים והפעילים ממחאת הקוטג', בה קראו לאחד בין המאבקים. "לאור דברי ראש הממשלה ולאור העובדה שהוא שוב מנסה לטייח, אנו קוראים להחרפת המאבק והמשך התנגדות למדיניות הרופסת של הממשלה, כיוון שכל המאבקים קשורים זה בזה", ציין זאב גראואר, יוזם המחאה להוזלת הדלק.
לדבריו, "כל עוד המדינה לא בונה תשתית טובה של תחבורה ציבורית, דלק יישאר מוצר בסיסי ומחירו צריך להיות בהתאם. האם זה הגיוני שעל כל מיכל דלק שעולה לנו 300 שקלים, נשלם 183 שקל מס?". הוא קרא לציבור להגיע ביום שישי הקרוב לצעדה של מובילי מחאת הדלק ממוזיאון תל-אביב עד שדרות רוטשילד,
תחת הכותרת "די נמאס, תורידו את המס".
תמי מגן, מתמחה בבית חולים השרון בפתח תקווה, שייצגה במסיבת העיתונאים את הרופאים, ביקשה מראש הממשלה, שהוא גם שר הבריאות, לא להתייחס רק לחלק ספציפי של מחאה אלא גם לרופאים, שכל אזרחי המדינה תלויים בהם.
נפתלי בוהדנה, ממובילי מחאת הדיור שהשתתף במסיבת העיתונאים, התייחס גם הוא לדברי ראש הממשלה בנושא מחאת הדיור: "פתרונות בפאניקה רק יגרמו ליותר בעיות. 10,000 יחידות דיור לסטודנטים, כאשר במכללת תל-חי לבדה יש 5,000 סטודנטים, זה ספין ולא פתרון. מה שראש הממשלה הציע זה אפילו לא כקליפת השום לעומת הפתרונות שצריך לתת".