שתף קטע נבחר

 
צילום: דודו אזולאי

בתל-אביב הפגינו לתוך הלילה עד שבאו השוטרים

לא נרדמת תל-אביב, גם לא במחאה החברתית: מפגינים חסמו את רחוב אבן גבירול, רקדו, שרו וקראו סיסמאות נגד מדיניות ממשלת נתניהו. המשטרה ניסתה להידבר עם המפגינים במשך כשעה וחצי ולאחר מכן פינתה אותם. 12 עוכבו לחקירה

אחרי ערב של מפגן כוח אדיר, נמשכת המחאה בתל-אביב אל תוך הלילה: המשטרה פינתה בכוח בסביבות השעה 1:30 בלילה (יום א') את המפגינים שחסמו את רחוב אבן גבירול, אחרי ששבו מהעצרת ברחבת מוזיאון תל-אביב.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אחרי יותר משעה וחצי של ניסיון להידבר ולפנות בהסכמה את המפגינים מציר התנועה הראשי, הכריזה המשטרה על ההפגנה "בלתי חוקית" והורתה למפגינים להתפנות. המפגינים הגיבו בקריאות "אדוני השוטר, גם אתה שווה יותר". 12 מהמפגינים עוכבו לחקירה.  

 

מחאת האוהלים - סיקור מיוחד ב-ynet

 

מפקד המחוז, ניצב אהרון אקסול, אמר: "איפשרנו למפגינים להעביר את מחאתם, כמה עשרות מהם חוסמים את הצומת ומפריעים לתנועה. חבל שקומץ של כמה עשרות מפריע להפגנה של שישים אלף איש שהתנהלה כסדרה". מוקדם יותר הקימו המפגינים מעגלי תיפוף וריקודים תוך שהם קוראים "העם דורש צדק חברתי", "רוצים בלגן" וגם "התשובה להפרטה - מ-ה-פ-כ-ה".


ההפגנה הוכרזה בלתי חוקית והשוטרים נכנסו לפעולה (צילום: בן קלמר)

 

לפחות 150 אלף איש הפגינו אמש ברחבי הארץ במחאה על יוקר המחייה ובקריאה לשינוי חברתי. רבבות רבות צעדו משדרות רוטשילד אל רחבת מוזיאון תל-אביב והשתתפו בעצרת גדולה. אליהם הצטרפו עוד אלפים רבים בירושלים, בחיפה, קריית-שמונה, כפר-סבא, ראשון-לציון ואשדוד ומקומות נוספים.

 

"אנו מתנגדים לחוק הוד"לים בכל תוקף. דיור ציבורי זו לא מילה גסה", אמרה דפני ליף למפגינים בתל-אביב. "אין כאן מקום לטריקים ולשליפות מהירות. תחליפו תקליט ותתחילו לעבוד עבורנו. שבועיים חלפו ונראה שרק סביב שולחן הממשלה יש כמה אנשים שלא מבינים. אלו סימפטומים של שבר עמוק ומסוכן שפשט בחברה. החזירות והאגואיזם היו לסממנים הבולטים של הישראליות אבל עכשיו ראינו שיש גם ישראליות אחרת. הגענו לומר לנבחרי הציבור שלמדינה יש אחריות כלפי אזרחיה".


"אדוני השוטר, גם אתה שווה יותר", קראו המפגינים (צילום: בן קלמר)

 

המחאה מתרחבת - כל העדכונים:

 

אל העצרת בבאר-שבע באו מפגינים מכל רחבי הדרום, בהם תושבי מושבים, קיבוצים, עיירות וכן תושבי הפזורה הבדואית. בועז גרדוס, ממובילי המאבק, אמר ל-ynet: "כל מי שנמצא פה הוא חלק מההיסטוריה, זו מחאה של הפריפריה, של הערים הגדולות, זה מאבק של העם - לא ימין ולא שמאל. מהנגב תצא הבשורה - כולנו מאוחדים ורוצים לחיות בכבוד. אחרי שבועיים באוהל זה מחזק לראות כל-כך הרבה אנשים. אנחנו נישאר כאן ונמשיך למחות יום ולילה עד שנחיה בכבוד". יהודה אלוש, פעיל חברתי בעיר, הוסיף: "זו ההפגנה החברתית הכי גדולה שהייתה בנגב בשני עשורים האחרונים.


הפגנות אל תוך הלילה בתל-אביב (צילום: בן קלמר)

 

"הסטודנטים של היום הם המשפחות הצעירות של מחר, המשפחות הצעירות הן הקשישים של מחרתיים. זה מאבק חוצה דורות למעם צדק חברי", אמרה אחת מיוזמות מחאת העגלות בבאר-שבע שעלתה לבמה. נחמן ישראל, בן 69, הוסיף: "זו לא המדינה שבניתי. אני מתבייש להוריש אותה לנכדיי. באתי לצעוד כי זה כואב לי. לי יש, הצלחתי לעשות הרבה בחיי, אבל הילדים שלי והנכדים שלי לא יצליחו לעשות את זה למרות שכישוריהם עולים על שלי".

 

שירלי קציר, מנהלת עמותה ותושבת מושב ניר משה בדרום: "במדינה שלנו יש עיוותים מטורפים. אני ובעלי אמנם לא במצב בו אנחנו לא גומרים את החודש, אבל אני מעסיקה 80 עובדות ורואה את המציאות הבלתי אפשרית של המשפחות הצעירות. זה לא ייתכן שזה יימשך". שרה כהן: "כשהתחתנתי קנינו בית אחרי שנה. המדינה עזרה ונתנה מענקים. כואב לי מה שאני רואה. הבן שלי רוצה לעזוב את הארץ כי אין לו פה כלום".

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

כ-2,000 תושבים הגיעו לאוהל המחאה באשדוד. העצרת נפתחה בצעדה של כל המשתתפים לכיוון העירייה. בתום הצעדה התקיימה עצרת במאהל המרכזי. במהלכה הופיע הזמר ישי לוי. במהלך העצרת דיברו מספר תושבים. נטלי איילון, שנמצאת במאהל מאז הקמתו: "אני מייצגת את הנשים החד-הוריות, שאין להן את היכולת להגיע לדיור משלהן. אנו נזקקים לעזרה של הורים וקרובי משפחה. המאבק שלנו הוא חברתי, של כולנו".

 

אילנה גרמזוגר, נשואה פלוס שניים: "אני מרגישה שאני חוזרת אחורה עשר שנים. אני ובעלי אקדמאיים. רכשנו השכלה ומצאנו עבודה שאנחנו מתפרנסים ממנה בכבוד, אבל לא מצליחים לרכוש דירה משלנו". שלי גרינברג, מראשי המאהל של אשדוד: "אני נרגשת לראות פה את כולם. המחאה היא של כל הציבור באשדוד ובישראל ואני שמחה שכולם פה איתנו".


"המצפן המוסרי של המנהיגים מקולקל", מפגינים בירושלים (צילום: גיל יוחנן)  

 

בחיפה קיימו המפגינים "מסע אלונקות" שנע לאורך כחצי קילומטר בשדרות מוריה, הציר המרכזי בכרמל, עד לצומת מרכז חורב - שם התקיימה מאוחר יותר העצרת המרכזית. מלבד תושבי חיפה, השתתפו בצעדה גם תושבים מהקריות, מהגליל המערבי ומאזור טבריה ועמק הירדן. המפגינים קראו לצדק חברתי ונשאו עמם שלטים: "מדינה עושקת אזרחיה" ו-"מדינה יקרה".

 

"אנחנו דורשים את המדינה שלנו בחזרה", קרא נציג הנוער העובד והלומד, גיא גולדשטיין. "אנחנו רוצים לקרוא לילד שלנו בשמו - מדינת רווחה. אנחנו קוראים להפסקת ההפרטה. המדינה לא מקולקלת, מה שמקולקל כאן הוא המצפן המוסרי של מנהיגיה".


אלפים מול בית ראש הממשלה בירושלים (צילום: גיל יוחנן) 

  

בירושלים שוחח הסופר דויד גרוסמן עם כתבים בשולי העצרת ואמר כי מדובר בהפגנה "לא סקטוריאלית, אף על פי שמנסים להציג אותה ככזו. להגיע להפגנה זו הרגשה טובה. כמי שהשתתף בהרבה הפגנות, לראות אנשים שבאים יחד מכל ההשקפות זה שובה לב.

 המכנה המשותף הוא שקבוצה גדולה של אנשים שלא טוב להם יוצאים ביחד לרחוב כי הם יודעים שיכול להיות טוב. האנשים נאמנים למדינה אבל המדינה לא נאמנה להם".

 

באשקלון התכנסו כמה מאות תושבים במאהל המחאה בשכונת נאות אשקלון. למקום הגיע גם ראש העיר, בני וקנין, שהביע תמיכה במאבק. המשתתפים פתחו בצעדה לאחור. איציק ספוקויני, מראשי המחאה: "הצעדה לאחור מבטאת את העובדה שהממשלה והשרים מתקדמים בשעה שאנו הולכים לאחור ונמצאים בתהליך של הידרדרות חברתית וציבורית. גם באשקלון יש בעיות דיור ומחייה רבות ואנו תובעים מהממשלה לסייע לנו".

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 31/07/2011 00:17

 

בהכנת הידיעה השתתפו נעמה כהן פרידמן, אילנה קוריאל, אלי סניור ושמוליק חדד
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההפגנה הלילה בתל-אביב
צילום: בן קלמר
אלפים הפגינו בבאר שבע
צילום: הרצל יוסף
דורשים שינוי בחיפה
צילום: אבישג שאר ישוב
מול בית רה"מ בירושלים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים