שתף קטע נבחר

 
צילום: ירון ברנר

מאות הפגינו למען החינוך: "נכשל לביבי באזרחות"

זה לא רק הדיור, ולא רק הרווחה. מורים, הורים עם עגלות וילדים צעדו לעבר ביתו של שר החינוך, גדעון סער, בקריאה להצלת החינוך הציבורי. "באנו להגיד לראש הממשלה ושר החינוך שאין קיצורי דרך - החינוך הציבורי לא יופרט. זה לא פופוליזם"

מחאת העגלות, אלפי עובדים מפגינים ועכשיו גם מורים, הורים וילדים: כ-500 מפגינים צעדו הערב (יום ה') באזור כיכר הבימה ושדרות רוטשילד בתל-אביב, לכיוון ביתו של שר החינוך, גדעון סער. המפגינים נשאו שלטים בהם נכתב: "שיעור באזרחות - ציון נכשל לביבי" וקראו "העם דורש חינוך ציבורי". 

 

המפגינים מחו על מצב מערכת החינוך ודרישתם המרכזית, והיקרה ביותר, היא יישומו המיידי של חוק חינוך חינם מגיל 3, שנחקק בשנות ה-80 והוקפא, והחלה הדרגתית של יום לימודים ארוך ושל חינוך חינם מגיל חצי שנה. במקביל, דורשים המפגינים את הארכת חופשת הלידה לחצי שנה.

 

הפגנות על מצב החינוך בתל-אביב ובירושלים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ד"ר יעל קשתן ממכלת לוינסקי לחינוך, מורה למדעים, אמרה: "באנו לתמוך בחינוך הציבורי כי הוא בנפשנו. הפערים בין אלה שיש להם עבור חינוך לאלה שאין להם - גדולים. כשלא יהיו פערים כאלה נראה חברה טובה יותר. צריך לעצור את המגמה של הפרטת החינוך". לדבריה, כיום במערכת החינוך יש מורים שמעודדים אותם לא לבוא לעבודה כי לא יכולים לשלם להם. 


דורשים חינוך ציבורי. המפגינים מול בית השר (צילום: עופר עמרם) 

 

ד"ר אסתר סרוק, יו"ר הארגון הארצי של הסגל האקדמי הזוטר: "יש פה צורך בשינויים כלליים. כיום, לדוגמא, מפטרים מתרגל ביום שבו מתקיימת בחינה. הוא צריך לבדוק אותה כשהוא בפועל מפוטר. שר החינוך צריך לשנות את מודל התקצוב של המועצה להשכלה גדולה. אם לא - מוחות יברחו מהארץ וחבל".

 

"החינוך הציבורי - תשתית לדמוקרטיה"

במקביל, צעדו הערב מאות מורים, סטודנטים ופעילים חברתיים ממאהל המחאה מגן הסוס בירושלים לעבר משרד החינוך. הם נושאים שלטים שבהם נכתב: "החינוך בהפרטה, לא תהיה כאן מדינה", "יש חינוך פרטי - אין צדק חברתי". הם קוראים למדינה לחזור ולקחת אחריות מלאה על מערכת החינוך.

 

יובל סרי, מורה וממארגני ההפגנה אמר ל-ynet: "אנחנו דורשים שהמדינה תפסיק את שיטות ההעסקה הפוגעניות של מורים ותסגור את הפערים במערכת החינוך הציבורית". לדבריו, "תכנית עוז לתמורה היא הסכם שכר שאינו מונע את תהליכי ההפרטה של מערכת החינוך". מיכל בירן, ממארגנות ההפגנה בירושלים, הוסיפה: "החינוך הציבורי הוא תשתית הכרחית לקיומה של מדינה דמוקרטית. שיטת הייבוש וההפרטה מובילה אותנו למצב שאין ממנו דרך חזרה".


"החינוך - חיוני לקיום הדמוקרטיה" (צילום: עופר עמרם)

 

מחאת האוהלים קיבלה הערב חיזוק משמעותי מההסתדרות. בעצרת שבה השתתפו אלפי מפגינים מהמגזר הציבורי והפרטי בתל-אביב, הצטרפה הסתדרות העובדים לזעקה הציבורית נגד התייקרות המחייה ונגד מצוקת הדיור. על-פי הערכות אל העצרת הגיעו כעשרת אלפים עובדים. גם הפגנה זו מועברת בשידור חי ב-ynet.

 

"אחרי הרבה של שנים של שינוי תפישה ממדינה סוציאליסטית, איבדנו את החמלה והפכנו להיות מדינה קפיטליסטית.

 אבל לא סתם קפיטליסטית אלא קפיטליסטית חזירית", אמר יו"ר ההסתדרות עופר עיני. הוא הוסיף וקרא לנתניהו: "הקשב לנו, תישמע את העם".

 

יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית, איציק שמולי, הבטיח למפגינים כי אין בכוונת מובילי המחאה לוותר. "חברים יקרים, הגענו לשעת ההכרעה. אנחנו לא עצלנים, אנחנו לא בטלנים, הסטודנטים עובדים ועובדים קשה. אבל אנחנו נלחמים על כלכלה שווה יותר", אמר שמולי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפגינים למען החינוך
צילום: עופר עמרם
צעדת החינוך בשדרות רוטשילד
צילום: עופר עמרם
הפגנת עגלות נגד יוקר המחיה
צילום: עופר עמרם
מומלצים