סתיו סגלגל. עוגיות חמאה ולוונדר רכות
כשרוצים תחושה כפרית בבית, אפשר לאפות. איילת הירשמן מציעה עוגיות חמאה לוונדר פריכות, כמעט נמסות, עם אבקת סוכר ואורז לבן טחון לאבקה, שאפשר להכין לבד, בשתי דקות
כשיש לי קצת זמן פלוס צורך עז בביתיות כפרית משהו, אני אופה עוגיות לוונדר. סוד הפריכות הרכה, הנמסה כמעט, של הבצק, הוא בשימוש באבקת סוכר ובאורז לבן טחון לאבקה. אפשר לקנות אורז לבן טחון בחנויות תבלינים, אבל אני מכינה אותו בדרך כלל בעצמי, בשתי דקות: אני פשוט טוחנת גרגרי אורז פרסי או אורז יסמין במעבד המזון, עד שמתקבלת אבקה דקה. את פרחי הלוונדר היבשים אפשר לקנות בחנויות תבלינים ובחנויות קונדיטוריה.
המרכיבים (15 עוגיות)
200 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות1 כוס + 3 כפות (130 גרם) אבקת סוכר
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
3/4 כוס אורז לבן טחון לאבקה (ראו בהקדמה)
1 כף פרחי לוונדר יבשים, מפוררים
אפשרות לזרייה:
אבקת סוכר
ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
2. שמים בקערת המערבל את החמאה ומקציפים קלות. מוסיפים את אבקת הסוכר ומקציפים עד שמתקבל קרם חלק. מוסיפים את הקמח התופח וקמח האורז ומערבלים במשך 3-2 דקות עד שמתקבלת עיסה אחידה.
מסירים את הקערה מהמערבל. מוסיפים את פרחי הלוונדר היבשים והמפוררים לבצק ומערבבים קלות בעזרת כף או מרית.
מעבירים את העיסה לתבנית ומשטחים את פני העיסה בתבנית, כך שתתקבל שכבה אחידה. אופים במשך 25-20 דקות, או עד שהבצק מתייצב ומזהיב היטב.
3. מוציאים מהתנור ומצננים קצת, וכשהתבנית עדיין חמה, חותכים בסכין חדה לריבועים ומצננים.
4. מגישים, אפשר עם אבקת סוכר למעלה (או שומרים עד שבוע בכלי אטום, בטמפרטורת החדר).
עוגיות רכות וריחניות
צילום: יוסי סליס
צמח הלוונדר. בדיוק עכשיו, בסתיו
צילום: Index Open
איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
מומלצים