שרפו צמיגים במאהל ג'סי כהן: "לונדון תגיע לכאן"
החרפה במחאה: כ-100 מפגינים בחולון חסמו רחוב והבעירו ספות וצמיגים, לאחר שהעירייה דרשה מהם לפנות את צריפי העץ שבנו במאהל. יו"ר ועד השכונה: "הגיעו מים עד נפש. זה איתות אזהרה לממשלה - מה שקורה בבריטניה עלול להתפשט לישראל"
מחאת האוהלים מחריפה: כ-100 מפגינים במאהל המחאה בשכונת ג'סי כהן בחולון חסמו הערב (יום ד') את רחוב משה דיין בעיר. הם הבעירו במרכז הכביש צמיגים ורהיטים, בהם ספות, לאחר שבעירייה דרשו מהם לפנות את צריפי העץ שבנו במאהל בימים האחרונים. כוחות כיבוי ומשטרה, בהם אנשי יס"מ, הגיעו למקום.
מחאת האוהלים - כותרות אחרונות ב-ynet
- מובילי המחאה: 'מומנטום בעולם של יציאה לרחוב'
- רוטשילד, אל תהרסו את המאבק / דעה
- מסתמן: יוצאי צבא ייהנו מדיור מוזל לפני חרדים
- ברק: "המחאה מרגשת, אבל אנחנו לא בשוויץ"
המפגינים קראו "העם דורש דיור ציבורי", "לא נזוז מפה עד שנקבל עזרה" ו"הבית שלנו זה המלחמה שלנו". בעקבות שריפת הצמיגים והרהיטים חסמה המשטרה את רחוב משה דיין מפינת רחוב בן-גוריון ועד למחלף הקוממיות. באזור עומסי תנועה כבדים.
פקחי העירייה הגיעו למאהל כמה שעות לפני כן, והודיעו לשוכנים במקום כי עליהם להתפנות. עוד לפני הבערת הצמיגים, הבהירו יושבי המאהל כי הם מתנגדים בתוקף לפינוי ואמרו לפקחים: "אנחנו לא מתפנים מפה, ואם נתפנה - נלך כולנו לישון בתחנת המשטרה. אין לנו בית". הם הפנו את זעמם גם כלפי השוטרים, שהגיעו למאהל בג'סי כהן ביחד עם הפקחים.
"גם מהצריפים רוצים לזרוק אותנו"
יו"ר ועד השכונה, ניסן זכריה, הסביר כי החרפת המחאה הגיעה בעקבות דרישות עיריית חולון לפרק את ששת צריפי העץ שבנו התושבים בימים האחרונים בין האוהלים. "הגיעו מים עד נפש, אם גם מצריפי העץ רוצים לזרוק את התושבים", אמר זכריה ל-ynet. "זה איתות אזהרה ראשון לממשלה, שמה שקורה בבריטניה עלול להתפשט גם לישראל. מדובר פה בילדים ובתושבים משכבות המצוקה, שבשבילם דירה היא לא מותרות. התושבים פה לא יוותרו ויילחמו על הבית שלהם".
"איתות אזהרה ראשון לממשלה" (צילום: ירון ברנר)
"אנחנו גרים פה עם תינוקות וילדים, בשמש ובתת תנאים, בזמן שביבי מקים ועדה מנופחת שרק תברבר את השכל במקום לעזור לחלשים", אמרה בזעם תושבת השכונה חנה, "זו רק תחילת המאבק שלנו, וכמו ששבועיים אנחנו מתייבשים פה אך נחושים במלחמה שלנו, כך הבערנו צמיגים היום ולא נהסס להחריף את המאבק. כולם מסתכלים רק על רוטשילד, כאשר פה מבעבעת חבית של חומר נפץ של כל החברה".
רפי, שגם מתגורר בשכונה, הוסיף וביקש להעביר מסר לממשלה ולעומד בראשה: "תיזהרו מפני עניים. פה זה לא צפון תל-אביב ולא רוטשילד. כאן לאנשים אין מה להפסיד. ביבי, הצבעתי לך ואני מצטער על זה. אם לא תרד לעם, העם יעלה
אליך".
"ביבי, אם לא תרד לעם, העם יעלה אליך" (צילום: ירון ברנר)
התושבים מג'סי כהן, שמתגוררים זה כשבועיים בכ-30 אוהלים במדשאה בשכונתם, הקימו בימים האחרונים שישה צריפים גדולים מעץ. הם עברו להתגורר במבנים הארעיים, ואמרו שמטרתם היא להפוך את המקום "למאחז של קבע". צריפי המעברה מכילים, לצד מיטות וארונות, גם ספות, טלוויזיות, מאווררים, מקררים, פינות מטבח ואביזרים לתינוקות.
בעיריית חולון הסבירו כי הם "תומכים במחאה ובתושבים ובמהלך השבועיים האחרונים אפשרו למאהל להתנהל כסדרו ואף סיפקו היום שירותים כימיים ומתקנים לאיסוף אשפה". עם זאת, בעירייה הדגישו כי "צריפי העץ שנבנו מוגדרים כמבני קבע בניגוד לחוקי התכנון והבנייה ולכן יש לפרקם". בעירייה טענו גם שהפקחים, שהגיעו בצהריים עם צווי הפירוק, הותקפו על-ידי יושבי המאהל.
מוחים בלי בגדים בבאר-שבע (צילום: רועי עידן)
פרט למחאה בג'סי כהן, נמשכו הצעדות הלא-אלימות ברחבי הארץ, במסגרת מחאת האוהלים. בבאר-שבע כמה עשרות פעילים מפגינים צעדו בבגדי ים ונשאו שלטים שעליהם נכתב: "המחאה מתפשטת". הם חסמו לסירוגין את שדרות רגר.
בירושלים כ-100 מתושבי העיר, ובהם גם חרדים, צעדו מבית החולים "ביקור חולים" למאהל הצעירים בגן הסוס במרכז העיר. הם מחו על "ההידרדרות של התחבורה הציבורית בעיר בשנים האחרונות" וקראו בין השאר "לשפר את מערך האוטובוסים לטובת העיר".
בנוסף, ברחבי הארץ המשיכו לקום מאהלים. תושבים מאום אל-פחם הקימו אוהלי מחאה בשכונה הדרומית נגד מצוקת הדיור והריסת בתים. המארגנים יעבירו את האוהלים ממקום למקום בתוך העיר, וגם ינחו סדנאות והרצאות על בעיות הדיור במגזר הערבי.