שתף קטע נבחר

 
צילום: ירון ברנר

"א'-אוהל, ב'-ביבי, ג'-זה גנון יקר": כל הארץ מחאה

בתל-אביב צעדו יחדיו מבית החולים איכילוב, אנשי המאהל מכיכר המדינה, מתמחים והורים צעירים. "בואו נראה לממשלה מי מזיז את העגלה", קראו המפגינים. גם בקריית מוצקין, בת-ים וברחובות הפגינו מאות בני אדם ובירושלים נערך פסטיבל מחאה

מחאת "צעדת העגלות" מתגלגלת וצוברת תאוצה: זה שבוע שלישי שנערכת "צעדת העגלות" וברחבי הארץ צעדו הערב (יום ה') מאות הורים צעירים יחד עם ילדיהם הקטנים. הפעם הצטרפו גם אנשי האוהלים והרופאים המתמחים שהגיעו להפגין עם בני משפחותיהם ויחדיו כולם דרשו - שיפור תנאי המחייה בארץ.

 

מחאת האוהלים - סיקור נרחב ב-ynet

 

בשדרות גושן שבקריית מוצקין הפגינו יותר מ-400 בני אדם נגד יוקר המחייה בישראל בתהלוכה גדולה לכיוון בניין העירייה. בהפגנה לקחו חלק פעילי המאהל בעיר, דיירי המאהל בחיפה, חניכי תנועות הנוער, סטודנטים ומצילים שמחו על תנאי העסקתם. במהלך הצעדה קראו המפגינים "לביבי שלי שלוש דירות" ונשאו שלטים עם הכיתוב "ממשלת ישראל תפסיקי לזלזל, אני שווה יותר" ו"לא כולנו בפגרה". בנוסף, לתושבים שהסתכלו על הצעדה ממרפסות בתיהם צעקו המפגינים "צאו מהמרפסת המדינה, המדינה קורסת".

 

"לא חולמים על עוד ילד": צפו בצעדת העגלות בתל-אביב

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

תמר ויניב אלדר, שהגיעו להפגין יחד עם תינוקם רותם בן השלושה חודשים, אמרו: "אנחנו כבר מרגישים את ההשפעה של מחיר הסימילאק, הטיטולים ובקרוב נצטרך להתחיל לשלם גם על המעון".

 

תמר הוסיפה: "שנינו אקדמאים בעלי תואר שני ועובדים ואנחנו עוד מבעלי המזל שהצליחו לקנות דירה, אבל המשכנתא חונקת ואחרי שרותם יתחיל ללכת למעון, אני לא רואה איך אנחנו סוגרים את החודש".


יותר מ-400 מפגינים צעדו בקריית-מוצקין (צילום: ג'ורג' גינסברג)  

 

פרידה שגב מקריית ביאליק, בשנות ה-60 לחייה, הגיעה לצעדה בסיום יום העבודה יחד עם נכדתה מלני רוזנברג בת ה-14. "אני מגיעה להפגין בשביל הנכדים שלי", ציינה, "אני מאוד מצטערת שאני לא רואה פה יותר אנשים מבוגרים בגילי, משום שאנחנו יודעים שלילדים שלנו ולנכדים שלנו החיים הרבה יותר קשים".

 

היא הדגישה: "אנחנו צריכים את המאבק הזה כי החיים קשים מאוד פה בארץ. יש אנשים כמוני שיש להם את הביטחונות, אבל מה עם מי שאין להם, צריך לחשוב גם עליהם וזו צריכה להיות מחאה הרבה יותר חזקה וצריכים להיות בה גם הרבה יותר אנשים".


"ממשלת ישראל תפסיקי לזלזל". מבט מלמעלה (צילום: ג'ורג' גינסברג)

 

קובי עזרן, ממארגני המחאה בעיר, הביע שביעות רצון מכמות המפגינים שהשתתפו בצעדה. "אנחנו משתתפים במחאה הכללית להפחתת יוקר המחייה ואנחנו רואים חשיבות גדולה בחיזוק המערכה מחוץ לתל-אביב. ברמה המקומית מאוד חשוב לנו לגבש זהות קרייתית בלי קשר לגבולות המוניציפאליים שבין הקריות". הוא הדגיש: "כולנו סובלים מאותה תחבורה גרועה, מאותו מחסור בבית חולים ומהזיהום המטורף שבו אנחנו חיים - המאבק צריך להיות משותף".

 

"בטח שלא חולמים על עוד ילד"

בתל-אביב צעדו עשרות הורים צעירים עם ילדיהם הקטנים מרחבת הכניסה של בית החולים איכילוב לכיוון כיכר המדינה. לצעדה הצטרפו גם אנשי המאהל מכיכר המדינה ורופאים מתמחים ובני משפחותיהם.

 

בצעדה קראו המפגינים "בואו נראה לממשלה מי מזיז את העגלה" ו"א'-אוהל, ב'-ביבי, ג'-זה גנון יקר". המפגינים גם נשאו בלונים צהובים ושלטים, בין השאר, עם הכיתוב "קשה לחיות בגיל הרך" ו"לנו אין סושי בגן".


צעדת המתמחים וההורים בת"א. "קשה לחיות בגיל הרך"  (צילום: מוטי קמחי)

 

אלונית רונן, בת 30, הנמנית על מארגני הצעדה, הגיעה להפגנה עם בתה הקטנה. "האסימון טרם נפל אצל הממשלה שסבורה שהדרישות שלנו מוגזמות", אמרה רונן ל-ynet, "יש בכל יום יותר ויותר תמיכה".

 

בין המשתתפים בהפגנה ד"ר בן פלג, בן 35, מתמחה ברפואת ילדים בבית החולים איכילוב, שהגיע יחד עם אשתו גם היא רופאה מתמחה בבית החולים אסף הרופא ועם שני ילדיהם הקטנים.

 

"באנו לחבר בין שני מאבקים מאוד חשובים של הרופאים שבו אנו מנסים להציל את הרפואה הציבורית, מבחינת השכר ומבחינת המערכת, לבין מאבק ההורים שמתחבר באופן ישיר למאבק הרופאים. מכיוון שלגדל שני ילדים ממשכורת של מתמחה קשה מאוד וכששני ההורים מקבלים משכורות של מתמחה זה כמעט בלתי אפשרי", אמר ד"ר פלג שגם ציין: "בטח שאנחנו לא חולמים על עוד ילד".


"באנו לחבר בין שני מאבקים מאוד חשובים" (צילום: מוטי קמחי) 

 

בנוסף, בצעדה ניתן גם היה למצוא את היועץ הפוליטי טל זילברשטיין, בן 40, שבעבר גם היה מעורב בניהול מסעות הבחירות של אהוד אולמרט ואהוד ברק. "הבאתי את הילדים שלי כדי שיראו מה זה מחאה חברתית. רון, בני בן ה-4, כבר צועק 'העם דורש צדק חברתי', אז מבחינתי עשיתי את שלי".

 

זילברשטיין הוסיף: "אני חושב שביבי צריך ללכת לבחירות חדשות, אין לו שום דרך אחרת. בשביל לעשות שינוי צריך לקחת כסף גם מהביטחון גם מההתנחלויות וגם מהחרדים ובקואליציה הנוכחית הוא לא יכול לעשות זאת. רק אחרי בחירות חדשות שתיבנה קואליציה אחרת, נתניהו יוכל לעשות שינוי".


"אין לנו סושי בגן" (צילום: מוטי קמחי)

 

גם סתיו שפיר, ממנהיגי המאהל בשדרות רוטשילד, הגיעה לצעדה על מנת להביע הזדהות. "אנחנו נמצאים במצב אוונגרדי, כאשר אחרי שנפרץ מחסום הבושה אצל כולם יצא פרץ של בעיות חריפות ואנשים מזהים את המומנטום. עכשיו יכולה להיות נקודת שינוי".

 

לדבריה, "באתי לפה כי אני לא מסוגלת לחשוב על איך אני מצליחה במדינה הזו לממן ילד כשאני לא מסוגלת לממן אפילו את עצמי. יש לנו כרגע הזדמנות לשנות את השיטה".

 

צועדים ברחובות: צפו במפגינים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ענת רוזיליו, בת 33, מיוזמות מחאת "צעדת העגלות", הוסיפה כי "במדינה שלנו ילד זה מותרות. יסמין שלי, בת 3.5, וכבר הוצאתי יותר ממאה אלף שקלים על החינוך שלה. בגלל זה כל הורה ברגע שנולדים לו ילדים איכות החיים שלו יורדת וכל האוברדרפטים מתחילים מהילד. יש פה אבסורד במדינה, שמצד אחד מעודדים ילודה, אבל מצד שני מפקירים את ההורים". 

 

במקביל, נערכה "צעדת עגלות" בהשתתפות כמאה אבות ואמהות מצומת הרחובות אלנבי ובגין לכיוון המאהל בגינת לוינסקי. גם בבת-ים נערכה "צעדת עגלות" מרחבת הספרייה העירונית. ברחובות צעדו כ-200 בני אדם מהמאהל בגן המייסדים לאורך רחוב הרצל. גם שם השתתפו בהפגנה אמהות צעירות שהגיעו יחד עם ילדיהן.  


"מאבק אחד בשביל מי שחי במדינה הזו". צועדים ברחובות (צילום: שי ביאליק)

 

"אנחנו ברחובות מפגינים למען שינוי המדיניות בישראל", הבהירה שי ביאליק, הנמנית על מארגני המחאה החברתית בעיר, "אנחנו מובילים כאן מאבק אחד בשביל כל מי שחי במדינה הזו ולא משנה אם הוא סטודנט, אם חד-הורית, רפתן, איש היי-טק או רופא. המאבק הזה הוא שלנו כולנו ביחד".

 

לדבריה, מדובר במאבק לטווח ארוך. "גם אחרי שנקפל את האוהלים, יש כאן תהליך שאנחנו כעם צריכים לעבור כדי ליצור את מה שבאמת מפחיד את הממשלה וזה אנשים שחושבים ומבינים ולא שותקים".


"מעודדים ילודה, אבל מפקירים את ההורים" (צילום: שי ביאליק) 

 

בגן העצמאות בירושלים מתקיים פסטיבל מחאה בהשתתפות כ-200 בני אדם, בהם הפעילים למען מאבק הדיור, אנשי תנועת התעוררות, רוח חדשה ואגודת הסטודנטים של האוניברסיטה העברית. במהלך הפסטיבל נערכות הופעות, הרצאות, פעילויות לילדים וקבוצות

דיון.    

 

בבירת הנגב באר-שבע נערכה פעילות להורים ולילדים במאהל ברגר סמוך למרכז ההורים. בין היתר, התקיימו שיחות הסברה בנוגע למחאה לדרישות שיוצגו בפני הממשלה.

Read this article in English

 

בהכנת הידיעה השתתפו רועי קייס, אחיה ראב"ד, יואב זיתון, יאיר אלטמן, יואב מלכה ואילנה קוריאל
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"בואו נראה לממשלה מי מזיז את העגלה"
צילום: מוטי קמחי
קריית מוצקין צועדת
צילום: ג'ורג' גינסברג
מומלצים