קונים גדג'טים בארץ? גוזרים עליכם קופון
גם אתם קונים את הכיסוי לסמרטפון שלכם בארץ? ומה לגבי מטען משולב לאייפון? הגיע הזמן לפתוח את הקלפים ולפוצץ את הבועה. כולנו פראיירים
מי גוזר עלינו קופון? שאלה זו מטרידה כמעט כל אזרח במדינה כשהוא מגיע לרכוש מוצר מסויים. נכתבו כבר כתבות רבות על יוקר המחייה בישראל, לא רק בהיבט הדיור והמחאות שהגיעו לאחר מכן, אלא כמעט בכל דבר שאנחנו קונים. גם בתחום המובייל אנחנו מרגישים לא פעם את פערי המחירים המדהימים בין המחירים בחו"ל לעומת הארץ, ולא משנה כמה ינסו למכור לנו שהמדינה גוזרת כאן קופון גדול - את האזרח זה ממש לא מעניין.
תוכלו לקרוא גם על:
- ביום שאחרי: גוגל מנסה להרגיע את השותפות
- חושבים ירוק: עוברים לחשבוניות בדואר האלקטרוני
- מה בין ויקיפדיה למחאת הדיור?
הבדלי המחירים במכשירים הסלולריים הם נושא לכתבה נפרדת, למרות שאפשר לראות שיפור יחסי בקניה בחנויות הפרטיות, מה שאי אפשר להגיד על המפעילות הסלולריות שממשיכות לתת תג מחיר מטורף למכשירי ברזל (אלא שלא נמכרים במסגרת חבילות עם החזרים).
בכתבה זו נעסוק דווקא בציוד היקפי לגדג'טים שלכם. חשוב להבהיר, אין לנו כל כוונה להתנגח או להכפיש חנות כזו או אחרת - זו לא המטרה. בחרנו כמה דוגמאות כדי להמחיש את הפער העצום בין רכישה בארץ (בחנויות פיזיות או ברשת), לבין רכישה באתרי המכירות המובילים בעולם.
אוזניות בלוטות' סטריאופוניות Motorola S9-HD
את אוזניות הבלוטות' הסטריאופוניות מבית מוטורולה, המציעות שמע באיכות HD ומגוון נתונים מרשימים, תמצאו באתר באג במחיר של 549 שקלים לדגם S9-HD, עם אחריות לשנה על ידי מוטורולה ישראל. עד כאן בסדר? ממש לא. כי אם תעיפו מבט באתר bestbuy האמריקאי, תמצאו דגם מתקדם יותר, S10-HD, שמציע בין השאר זמן סוללה טוב יותר, בכמעט חצי מחיר. קראתם נכון, החבר האמריקאי שלנו ישלם על דגם מתקדם יותר סכום של 90 דולר שהם 315 שקלים. החבר שלנו יוכל גם להגדיל את אחריות המוצר לשנתיים בתמורה ל-14 דולר בלבד.
תחנת עגינה Philips SBD7000
כל חובב מוזיקה מושבע חולם על תחנת עגינה מתקדמת ואיכותית למכשיר שלו. במקרה שלנו, לקחנו את תחנת העגינה SBD7000 מבית פיליפס בעלת רמקול בקוטר 40 מ"מ שמתאימה למשפחת אפל המורחבת (אייפד, אייפוד, אייפון). רצינו לדעת כמה אנחנו משלמים עליה לעומת בן הדוד שלנו שעושה את הקניות שלו בארצות הברית. באתר סלקום עולה התחנה לא פחות מ-697 שקלים, זאת לעומת, תחזיקו חזק, 59 דולר שהם כמעט 210 שקלים.
צריך לציין שהמוצר נמצא כרגע במבצע ברשת האמריקאית bestbuy ומחירו הרגיל הוא 119 דולר שהם קרוב ל-420 שקלים. גם ללא המבצע אנחנו מדברים על הפרש של כמעט 300 שקלים. סלקום מנסה לרכך את המכה עם אפשרות לחלק את המוצר ל-36 תשלומים. יופי, זה לא מה שביקשנו.
מטען משולב לאייפון
נמצאים הרבה בדרכים וצריכים מטען נוסף למכשיר האייפון שלכם? רגע, למה לא לרכוש ערכת משולבת שתמצאו בה גם מטען לבית, גם חיבור למחשב וגם מטען לרכב? נשמע יקר נכון? רק בישראל. באתר Solan לדוגמא, תמצאו ערכה כזו במחיר של 123 שקלים בלבד. לעומת זאת, קרובת המשפחה שלך שעובדת בארצות הברית, תיכנס לאמאזון, ובחיפוש קל תגיע לאותה ערכה משולבת, במחיר אסטרונומי של 1.06 דולר, ובמילים - דולר ושש סנט. בכסף ישראלי אנחנו מדברים על פחות מארבעה שקלים.
כיסוי איכותי של חברת Case Mate למכשיר סמסונג גלקסי אס 2
נחתום את שלב ההשוואה הישירה עם כיסוי איכותי מבית חברת Case Mate לסמארטפון המתקדם בעולם. באתר הישראלי iCase נמכר המוצר במחיר של 179 שקלים (לטענתם במקום 219 שקלים). רצינו לבדוק כמה ישלם על הכיסוי הזה האחיין שלנו שנמצא כרגע בניו-יורק ולומד משפטים ובדקנו שוב באמאזון. לא תאמינו, אותו מוצר בדיוק, אפילו בצבע זהה, עולה שם קצת פחות מ-20 דולר שהם כ-70 שקלים. הבנתם את הפרנציפ?
הדוגמאות שהבאנו כאן הן באמת רק קצה המזלג במסע הארוך שכותרתו "כמה פראיירים אנחנו יכולים להיות". כל אחד נוגס מהמחיר המקורי של המוצר וכולנו משלמים על זה מחיר כבד. זה קורה כמעט בכל דבר בשוק הישראלי, החל ממחירי הקניות בסופרמרקט, מחירי המעונות הפרטיים לילדים, ועד למחירי הדיור חסרי ההיגיון.
מי שמוכן להרים ידיים ולהגיד "זה מה יש", כנראה לא מבין באמת כולנו יכולים להשפיע ולגרום לכולם להפסיק להתעשר על חשבוננו. שימו לב שלא הזכרנו בחצי מילה את אתרי המכירות הגדולים ברשת, ebay ו-dealextreme, אליהם נגיע בכתבות הבאות ונלמד יחד איך אפשר למצוא מטען בחצי דולר כולל משלוח, או רביעיית סוללות נטענות של חברה מוכרת ברבע מהמחיר בארץ.
גם אתם מרגישים לפעמים פראיירים שהחלטתם לרכוש ציוד היקפי בארץ? טקבקו לנו ונשמח לשמוע.
אז מי גוזר עלינו קופון? התשובה היא כולם.