151 מיליון שקל לפרויקטים שיפחיתו גזי חממה
המשרד להגנת הסביבה ומשרד התמ"ת משיקים תוכנית ראשונה מסוגה להשקעה בפרויקטים בתחום, מהם סכום של 40 מיליון לעידוד תעשיית הקלינטק הישראלית. בוועידת האקלים שהתקיימה בקופנהגן לפני כשנתיים, התחייבה ישראל להפחית 20% מפליטות גזי החממה שלה עד לשנת 2020
כשנתיים לאחר ועידת האקלים בקופנהגן, בה התחייבה מדינת ישראל להפחית 20% מפליטות גזי החממה שלה עד לשנת 2020, משיקים המשרד להגנת הסביבה ומשרד התמ"ת תוכנית ראשונה מסוגה להשקעה בפרויקטים בנושא.
במסגרת התוכנית, יוקצו בשנתיים הקרובות 151 מיליון שקלים למימון פרויקטים להפחתת פליטות גזי חממה, מהם סכום של 40 מיליון לעידוד תעשיית הקלינטק הישראלית. מטרת התוכנית החדשה היא לתמרץ פרויקטים שעשויים לחסוך בפליטת גזי חממה, אשר אינם קשורים לייצור אנרגיה מתחדשת או דלקים חלופיים – שני תחומים שבהם כבר קיימת עשייה מרובה במשק.
על פי התוכנית, פרויקטים מתחום התעשייה והחקלאות יזכו לתקציב של 43 מליון שקלים, כך גם פרויקטים מתחום המסחר והשירותים. פרויקטים של השלטון מקומי יתוקצבו ב-15 מיליון ופרויקטים מתחום התחבורה יתוקצבו ב-10 מליון שקלים. בתוכנית נקבע כי סך התמיכה לפרויקט או יזם בודד לא יעלה על 8 מיליון שקלים וכי תוספת של עד 4 מיליון שקלים תינתן לפרויקטים המשלבים טכנולוגיות ישראליות חדשות.
כאמור, התוכנית תאפשר תמרוץ מיוחד מטעם המדען הראשי במשרד התמ"ת, בהיקף של 40 מיליון שקלים בשנים 2011-2012, עבור פרויקטים בתחום הקלינטק שיפתחו טכנולוגיות להפחתת גזי חממה.
במשרד להגנת הסביבה מציינים כי המהלך הנוכחי מבוצע במסגרת התכנית הלאומית להפחתת גזי חממה, שאומצה על ידי הממשלה בנובמבר 2010 בהמשך לוועידת קופנהגן. תוכנית זו אישרה להקצות לנושא 2.2 מיליארד שנים בשנים הקרובות, ובמסגרתה הוקם מנגנון לתמיכה בהשקעות סביבתיות, המצוי באחריות משותפת של שני המשרדים.
השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן, אמר: "הפרויקט הוא קפיצת מדרגה אדירה בהתייחסות המדינה לסביבה. לראשונה, ממשלה בישראל מתקצבת סכומים חסרי תקדים להפחת פליטות גזי חממה. נמשיך לעשות הכל כדי לעמוד בהתחייבות הבינלאומית שנתנה ישראל בוועידת קופנהגן וגם לשפר את איכות האוויר בישראל".
שר התעשייה, המסחר והתעסוקה, שלום שמחון, אמר: "התעשייה הישראלית היא מהמובילות בעולם בתחום האנרגיה הירוקה וזוהי ההזדמנות עבור רשויות, חברות, מפעלים ויזמים לאמץ את קדמת הטכנולוגיה הישראלית. שילוב טכנולוגיות ידידותיות לסביבה, לא רק יתרמו להפחתת זיהום האוויר וההתחממות הגלובאלית אלא גם יביאו לחיסכון בהוצאות על אנרגיה, יתרמו לחיזוק התעשייה הישראלית בתחום הירוק ויפתחו עבורה את השוק הגלובאלי."
צילום: shutterstock
מומלצים