שתף קטע נבחר
 

והרי התחזית: הסמארטפונים שנראה עד סוף השנה

אפל תכריז על אייפון חדש ומערכת הפעלה משודרגת, גם גוגל תבצע מהלך דומה עם נקסוס חדש ושידרוג לאנדרואיד. ולא שכחנו את נוקיה ומיקרוסופט. כל ההערכות לחודשים הקרובים

מה מחכה לנו בשוק הסלולר עד סוף השנה הנוכחית? זו שאלת מיליון הדולר ולאף אחד אין באמת תשובות חד משמעיות לגביה. שוק הניידים בכלל והסלולר בפרט דינמי מאוד ומידע וודאי לגבי השקה של מכשיר מסויים, יכולה בין לילה להתהפך או להתעדכן בנתונים אחרים לגמרי לגבי הרכיבים או התצורה.

 

עוד באותו נושא:

 

 

מה היה לנו עד עכשיו?

שנה זו תיזכר בעיקר כשנת המעבדים הכפולים לסמארטפונים ולטאבלטים. הראשונה שעשתה את זה היא LG שהכריזה בקול תרועה על ה-Optimus 2X שזכה באותה תקופה לביקורות מצוינות ברשת, אבל המזל הרע של החברה הקוריאנית הגיע כשמוטורולה וסמסונג הכריזו כמעט במשותף על מכשיר הדו ליבתי החדש שלהם. למה מזל רע? כי שני המכשירים היו חזקים ואיכותיים יותר מהאופטימוס 2X ודחקו אותו לפינה.

 

 

אם כבר הזכרנו את סמסונג, אי אפשר להתעלם מהגלקסי אס 2 שהוכרז בחודש פברואר האחרון בתערוכת WMC שהתקיימה בברצלונה ועורר התפעלות רבה מצד כל הפרשנים והאתרים שעוסקים בתחום. החברה הגדילה לעשות והחליטה בצעד לא שיגרתי להמהיר את מעבד המכשיר שהיה מיועד להיות 1GHZ ל-1.2GHZ, זמן קצר לפני ההשקה הרשמית בעולם. למה? כי סמסונג החליטו שהם הכי טובים.

 

באותה נשימה נציין גם את HTC שהפתיעו עם ה-Sensation כפול הליבה שלהם, שזכה בסך הכל לביקורות חיוביות מאוד, על אף מספר חסרונות בולטים. אבל מה מצפה לנו עד סוף השנה? כרגע אין מידע חד משמעי או הכרזות רשמיות, אבל יש הערכות מאוד מעניינות בשוק.

 

אנדרואיד

מערכת ההפעלה מבית גוגל עשתה השנה קפיצת מדרגה רצינית מאוד ובחלק גדול מהסקרים בעולם, הצליחה לעבור את ה-iOS של אפל, וזה לא דבר מובן מאליו. לקראת סוף השנה האזרחית, צפוייה גוגל לבצע שתי הכרזות גדולות. הראשונה מתייחסת למערכת ההפעלה אנדרואיד ולגירסה החדשה שלה שתיקרא Ice Cream Sandwich (קסטה). המערכת החדשה תהיה למעשה הכלאה בין גירסת אנדרואיד לסמארטפונים והגירסה לטאבלטים. כן, משהו דומה למה שאפל עושה מאז השקת האייפד.

 

האם גוגל תצליח לבלוע את אפל ולשלוט בעולם הסלולר? (איור: ניצן סדן) (איור: ניצן סדן)
האם גוגל תצליח לבלוע את אפל ולשלוט בעולם הסלולר?(איור: ניצן סדן)

 

הבשורה החשובה השניה במערכת ההפעלה החדשה תהיה תמיכה מלאה בכל המכשירים המצויידים בליבה כפולה. (מגיב 19, גם אם יש לך גלקסי אס 2, גירסת האנדרואיד של היום לא תומכת בשתי הליבות של המכשיר). רק לאחר התקנת המערכת החדשה, תוכלו סוף סוף להנות ממכשיר מהיר ואיכותי באמת. עד אז, תמשיכו לעבוד עם ליבה אחת, כשהשניה נחה ומחכה להפעלה.

 

באותו אירוע, תכריז כנראה גוגל גם על מכשיר הנקסוס הבא, השלישי במספר. כל הפרטים עליו עדיין חסויים, אבל לא נסתכן להגיד שהוא יגיע עם מעבד ליבה כפולה או יותר ועל פי השמועות ברשת, מהירות השעון של המעבד תהיה לפחות 1.5GHZ. מי שזכתה בכבוד לייצר את הנקסוס הראשון הייתה HTC ואת האחרון עשתה סמסונג, אבל השאלה הגדולה כרגע היא מי תהיה זו שתייצר את המכשיר השלישי בסדרה שיקבל ככל הנראה את השם Nexus Prime.

 

הנקסוס הבא יהיה זהה לגלקסי אס 2? ()
הנקסוס הבא יהיה זהה לגלקסי אס 2?

 

 

כרגע כל ההימורים הולכים לכיוון של סמסונג ויכול מאוד להיות שהוא יהיה זהה מבחינת מראה לגלקסי אס 2, רק משודרג יותר מבחינת חומרה. גוגל רכשה לאחרונה את מוטורולה מוביליטי, מהלך שבאופן טבעי יקרב את האחרונה לענקית החיפוש ואולי היא זו שתזכה לייצר את המכשיר הבא, אבל לא היינו שמים על זה את הכסף.

 

אפל

מישהו אמר אייפון 5? השמועות על האייפון החדש של אפל ממשיכות (וימשיכו) להעסיק את הרשת עד ליום הכרזתו הרשמי. לא, אנחנו לא יודעים שום דבר על המפרט העתידי שלו, וכמונו גם אף אתר אחר בעולם. הכל כרגע בגדר ספקולציות בלבד. אפשר כמובן להעריך שהוא יגיע עם מעבד ליבה כפולה, אולי זהה לאייפד 2, וסביר להניח שהמסך שלו יהיה גדול יותר והמכשיר יהיה דק וקל יותר. ההערכות האלה מתאימות למצב השוק היום מבחינה חומרתית ואפל לא תרצה להישאר מאחור ולתת ליצרניות האחרות לעקוף אותה בסיבוב.

 

ואולי בכלל אפל תמשיך לשלוט? (איור: ניצן סדן) (איור: ניצן סדן)
ואולי בכלל אפל תמשיך לשלוט?(איור: ניצן סדן)

 

באותה הכרזה, כנראה בסוף ספטמבר-תחילת אוקטובר, תכריז החברה על מערכת ההפעלה החדשה iOS 5 שנמצאת כבר עכשיו אצל המפתחים. השינויים במערכת החדשה גדולים ומציעים מערכת התראת הודעות חדשה ומשופרת, מערכת המרת קול לטקסט על ידי זיהוי קולי ועוד. כנראה שנראה גם אפשרות להתקנת וודג'טים על המסך הראשי (בדומה לאנדרואיד) ועוד מגוון רחב של תוספות, שיפורים ועידכונים. בקיצור, יש למה לחכות.

 

עוד שמועה שמסתובבת לה בחוץ מדברת על הכרזה על אייפד חדש שיקבל את השם HD ויוכרז עם האייפון ומערכת ההפעלה. ספק רב אם אפל תעשה את זה דווקא בזמן השקת האייפון, אבל כבר למדנו שג'ובס יכול ויודע להפתיע. ההערכות שלנו שגירסה חדשה לטאבלט הלוהט יגיע רק בשנה הבאה ובמועד הקבוע.

 

מיקרוסופט ונוקיה

את הצמד חמד האלה, שבילו בכותרות בחודשים האחרונים, נתחיל לראות באופן רשמי לקראת סוף השנה האזרחית, אלא אם יהיו דחיות או הקדמות כלשהן. השילוב בין נוקיה ומיקרוסופט צפוי לעשות טוב לשתי החברות ולהחזיר אותן למקום שהן ראויות להיות בו - תחרות חסרת פשרות מול גוגל ואפל.

 

כישלון חרוץ. נוקיה N9 (צילום: באדיבות Engadget) (צילום: באדיבות Engadget)
כישלון חרוץ. נוקיה N9(צילום: באדיבות Engadget)

 

נוקיה כבר מזמן לא מספקת את הסחורה, ואנחנו לא חושפים כאן שום סוד. החברה הפינית שהוציאה לשוק עשרות מכשירים מבוססי מערכת ההפעלה סימביאן, פשוט נרדמה בשמירה ולא שמה לב איך כולם עוקפים ומשאירים אותה הרחק מאחור. סימביאן לא סיפקה את הסחורה ורבים מעריכים אותה ככישלון חרוץ, במיוחד לאור החדשנות שמביאה גוגל. אין מה לעשות, כשאין לך בסיס טוב בדמות מערכת הפעלה, גם המכשירים שתוציא, טובים ככל שיהיו, לא יזכו לדקה של תהילה בשוק.

 

גם הכישלון הנוראי של נוקיה עם ה-N9 המבוסס על מערכת ההפעלה Meego לא עשה טוב לחברה. העובדה שמדובר למעשה במכשיר "חד פעמי" ללא שום עתיד, ושהוא יושק כנראה במדינות זניחות בעולם, מחייבים את היצרנית הטלפונים הסלולריים הגדולה בעולם (עדיין) להתעורר ומהר. תוסיפו לזה הפסדים אדירים ברבעון האחרון ותקבלו את התמונה העגומה.

 

העניינים במיקרוסופט ממשיכים להתקדם באיטיות מסויימת. החברה עובדת עכשיו על עידכון מערכת ההפעלה שלה, Windows Mobile, לגירסה חדשה תחת שם הקוד Mango והחברים מרדמונד מבטיחים שיפורים והפתעות רבות. אין למיקרוסופט הרבה ברירה, אם היא לא תשיק מערכת הפעלה איכותית, יציבה ומעודכנת, הסיכוי להדביק את הפער מול שתי הגדולות שואף לאפס.

 

סטיב באלמר מנכ"ל מיקרוסופט. שנת מבחן למערכת הניידת (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
סטיב באלמר מנכ"ל מיקרוסופט. שנת מבחן למערכת הניידת(צילום: אהוד קינן)

 

כולם רוצים בהצלחתן של מיקרוסופט ונוקיה בתחום הסלולר. מדובר על שתי חברות ענק, חזקות ומשפיעות מאוד, שיכולות להרים את השוק לגבהים חדשים וכמו שכתבנו, לתת מאבק אמיתי לשתי הגדולות. השאלה המתבקשת היא, האם יש מקום לכל כך הרבה חברות גדולות בשוק. את התמונה המלאה נקבל בתחילת השנה האזרחית הבאה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים