בכירים במשרד החינוך: לא לשנות הבונוס לבגרות
ראשי המקצועות הטכנולוגיים כבר הביעו כעסם על תעדוף מקצועות הליבה בהענקת הבונוסים באוניברסיטאות, ועתה מצטרפים למחאה גם גורמי חינוך הומניים. הם דורשים לבטל את התוכנית כליל: "כמו ההחלטה האווילית על קיצור החופש הגדול"
מתרחבת הביקורת על שינוי שיטת הבונוסים
לבגרויות: לאחר שגורמי חינוך זעמו על הפגיעה המסתמנת במקצועות הטכנולוגיים,
יוצאים גם רכזי מקצועות הומניים נגד הכוונה לתעדף את מקצועות הליבה בעת קבלה לאוניברסיטאות. גורמים בכירים במשרד החינוך פנו באחרונה לשר גדעון סער ולמנכ"ל המשרד, ד"ר שמשון שושני, בדרישה לבטל את התוכנית כולה. "יש חשש כי השינוי יוביל לפיטורים של מאות מורים מקצועיים ויפגע בתוכניות הלימוד בצורה אנושה", אמר בכיר במשרד.
זאת, הודיעו במשרד החינוך כי מבחינתם מדובר בהחלטה זמנית ובכוונתם לדון עוד בנושא. כעת מביעים רכזי מקצועות נוספים חשש דומה.
הבונוס משנה פניו - הכתבות האחרונות:
המהלך עליו הוחלט לפני כשבועיים על-ידי ועד ראשי האוניברסיטאות (ור"ה) בשיתוף משרד החינוך, קורא לצמצם מספר המקצועות הזוכים לתעדוף בעת הקבלה לאוניברסיטאות. לפי השיטה החדשה, יוענק בונוס בסך 25 נקודות רק לנבחנים בבגרות ברמה של חמש יחידות באחד ממקצועות הליבה: מתמטיקה, אנגלית, פיסיקה, כימיה, ביולוגיה, היסטוריה, ספרות ותנ"ך. לציונים ביתר המקצועות המוגברים יתווספו 10 נקודות בלבד, מתוך כוונה לחזק את לימודי היסוד.
אתמול פורסם ב-ynet כי לאחרונה התעוררה מחלוקת בנושא בין משרד החינוך לור"ה, לאחר שעלה החשש כי השינוי יפגע במקצועות הטכנולוגיים כמו חשמל, אלקטרוניקה ומחשבים. בעקבות
חוזרים ללימודים
התלמידים מוכנים, בתי הספר לא ממש
תומר ולמר
1 בספטמבר מתקרב והמצב לא מעודד: חוטי חשמל חשופים, קירות סדוקים, צינורות בולטים ועוד. בשלטון המקומי מאשימים את משרד החינוך: הם קיצצו בתקציבי השיפוץ. שם טוענים: האחריות היא של הרשות המקומית
"מדובר בהחלטה שבהינף יד אחת זרקה מתוכנית הלימוד את כל מקצועות מדעי החברה", ציין גורם בכיר במשרד החינוך, שהביא כדוגמה את מקצוע האזרחות: "על אף שמדובר במקצוע חובה, הוא היחיד שלא זכה לתעדוף", ציין. לדבריו, בשנים האחרונות הקצה משרד החינוך גם תקציבים גדולים מאוד לחיזוק לימודי השפה הערבית לטובת הכשרת חיילי מודיעין, וכן להעמקת לימודי יהדות ומורשת ישראל - אך עתה כל ההשקעה תרד לטימיון.
"ההחלטה התקבלה במחשכים"
"יש חשש כי השינוי יוביל לפיטורים של מאות מורים מקצועיים ויפגע בתוכניות הלימוד בצורה אנושה", אמר הבכיר. "דרך קבלת ההחלטות הזכירה לנו את ההחלטה האווילית על קיצור החופש הגדול. מדובר בצעד שעשוי לשנות את פני מערכת החינוך בישראל, אולם תהליך קבלת ההחלטות לא כלל שום דיון רציני במזכירות הפדגוגית. רכזי המקצועות קיבלו את ההודעה על כך שעות ספורות לפני שהנושא פורסם בתקשורת".להערכת הגורם, השר והמנכ"ל עצמם לא היו מודעים להשלכות הקשות של התוכנית וכעת הם מחפשים דרכים לסגת ממנה. "זה ברור כשמש שהתלמידים שרוצים להבטיח את עתידם האקדמי, יבחרו לתגבר את מקצועות הליבה ויזנחו את המקצועות האחרים", הוא המשיך, "והתוצאה תהיה סגירתם של עשרות מגמות לימוד ופיטוריהם של מאות ואלפי מורים.
"החלטות מסוג זה מתאימות לשנות ה-50, אז במערכת החינוך לא היו אפשרויות בחירה והיו רק לימודים ריאליים או הומניים", ציין הבכיר. "עם זאת, מאז התפתחנו ושיטת החינוך בישראל אינה כופה יותר על התלמידים את מקצועות הלימוד אלא מאפשרת פלורליזם, שתכליתו פיתוח היצירתיות וההגשמה העצמית של התלמיד. התחושה היא שההחלטה התקבלה בצורה עקומה ובמחשכים, כי האחראים לא ידעו שהיא עלולה לעורר סערה אדירה, נוכח הפגיעה הקשה במערכת החינוך".
ממשרד החינוך נמסר שכל נושא הבונוסים יעלה לדיון במשרד בימים הקרובים.
"עשרות מגמות לימוד ייסגרו"
צילום: בן קלמר
מומלצים