אקדמאיות, נערות ליווי: 14 שעות ומכות מהבוס
טוני ומירי, אמהות חד-הוריות משכילות, לא מצאו עבודה אחרת - ותחת הבוס החדש במכון ספגו התעללויות נפשיות ופיזיות. הן החליטו לשים לזה סוף, התלוננו וסיפרו ל-ynet על ההשפלות, האלימות והקנסות. המשטרה: מחפשים אותו
"הוא השליט טרור. היה מכה אותנו, מאיים לפגוע בילדים שלנו, מטיל עלינו קנסות. לא יכולנו יותר". שתי נשים שעד לאחרונה עבדו כנערות ליווי במכון בפתח-תקווה, החליטו לשים סוף להתעללויות שחוו במשך תקופה ארוכה ובשבוע שעבר פנו למשטרה נגד הבוס לשעבר. כעת, בשיחה עם ynet הן מספרות כיצד הפכו חייהן לבלתי נסבלים.
עוד בערוץ החדשות:
- "נחשפו מסמכי ויקיליקס עם פרטי סוכני מוסד"
- דיווח: טנקים מצריים פורצים לקִני הג'יהאד בסיני
- רוכב אופניים נפצע אנוש מפגיעת רכב ליד מורשה
"אנחנו שלמות עם עצמנו ולא מפחדות", אומרות השתיים טוני ומירי (שמות בדויים). שתי הנשים, אמהות חד-הוריות לילדים קטנים, מצאו את עצמן בעבודה הזו בגלל מצוקה כלכלית. שתיהן משכילות ובעלות תואר שני, אך לדבריהן "זה לא עזר לנו למצוא עבודה".
"יש לנו ילדים קטנים לגדל, מצאנו את עצמנו ללא פרנסה וללא דמי מזונות", מציינות השתיים ומבהירות: "169 שקלים קצבה לילד מביטוח לאומי זה לא מספיק. לא מבחירה הלכנו לעבוד בעבודה הזאת, אלא מתוך אילוץ כדי להביא אוכל לילדים שלנו ולפרנס אותם בכבוד. כולנו עבדנו רק כדי להביא אוכל לילדים ולא כדי להתעשר".
העבודה במכון נעשית במשמרות של לא פחות מ-14-12 שעות, דבר ששתי הנשים מכנות כ"סיוט", תחת תנאים נוראיים ויחס משפיל. "העבודה הזאת קשה ולא צריך לפרט למה ועם איזה אנשים אנחנו צריכות להיפגש, לא הייתה לנו ברירה", הן מספרות.
"במכון היו עובדות 25 נשים במשמרות. רובן כמונו, אמהות חד-הוריות. חלק קטן מהן ישראליות והן היו מקבלות יחס טוב מהבעלים. הבנות שעלו לארץ ממדינות שונות בעולם, חלקן לפני יותר מ-20 שנה, היו מקבלות יחס משפיל".
"כל הזמן היה מתעצבן ומקלל"
למרות העבודה הקשה, טוני ומירי וכך גם שאר הנשים, היו מקבלות רק מחצית מסכום הכסף ששילמו הלקוחות. "עד לפני שנה היה בעל מכון אחר. הוא התנהג אלינו יפה וכיבד אותנו. הוא נכנס לכלא והבעלות עברה למישהו אחר ואז כל היחסלדבריהן מאז, העבודה הקשה במכון הפכה לדבריהן בלתי נסבלת. "הוא תמיד סיפר שהוא משתייך לארגון פשיעה ולפי מה שהבנו, זה נכון. הוא היה מתנהג אלינו בצורה משפילה, מקלל אותנו בלי סוף, נותן מכות, סטירות, מאיים לפגוע בנו ובילדים שלנו. כל מי שניסתה לענות לו מצאה את עצמה חוטפת מכות או מקבלת קנס".
השתיים מציינות כי מספיק היה שאחד הלקוחות יתלונן, גם אם על הדבר הקטנוני ביותר, כדי שהן יקבלו "עונש", בדרך כלל מדובר היה בקנס כספי – סכום הכסף שהרוויחו באותו יום. "זה מרגיז ובלתי נסבל, היינו עובדות משמרת של 14 שעות ואז הוא היה מחליט בגלל שהלקוח התלונן, להעניש אותנו ולא לשלם לנו את הכסף באותו היום", הן מספרות, "אחרי 14 שעות עבודה קשה ובלתי נעימה, היינו מוצאת את עצמנו בסוף המשמרת ללא כסף להביא הביתה ורק עם כסף לנסיעה במונית. הייתה בחורה אחרת שלא קיבלה כסף במשך שבוע".
"במקומות אחרים דואגים לבנות"
בעל המכון גם נהג להעניש ולקנוס אותן על כל דבר שלא מצא חן בעיניו. "אם לדוגמה, אחת הבנות איחרה, זה היה סיבה להטיל עליה עונש של קנס והיא לא הייתה מקבלת את שכרה באותו היום. אם אחת הבנות לא מצאה בייביסיטר לילדים שלה או לא מרגישה טוב, היינו מקבלות גם כן עונש. הוא כל הזמן היה מתעצבן ומקלל. פעם אחת הוא היה עצבני, הלך למקרר שבו אנחנו מחזיקות את האוכל שלנו והשליך את כל האוכל לפח אשפה".בשבוע שעבר טוני ומירי נשברו, נמאס להן להמשיך לחיות כך. "אנחנו מכירות מקומות אחרים ששם דואגים לבנות, קונים להן מתנות לימי הולדת, נותנים להם פרחים, בשמים ואילו אנחנו עובדות בתנאים משפילים".
השתיים החליטו להתלונן במשטרה נגד בעל המכון, תושב רמת-גן. "הבנו שזה המוצא האחרון שלנו והבנו שבעצם המשטרה לא מחפשת את הבנות, אלא את בעלי המכונים שהם רק גברים".
בעקבות זאת, פשטה משטרת פתח-תקווה על המכון וסגרה אותו. "אין לנו ייסורי מצפון גם אם איבדנו את מקום העבודה שלנו. אנחנו שלמות עם מה שעשינו". שתי הנשים גם לא חוששות מנקמה: "המשטרה נתנה לנו ביטחון והבטיחה כי בכל מקרה חשוד קטן, נתקשר ומיד תגיע ניידת. אנחנו מרגישות בטוחות ומרגישות שיש לנו על מי לסמוך".
הן הוסיפו: "אנחנו רוצות להעביר גם מסר לנשים אחרות, שאסור לפחד ואם הן עוברות מעשים דומים, הן לא צריכות לחיות בפחד ולשתוק. גם אם אנחנו עובדות בעבודה הזאת, אנחנו עדיין נשים ועדיין בני אדם ולא זבל של אף אחד. אנחנו עשינו את המעשה, התלוננו ואנחנו לא מפחדות ולא מתחרטות כי אין לנו על מה להתחרט".
המשטרה מסרה בתגובה כי "בעקבות התלונות נפתחה חקירה. החשוד לא אותר ונמצא בבריחה. המשטרה מפעילה מאמצים על מנת לאתרו ולעצרו".