גיסה של רחל הלר בהלוויית עמוס ברנס: "סליחה"
עמוס ברנס, שהורשע ברצח חיילת ולאחר מכן זוכה מאשמה, הובא למנוחות בעכו. אחיו ספד: "תמיד צעקת 'צדק חברתי'"
דרכו האחרונה של האיש שלחם למען צדק: מאות בני משפחה, חברים ומכרים רבים ליוו בצהריים (יום ב') למנוחות בבית העלמין בעכו את עמוס ברנס, שהלך שלשום לעולמו בגיל 67, לאחר שהוכרע על-ידי מחלת הסרטן.
עוד בערוץ החדשות:
- עשרות ישראלים שנחתו בטורקיה נחקרו: "השפלה"
- שביתת הרעב בשיבא הופסקה: "נמשיך במאבק"
- מהפכה בשכר השוטרים? "מרגיש מרומה"
בשנת 1976 הורשע ברנס ברציחתה של החיילת רחל הלר ונידון למאסר עולם. לאחר שמונה שנים וחצי מאחורי הסורגים הוא שוחרר. כיוון שההרשעה נותרה על כנה, הוא המשיך להיאבק בדרישה למשפט חוזר ולאחר שבית המשפט העליון ביטל את הרשעתו ברצח, קבע בית המשפט המחוזי בנצרת בדצמבר 2002 כי מדובר בזיכוי.
"אני מאמין שטעו כלפיו. מהרגע הראשון ידעתי שעמוס חף מפשע. כולם יודעים את האמת, כולם יודעים מי הרוצח האמיתי", אמר במהלך הלוויה גיסה של החיילת, פליקס אנגל, כשדמעות בעיניו, "אני רוצה להביא לכאן את בני המשפחה, לבקש סליחה מעמוס".
ברנס הותיר שני ילדים - טוהר הצדק ואדיר הצדק, שהיום ציין את יום הולדתו ה-19. "קיווינו וציפינו לימים טובים יותר, אך המאבק שלך הגיע לסוף דרכו", ספד אחיו שמעון, "תם ולא נשלם, וההיסטוריה היא תלמד ותשפוט את אורחות חייך".
האח מוטי הוסיף: "עמוס אחי, אני עומד למולך וזועק לשמיים. תמיד צעקת 'צדק חברתי', 'צדק', 'שוויון זכויות'. אמרת שהצדק חייב להיעשות ולהיראות. אנחנו נמשיך את דרכך".
החוקר הפרטי מיכאל רז, שבמהלך השנים חקר את הרשעתו של ברנס, אמר כי הודות למאבקו "לא יעבור זדורוב (רוצחה של תאיר ראדה ז"ל, א.ר.) את מה שאתה עברת, ואסירים חפים מפשע הנמקים בכלא עשרות שנים, יזכו
לחנינה".
החוקר יצחק קרן, שממשיך גם כיום בחקירת הפרשה, אמר: "אני מקווה שהמשטרה ומערכת המשפט ילמדו את המקרה שלך - איך לא לחקור, איך לא לשפוט, איך לא להרשיע. כשחוקרים ומרשיעים ככה, הרוצחים האמיתיים מסתובבים חופשי".
האחרונה לשאת הספד מעל קברו של ברנס היתה גרושתו ואם ילדיו של ברנס, לילי: "רציתי להודות לך גם על הרע, השנים הקשות, וגם על הטוב. הייתי גאה להיות האשה שלידך. היית איש חזק, הרבה הנאות לא היו בחייך, אבל לא הייתה ולא תהיה אהבה כזו כמו שהייתה בינינו. נגאלת מייסורים אינסופיים – תנוח על משכבך בשלום".