עימות במאהל: פעילים חסמו את שד' רוטשילד
פקחי עיריית ת"א חילקו ליושבי המאהלים בעיר הודעות בהן נמסר להם כי עד ערב ראש השנה העירייה נערכת "לניקוי השדרות והמרחב הציבורי ולשיקומם". ברוטשילד חסמו את הכביש והבהירו: "זו מחאה על צווי הפינוי העדינים". אדם אחד נעצר
עימות במאהל רוטשילד: פעילים במאהל בתל-אביב, שבו החלה המחאה החברתית, חסמו בצהריים (יום ג') לזמן קצר את שדרות רוטשילד לשני הכיוונים במחאה על המנשרים שפיזרה העירייה, או "צווי פינוי" בלשונם. המשטרה פינתה את הפעילים, ועצרה אחד מהם. העירייה הודיעה כי בכוונתה לפנות את האוהלים עד ערב ראש השנה.
מחאת האוהלים - כותרות אחרונות:
- מובילי מחאת האוהלים: "דרוש תקציב חברתי"
- פעילי המאהלים נערכים לפינוי: "בגלל רוטשילד"
- 400 אלף בשיא המחאה: "זה נס קיץ 2011"
עוד בערוץ החדשות :
בין הפעילים לפקחי העירייה התפתח עימות קולני לאחר שהאחרונים חילקו את הפליירים בצמוד לפרח. הפעילים צעקו לעברם: "אתם מזכירים לנו מאפיה, פרחים זה לבתי קברות". פרט לצעקות היו גם דחיפות קלות במקום, ובשיא המהומה הציבו יושבי המאהל ספות על הכביש, התיישבו עליהן וחסמו את התנועה במשך 20 דקות. הם קראו קריאות: "עכשיו מתחיל המאבק", וגם "עד עכשיו אמרתם סושי - זהו, נגמר הסושי".
נציג המאהל, יואב פקטה, אמר ל-ynet כי "עשרות פעילים חוסמים את הכביש בשדרות רוטשילד בשני הכיוונים, במחאה על צווי הפינוי העדינים שחילקה העירייה". לדבריו, "הפקחים לא מוכנים לדבר איתנו, הם רק מחלקים את הצווים ואומרים לנו להתקשר לטלפונים שם". הוא הוסיף כי בכוונת הפעילים לסייע לחסרי הבית, והדגיש כי "גם אם ינסו לפנות אותנו בכוח מהשדרה, אנחנו לא ניתן לעירייה לזרוק אותם לכלבים כמו שהיא מתכוונת".
פקחי העירייה החלו מוקדם יותר לחלק מנשרים במאהלים ובהם הודיעו כי בכוונתה לפנות את האוהלים עד ערב ראש השנה. לכל מנשר הוצמד פרח. במקביל, העירייה תאפשר להקים ארבעה מתחמי הידברות ברחבי העיר. לא ברור מה תהיה המדיניות כלפי אוהלים שיישארו או יוקמו מחדש.
לקריאת המנשר של עיריית תל אביב - לחצו כאן
"במסגרת הכנת העיר לקראת החגים הקרבים", נכתב בפלייר, "נערכת העירייה לניקוי השדרות והמרחב הציבורי ולשיקומם, במטרה לסיים את התהליך עד ערב ראש השנה תשע"ב", שייצא השנה ב-28 בספטמבר. בהודעה הודגש כי "כמענה לצרכים ולבקשת מובילי המחאה, העירייה תאפשר ותסייע בהקמת ארבעה מתחמי הידברות בעבור מעגלי שיח, כמובן ללא הפרעה לתושבים המתגוררים בסמוך".
לפי הודעת העירייה, המתחמים יוקמו בשדרות רוטשילד, נורדאו ובן-גוריון, והעירייה תציב בהם "הצללות ומחצלות ותתיר הצבת כסאות ומזרנים". בהודעת העיריה לא הייתה התייחסות לאפשרות שחלק מיושבי המאהלים ימשיכו להתגורר בהם. חלק מהם, ובהם חסרי בית, כבר הודיעו שאין להם לאן ללכת וכי ימשיכו להתגורר באוהלים.
מנשר עם פרח: "לא ניתן להישאר במצב הזה לנצח"
"כרגע מחלקים בכל המאהלים מנשר עם פרח בו אנחנו מבקשים עם הפינוי לעזור בכל מה שצריך, סוציאלית, קהילתית ופיזית", אמר סמנכ"ל התפעול בעירייה, רובי זלוף. הוא ציין כי העירייה תפעל בסבלנות ובהידברות: "נמשיך להיות סבלנים, אך כמו שכולם מבינים, המאהלים מתקפלים וחשוב לנו להחזיר את השדרות לתושבים עד ראש השנה לאחר שיקום".
לשאלה מה יקרה עם אותם מוחים שיסרבו להתפנות, השיב זולף כי במקרה כזה "תהיה פעולה משותפת שלנו ושל המשטרה לפינוי, אך אנחנו מקווים שכולם יבינו שלא לעד ולא לנצח ניתן להישאר במצב הזה, לא נרשה להמשיך במצב הקיים, שמהווה מפגע תברואתי וחברתי. נמשיך לדבר ולסייע, אך השדרה תחזור להיות שדרה מרכזית בעיר".
נציג מאהל רוטשילד, יואב פקטה, הסביר בשיחה עם ynet כי הפליירים לא ממש מרגשים את יושבי המאהל. "שיבואו וידברו איתנו לפני שמחלקים פליירים. אם ירצו לפנות את המאהל מבלי למצוא פתרון לאנשים כאן, אנחנו לא נפקיר אותם".
הוא הזהיר כי "אם העירייה תפעל באופן חד צדדי זו תהיה בושה לעירייה, אנחנו לא מתכוונים להתפנות". לדבריו, מעל למאה איש עדיין מתגוררים ברוטשילד, רבים מהם ללא כתובת, ואחרים נמצאים שם למענם.
פקטה הדגיש כי אין בכוונת הפעילים להתפנות, "זו המצאה של התקשורת שאני לא מבין מה האינטרס מאחוריה. אני לא מבין איך כולם התהפכו והם יוצאים נגד האנשים שאין להם, אני לא מבין איך הם יכולים לישון בלילה". בעירייה ציינו כי "במידה ויידרש סיוע סוציאלי",
העירייה תספק מענה סוציאלי לדרי הרחוב "במסגרות העומדות לרשותה".
באותה שעה ממש הציגו מנהיגי מחאת האוהלים את צעדיהם הבאים ואת הדרישות שלהם. "צריך תקציב חדש, תקציב חברתי ולא להעביר כסף מכיס אחד לשני", הדגישה דפני ליף במסיבת עיתונאים שנערכה בגן הוורדים, מול משכן הכנסת.
בין היתר, פירטו נציגי המאבק את דרישתם להגדלת המס על בעלי ההון והעלאת מס החברות. הם הדגישו כי חברי הכנסת ייאלצו לבחור אם להצטרף למאבק החברתי ולתמוך בו, או לעמוד מנגד. "עבור משפחות שלמות, אוהל הוא ביתן היחידי", אמרה סתיו שפיר.