עוד מתמחים התפטרו, הסכמות חדשות עם האוצר
מספר המתמחים שהתפטרו עלה ביממה האחרונה ל-485, וגם בוולפסון הכריזו על התנגדות להסכם. משרד האוצר הסכים להקדים העברת כספים בניסיון לרצות את הרופאים. ד"ר איתן בן-עמי מתעקש להמשיך בשביתת הרעב: "סובל בשביל המאבק"
מספר הרופאים המתמחים שהתפטרו בשנית עלה היום (ג') ל-485, לאחר ש-200 מתמחים נוספים התפטרו. במקביל, משרד הבריאות הגיע להסכמה עם משרד האוצר על הקדמת העברת תקציבים - כדי לזרז מימוש של חלק מהסעיפים בהסכם. עדיין לא ברור אם המהלך ירצה את הרופאים המוחים. הערב נפגשים כמאה מנהלי מחלקות מבתי חולים ברחבי הארץ, כדי לדון בהסכם ולהחליט כיצד לפעול.
מחפשים תרופה - הכתבות האחרונות:
- מנכ"ל משרד הבריאות: נתייחס ברצינות למתמחים
- ליצמן למתמחים: אסייע, אך לא ניתן לפתוח ההסכם
- שביתת הרעב בשיבא הופסקה: "נמשיך במאבק"
- 300 מתמחים התפטרו שנית. סוף לשביתת הרעב?
ל-ynet נודע כי האוצר יעביר תקציב למימוש מענקים, הוספת תקנים ותשלום על שעות נוספות. כך למשל, האוצר יקדים את התשלום על המענקים לרופאים, שמסתכם ב-70 מיליון שקלים בשנה, כדי שהרופאים יוכלו לקבל את הכסף כבר בתקופה הקרובה. כמו כן, האוצר יעמיד תקציב לטובת השעות הנוספות של הרופאים, מה שיקל על בתי החולים הנאבקים בגרעונות.
משרד האוצר: פועלים במרץ
"אנחנו לא אטומים ובהחלט מתכוונים לעמוד בכל ההסכם", אמר אילן לוין, הממונה על השכר באוצר. "כל הדיס-אינפורמציה שמופצת היא שגויה ואנחנו מתכוונים לפעול בנחישות ובמהירות כדי להוציא את ההסכם הזה אל הפועל. יחד עם זאת, אנחנו פועלים במרץ על מנת להסיר כל חשש שכוונותינו הן להטות משהו, כי זה ממש לא ככה. ההסכם חשוב מדי ואנחנו נעמוד בכל ההתחייבויות שלו ואף מעבר לכך".
מוקדם יותר, התכנס ועד הרופאים בבית החולים וולפסון בחולון והחליט פה אחד שאינו מעוניין לקיים ולקבל את פרטי ההסכם עם האוצר. "יש חוק במדינת ישראל שלפיו מותר להחזיר מוצר שבועיים מרגע הרכישה שלו", אמר ל-ynet יו"ר הוועד, ד"ר ז'אק אשרוב, "אני לא יודע אם החוק הזה חל לגבי הסכמי עבודה, אבל אנחנו בוולפסון החלטנו שאנחנו מעוניינים להחזיר את ההסכם".
לא מדובר בביטוי היחיד להתנגדות הרופאים להסכם עם האוצר. גם אחרי שחבריו מבית החולים שיבא בתל השומר נשברו, הרופא המתמחה ד"ר איתן בן-עמי ממשיך בשביתת הרעב שבה פתח בלילה שבין ראשון לשני. "הרעב מציק, אבל לקחתי על עצמי את הסבל בשביל שאחרים יאמינו כמוני שהמאבק הזה יצליח", אמר ל-ynet.
בניגוד למאות מעמיתיו שהתפטרו בימים האחרונים, ד"ר בן-עמי, שפתח בשביתה בלילה שבין ראשון לשני, ממשיך לעבוד כרגיל כמתמחה באונקולוגיה. "אני לא מצפה שאנשים נוספים יצטרפו אליי ואני לא בא בדרישות לאף אחד", סיפר, "אני שובת כדי שאנשים יראו שאם ההוא שם, איתן, מוכן כל כך לסבול, הם יגידו 'מה אני יכול לעשות למען המאבק הזה?'".
לדברי הרופא הצעיר, הוא תומך הן ברופאים שהתפטרו והן באלה שפתחו במגעים עם סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, בניסיון להגיע להבנות. "השביתה שלי באה לתמוך בהם", הסביר, "שהם יזכרו שיש מישהו מאחורה שסובל כדי לגרום להם להמשיך במאבק".
עד מתי תימשך השביתה, ד"ר בן-עמי לא יודע: "כשאתה יוצא למאבק, אתה לא יכול לדעת מה יקרה בסופו. אתה יוצא אליו כי אתה מאמין בו. אני שובת רעב ואחרים עושים דברים אחרים, אחד משכנע,
אחד הולך לפה, אחד עושה משהו אחר. כל אחד עושה מה שהוא יכול. אני לא יודע איך הכל יסתיים, אבל בטוח שאני אהיה רעב בסוף המאבק הזה".
מנגד, יש גם מי שתומך בהסכם עם האוצר. מנהל בית החולים פוריה בטבריה קרא לרופאים לכבד את ההסכם שנחתם. "צריך להבין שאי אפשר לקבל כל מה שרצינו, אבל אנחנו שמחים שגם האוצר וגם ההסתדרות הרפואית ראו לנכון לפתור את הבעייתיות בהסכם שנחתם", אמר ד"ר יעקב פרבשטיין, שחתם אתמול על מכתב תמיכה ביו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר לאוניד אידלמן.