נשיא טורקיה: נוסעים לא הוטרדו בנמלי התעופה
עבדאללה גול מנסה להחזיר את התיירים הישראלים לאנטליה ואיסטנבול: הוא אמר כי הקפאת היחסים לא קשורה "לאנשים פרטיים" והכחיש כי ישראלים וטורקים הוטרדו בנמלי התעופה
הקרע עם טורקיה - כתבות אחרונות:
הנשיא עבדאללה גול הכחיש בראיון לרשת אל-ערביה כי נוסעים הוטרדו באופן אישי, הן בישראל והן בטורקיה, והדגיש כי לא קיימת הוראה להחמיר את הבידוק של אזרחים ישראלים המבקרים במדינה. לטענתו, המשבר בין שתי המדינות לא צריך להשפיע על אזרחיהן.
גול התייחס גם לדו"ח פאלמר, שחקר את תקרית המשט וקבע, בין היתר, כי המצור על עזה חוקי. הנשיא ציין כי הוא דוחה את מסקנותיו, והסביר שטורקיה החליטה להפנות את הטיפול בתקרית המרמרה לבית הדין הבינלאומי, "כדי שיקבל החלטה בנוגע ללגיטימיות של הטלת סגר ימי על עזה".
שר החוץ הטורקי, אחמט דבוטאולו, כבר הכריז על כך ביום שבת וציין כי "זה לא עניין בין טורקיה לישראל. זה עניין בין ישראל לקהילה הבינלאומית ולחוק הבינלאומי. נתחיל בהליכים המשפטיים הנחוצים בשבוע הקרוב. תנו לבית הדין להחליט".
גורמים דיפלומטיים בטורקיה גם הודיעו כי בכוונתם לנקוט צעדים משפטיים נגד החיילים הישראלים ויתר הגורמים הרשמיים האחראים להרג אזרחיה במהלך הפשיטה על המרמרה. "טורקיה מערערת על קביעות מסוימות בדו"ח פאלמר, שאנו מאמינים כי לא ישרתו את מטרות היציבות והשלום, במיוחד באזורנו", הוסיפו.
השגרירות הטורקית מתרוקנת
במקביל, נותרה השגרירות הטורקית בישראל מאוישת בדיפלומטים מדרג שני בלבד. ג'יילאן אוזן, ששימשה ממלאת מקום השגריר בישראל, נחתה אתמול אחר הצהריים באיסטנבול, לצד אנשי שגרירות נוספים, והצהירה: "המשימה שלנו בישראל הסתיימה, חזרנו בהוראות משרד החוץ".
כשנשאלה על-ידי עיתונאים כיצד לדעתה מתייחס הציבור בישראל לסכסוך בין המדינות, ענתה: "יש בישראל דעות שונות, ואני מקווה שהציבור הישראלי יוכל להבחין בטעויות של ממשלתו".
גם סגנית שגריר ישראל בטורקיה, אלה אפק, שזומנה ביום שני למשרד החוץ הטורקי והתבקשה לעזוב את המדינה בתוך יומיים - לצד יתר הדיפלומטים הישראלים שמעל דרג מזכיר שני - כבר שבה לישראל. קודם לכן ציינה בפני כלי תקשורת טורקיים: "אני כל כך מצטערת שאני צריכה לעזוב, אני מאוד אוהבת את טורקיה, הייתי כאן זמן רב ואני עוזבת חברים".